www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 3 - Uitgave april 2005 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een e-mail sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. Singapore Airlines: de kortste vluchtroute naar Nieuw-Zeeland. top

Milford SoundNieuw-Zeeland spreekt erg tot de verbeelding, niet op z'n minst omdat deze bestemming het verst van ons verwijderd is; onze tegenvoeters. Het spreekt dan ook voor zich dat deze unieke reisbestemming ook het verste vliegen is. Gemiddeld bent u toch zo’n 33 uur onderweg (transittijden meegerekend).

Singapore Airlines biedt vanaf 27 maart 2005 betere aansluitingen met vertrek vanuit Amsterdam of Parijs. Vlucht SQ323 vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol Airport om 11u50 lokale tijd en komt in Singapore Changi Airport aan omstreeks 6u20 lokale tijd, de volgende ochtend.
Aansluitend kan u dan 5 maal per week de Singapore Airlines vlucht SQ281 nemen met vertrek om 8u55 lokale tijd, die u omstreeks 22u30, diezelfde dag al in Auckland brengt.


Singapore Airlines Boeing 777-200ERReizigers die vanuit Parijs Charles de Gaulle vertrekken met vlucht SQ333, komen de volgende ochtend omstreeks 6u55 lokale tijd aan in Singapore Changi Airport, en kunnen zo ook genieten van de betere aansluiting van vlucht SQ281.
Deze vluchten worden trouwens uitgevoerd met de ultra-moderne 777-200ER Boeing, die Raffles Class (Business) en Economy Class plaatsen aanbiedt.

De totale reistijd, transittijd inbegrepen wordt zo gereduceerd tot 24 uur en 40 minuten bij vertrek vanuit Amsterdam, en slechts 24 uur en 5 minuten vanuit Parijs.

In vergelijking met de vroegere reistijd is dit een verschil van 9 uur!

Dankzij deze verbeterde aansluiting biedt Singapore Airlines de snelste verbinding tussen
de Benelux en Nieuw-Zeeland.

2.  Product in de kijker - Australië: unieke Aboriginal ervaring met Gunya Titjikala. top

Gunya Titjikala lokatie planGunya Titjikala is de ultieme authentieke Aborginal ervaring. U bent er te gast in een afgelegen Aboriginal gemeenschap in de Outback van de "Red Centre" op zo'n 120 km ten zuiden van Alice Springs. Trek de "bush" in met de locale Aboriginals en krijg een inzicht in de dagelijkse overlevingskennis van de oudste levende cultuur ter wereld.

De mensen van Titjikala behoren tot de Arrent, Luritja en Ptjantjara gemeenschappen. De Aboriginals begonnen samen te komen in Titjikala in de jaren 1950 toen de missie truck elke 6 weken voorbij kwam. In 1953 leefden er slechts 6 mensen in de Titjikala gemeenschap, nu is deze gemeenschap uitgegroeid is tot een bevolking van meer als 300 Aboriginal mensen.
Overdag leert u meer over de gebruiken en legendes van deze boeiende cultuur terwijl u zich 's nachts kunt terug trekken in uw luxueuze safaritent waar u kunt ontspannen in een warm bad terwijl u de heldere en onvervuilde nachtelijke hemel bewondert.

De 3 luxueuze safaritenten zijn opgetrokken 2 meter boven de grond en voorzien van een glanzende plankenvloer, privé-faciliteiten met apart bad en toilet. Elke tent heeft een balkon met panoramisch uitzicht op de omliggende woestijn en is ideaal om te genieten van prachtige zonsop- en ondergangen. Elke tent beschikt over een King Split bed, een dubbel sofabed en een zithoek. Airco en electriciteit zijn niet aanwezig in de tenten.

Guyna Titjikala safaritent interieurTijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen alsook de niet-alcoholische dranken. Tijdens een Community Tour brengt u een bezoek aan het Art Centre en u ontmoet ook de ouderen van de leefgemeenschap. U kunt er ook deelnemen aan alle activiteiten in de gemeenschap.

Interessant weetje is dat 50 % van alle winsten doorgestuurd worden aan de Titjikala Foundation die zich richt op gezondheid, opvoeding en studie.

De Titjikala Community is een "droge" gemeenschap waar alcohol niet geconsumeerd wordt door de locale bevolking.
De safari tenten liggen op 1 km van het centrum van de gemeenschap. Gasten zijn vrij om zelf alcoholische dranken mee te brengen en te consumeren in de beslotenheid van de safaritenten.

3.  Product in de kijker - Nieuw-Zeeland: 13-daagse cruise Oceanic Princess. top

Oceanic Princess cruiseschipHebt u niet altijd gedroomd van een prachtige cruise doorheen de Pacific Ocean in een luxueus decor…? Wel die kans bestaat vanaf nu! Vaar in 13 dagen langs de kusten van Nieuw-Zeeland en ontdek deze groene bestemming, ook wel eens “land van de grote, witte wolken” genoemd.

Coral Princess Cruises is trots om haar nieuwste aanwinst voor te stellen: het luxueuse expeditieschip “Oceanic Princess”. Sinds 1983 is deze maatschappij trouwens dé marktleider van hoogstaande cruises in alle wereldwateren.


Oceanic Princess dekverdelingDe in februari 2005 afgewerkte “Oceanic Princess”, met haar 38 ruime hutten en enorm zonnedek, zal in de Nieuw-Zeelandse zomer (januari tot maart), 5 indrukwekkende cruises rondom Nieuw-Zeeland maken. Auckland tot Milford Sound of omgekeerd, het kan allemaal ! Deze unieke reisroute brengt u naar afgelegen plekjes, zoals de Mercury eilanden, White Island, Sneers Island/Stewart Island of het Dusky Fjord. Bestemmingen die u normaal gezien niet of zeer moeilijk kunt bereiken. Natuurlijk ontbreken ook de attracties niet zoals de Art Deco stad Napier, de wonderlijke Marlborough Sounds en de “hoofdstad” voor walvisobservaties: Kaikoura. Er is een luchtige sfeer aan boord, uw smoking kunt u dus thuis laten!

U reist in een beperkt gezelschap (max. 76 personen) en kan altijd rekenen op de deskundigheid en hulp van het personeel en de ervaren expeditieleiders aan boord. Ook al uw maaltijden zijn inbegrepen aan boord.

Vertrekdata:
Vanuit Auckland: 13.01.2006, 26.01.06, 20.02.06
Vanuit Queenstown: 07.02.06, 04.03.06

Meer info vindt u bij Aussie Tours, uw Nieuw-Zeeland specialist!!!

4. Winnaars beursactie: gratis ticket Australië, in samenwerking met Qantas. top

Tijdens de afgelopen vakantiebeurzen was het Aussie team natuurlijk weer paraat.

Van de vele reislustigen die ons een bezoekje hebben gebracht te Brussel, Antwerpen en Brugge,
en meegedaan hebben aan onze wedstrijd, zijn dit de gelukkige winnaars.
Deze mensen zijn reeds persoonlijk verwittigd.


Zij winnen allemaal een retourticket naar Australië, in samenwerking met Qantas Airways:


Qantas Airways logo en slagzinWinnaar trekking Vakantiesalon Brussel:
Mevr. Sara VANSNICK uit Pepingen
Qantas Airways Boeing 747-400Winnaar trekking Vakantiebeurs Antwerpen:
Dhr. Victor STEEMANS uit Arendonck

 

 

Winnaar trekking Reismarkt Brugge:
Dhr. Ralph BARBRY uit Ieper


Proficiat met uw schitterende prijs en wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in ons kantoor te Staden om uw gratis ticket te verzilveren!

5. Nieuw! - Aussie Girls on the Gab: Joke op safari in Fraser Island. top

EXPERIENCE FROM AN AUSSIE CHICK ON FRASER ISLAND

Een 3-daagse kampeersafari met Koala Adventures

 

Fraser Island lokatie planNa een lange busreis eindelijk aangekomen in het Koala Resort in Hervey Bay.

’s Namiddags was er een toffe “meet & greet” met de medereizigers en de groepen werden ingedeeld voor onze 3-daagse kampeersafari op Fraser Island. Met zijn achten zijn we uitgebreid boodschappen gaan doen om onze voorraad in te slaan en ik verzeker u dat dit niet evident was! Om elkaar wat beter te leren kennen zijn we nog iets gaan drinken in de bar en na een gezellige babbel vroeg onder de wol want het zou weer vroeg dag zijn.

Nog half slaperig hebben we onze 4x4-wagen geladen en een uurtje later waren we klaar om te vertrekken. Na een half uur varen kwamen we aan op Fraser Island, wat een prachtig zicht!

Na een lange, warme en ongelooflijke dag was het tijd om onze tenten op te slaan. Ik voelde me vuil, bezweet maar voldaan, wat een avontuur.

Joke op 75 Mile Beach, Fraser IslandNa een barbecue en marshmallows, op ons eigen gemaakt kampvuur, nog wat nagepraat onder de sterrenhemel en daarna gaan slapen in ons tentje.

Bij dag en dauw zijn we opgestaan om de zonsopgang boven de rotsen te aanschouwen, mijn ochtendhumeur was onmiddellijk verdwenen! We zijn de hele dag “on the road” geweest, hebben gezwommen in ongelooflijk mooie meren en kreken, de sfeer kon niet meer stuk. ’s Avonds hebben we onze tenten opgezet op het strand, “wild camping on the beach, amazing great”! Daarna hebben we samen genoten van de zonsondergang, zonder woorden, magisch! De dingo’s zijn ons zelfs komen vergezellen. Zo’n momenten blijven je altijd bij.

De volgende dag “back on track” om ’s namiddags de veerboot terug te nemen, vol weemoed want ik heb 3 dagen mijn ervaringen, gevoelens, emoties gedeeld met 7 prachtige mensen op een onvergetelijk mooi zandeiland.

Het paradijs bestaat echt!

 

AUSSIE CHICK JO


Joke D'Alwein - medewerker Aussie Tours
Eén van onze Oceanië specialisten.


Joke maakt sinds november vorig jaar deel uit van het Aussie Team en heeft Australië reeds bezocht. Momenteel vertoeft ze in Nieuw-Zeeland. Benieuwd welke avonturen ze daar zal beleven ...

6. Fotowedstrijd 2005: win een Qantas ticket naar Australië. top

Qantas Airways logo en slagzinStuur ons je allerbeste foto van Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland of de Pacific Eilanden) en win één van de prachtige prijzen, waaronder de hoofdprijs: 2 Qantas vliegtickets naar Australië!

 

Per categorie wordt ook een winnaar verkozen, die beloond wordt met een Aussie Tours reischeque ter waarde van 250 Euro!

Alle inzendingen moeten binnen zijn tegen 31 januari 2006.

Aussie Tours Fotowedstrijd 2005 logoDe wedstrijd is voorbehouden aan klanten van Aussie Tours en de foto’s dienen genomen te zijn tijdens uw reis naar Oceanië (reisperiode 01/12/2004 - 31/12/2005).

Er mag slechts één foto (digitaal of print) opgestuurd worden per geboekt dossier.

Er zijn vijf categorieën:
1. Landschap & Reizen

2. Mensen & Reizen

3. Fauna-Flora & Reizen

4. Cultuur & Reizen

5. Avontuur & Reizen

 

Om onze fotoliefhebbers een extra stimulans te geven, worden naast de vermelde hoofdprijzen, nog VIJFTIG troostprijzen voorzien!!!

De uitgebreide voorwaarden en informatie vindt u op onze website onder de rubriek: Fotowedstrijd

7. Exclusieve Nederlandstalig begeleide rondreizen 2005-2006. top

Cover Aussie Tours brochure - Exlusieve Nederlandstalig begeleide Rondreizen 2005-2006. Wij bieden u:

 • kleine groepjes
 • goed "Vlaams" gezelschap
 • dezelfde ervaren Nederlandstalige, locale gids gedurende de rondreis
 • uitstekende hotels met centrale locatie
 • beste locale touroperators voor de excursies
 • bijna alles in de prijs begrepen
 • geen financiële verrassingen ter plaatse
Houdt u van zorgeloos reizen en méér zien en beleven voor minder geld, dan zijn onze "exclusieve" Nederlandstalig begeleide reizen de geknipte oplossing voor u. U wordt gedurende de ganse rondreis begeleid door één "locale" Nederlandstalige topgids.


Ontdek nu één van de mooiste, puurste en veiligste landen ter wereld en maak snel een reservatie voor één van onze exclusieve reizen. De interessse in enorm dit jaar, dus stel uw reservatie niet uit!

Reiskalender 2005/06 - Overzicht Nederlandstalig Begeleide Rondreizen:

 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 16/7 tot 6/8/2005
 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 6/8 tot 27/8/2005
 • "Australian Adventure" - 21 dagen - van 3/9 tot 23/9/2005
 • "The Very Best of Australia" - VIP-tour - 31 dagen - van 29/9 tot 29/10/2005
 • "Australian Adventure" - 21 dagen - van 1/10 tot 21/10/2005 - VOLZET!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - 10/11 tot 3/12/2005
 • "Australian Dream" - 21 dagen - van 13/11 tot 3/12/2005 - VOLZET!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - van 2/2 tot 25/2/2006 - nog 2 plaatsjes vrij!
 • "Australian Dream" - 21 dagen - van 5/2 tot 25/2/2006

De meeste van onze begeleide rondreizen hebben een maximum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen.
Bij interesse sturen wij u graag onze brochure "Exclusief Nederlands Begeleide Rondreizen 2005-2006".

U kan deze brochure bestellen via e-mail of via het bestelformulier op onze website.

8. Bestel onze uitgebreide brochures online! top
Covers Aussie Tours brochures 2005-2006.

Dit zijn de meest complete Oceanië-brochures (samen zo'n 400 pagina's) op de Belgische markt!

Reserveer uw Oceanië reis rechtstreeks bij de reisorganisator en u geniet van informatie en advies uit eerste hand, alsook van onklopbare prijzen!

Er zijn opnieuw heel wat speciale aanbiedingen voor snelle beslissers! U kan onze brochures GRATIS aanvragen (binnen België) via het bestelformulier op onze website of telefonisch op 051 70 56 11.

Gelieve wel steeds duidelijk uw volledige naam en adres te vermelden, alsook te specifiëren welke brochure(s) u wenst te ontvangen:

 • Best of Australia 2005- 2006
 • Best of New Zealand & Pacific 2005- 2006
 • Exclusieve Nederlands begeleide rondreizen 2005- 2006

Wij hopen alvast u in de toekomst van dienst te kunnen zijn!

9. Uw Oceanië-reis bij AUSSIE TOURS reserveren biedt alleen maar voordelen. top

groepsfoto Aussie Tours teamHet professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie groeten!


Aussie Tours banner, logo en slagzin.

AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, volg dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË