Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave juni 2004
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 2 - Uitgave augustus 2004 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een email sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. CATHAY PACIFIC PROMOTIE: vlieg voor EUR 745 naar Sydney of Melbourne. top
CATHAY PACIFIC – PROMOTIE AUSTRALIË
Promotie vluchten Australië (Economy Class)
Reserveren vóór 30 september 2004!
Plaatsen volgens tariefbeschikbaarheid.

AUSTRALIË– EUR 745 - pp
Vertrek: enkel toegestaan vanaf Brussel
Bestemming: Sydney, Melbourne
Stopover: 1 stopover toegelaten in Hong Kong
Binnenlandse vluchten: max. 2 binnenlandse vluchten toegestaan mits toeslag van EUR 55 pp, per traject
Geldigheid: max. verblijf 3 maanden
Ticketing: tickets moeten binnen 14 dagen na reservatie betaald & uitgegeven worden
Reisperiode: vertrek tussen 09 augustus en 25 november 2004 -
retour uiterlijk op 10 december 2004
Prijs: exclusief luchthaventaksen en dossierkosten
Kinderkorting: niet toegestaan
Opmerkingen: enkel houders van een Belgische identiteitskaart/reispas komen in aanmerking voor deze uitzonderlijke promotie
2. MALAYSIAN AIRLINES: Uitzonderlijk Business Class tarief. top
AUSTRALIË

EUR 1.905,- pp - Vertrek vanaf Parijs CDG

EUR 2.065,- pp
- Vertrek vanaf Brussel
(enkel toegestaan via Manchester of Wenen)

Bestemming: Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Adelaide
Reisperiode: vertrek tussen 16/08/2004 en 30/11/2004
Stopover: 1 stopover toegelaten in Kuala Lumpur
Geldigheid: min. verblijf 7 dagen / max. verblijf 1 jaar
Prijs: exclusief luchthaventaksen en dossierkosten
Kinderkorting: tot 2 jaar 90%, van 2 tot 12 jaar 33%
Opmerkingen: na uitgifte van de tickets is er geen rerouting
meer mogelijk, wel wijziging van data tegen betaling van EUR 50 kosten.

NIEUW-ZEELAND

EUR 2.013,- pp - Vertrek vanaf Parijs CDG

EUR 2.172,- pp
- Vertrek vanaf Brussel
(enkel toegestaan via Manchester of Wenen)

Bestemming: Auckland
Reisperiode: vertrek tussen 16/08/2004 en 30/11/2004
Stopover: 1 stopover toegelaten in Kuala Lumpur
Geldigheid: min. verblijf 7 dagen / max. verblijf 1 jaar
Prijs: exclusief luchthaventaksen en dossierkosten
Kinderkorting: tot 2 jaar 90%, van 2 tot 12 jaar 33%
Opmerkingen: na uitgifte van de tickets is er geen rerouting meer mogelijk, wel wijziging van data tegen betaling van EUR 50 kosten.
3. PRODUCT IN DE KIJKER: Temptation Sailing - Swimming with Dolphins.  top
Zwemmen met dolfijnen – de ultieme ervaring!
Temptation Sailing’s Dolphin Swim cruise is een absolute must voor iedereen die Adelaide bezoekt.
Dolfijnen zijn één van de meest fascinerende en nieuwsgierige wezens ter wereld. Met Temptation Sailing hebt u de unieke kans met deze dieren te zwemmen, een zeldzame ervaring die u voor altijd zal koesteren!
“Temptation” is een grote zeilcatamaran van 55 voet. Zodra u aan boord komt, wordt u verwelkomd door een enthousiaste en professionele crew. Hun liefde voor dolfijnen wordt meteen duidelijk als ze uitleggen wat u mag verwachten van de boottocht en zwempartij.

Soms ziet u de eerste dolfijnen al na enkele minuten. Ze komen uit het niets om te spelen rond de catamaran. Men gaat niet actief op zoek naar de dolfijnen, de dolfijnen komen zelf naar het schip. De dieren worden nochtans nooit gelokt met voedsel. Het zijn wilde dolfijnen die vertrouwd zijn met het schip en daarom heben ze ook geen angst om het te benaderen.
U kan aan de cruise deelnemen als “zwemmer” of als “toeschouwer”. Hiervoor worden ook twee verschillende prijzen gehanteerd.
Voor de “zwemmers” – De interactie met de dolfijnen duurt ongeveer een uur, maar kan soms gespreid zijn over 3 of 4 zwempartijen met verschillende groepjes dolfijnen. De eerste keer dat u de dolfijnen ziet, is werkelijk adembenemend. Hun gratie en speelsheid is verbluffend en hun typische "sonar" klik- en fluitgeluiden zijn intrigerend.
Voor de “toeschouwers” – Niet iedereen houdt van zwemmen in open zee, daarom kan u ook als toeschouwer aan de excursie deelnemen. Vanaf het schip ziet u de dolfijnen van heel dichtbij zodat u hun speelse gedrag perfect kan fotograferen of filmen. Dankzij de onderwatermicrofoons horen de toeschouwers hetzelfde als de zwemmers onder water. Dus ook voor niet-zwemmers is dit absoluut een niet te evenaren ervaring!
"Temptation Sailing" heeft een 100% succesgarantie in het observeren van dolfijnen, dus plan zeker deze excursie in als je Adelaide bezoekt.
Het schip vertrekt vanaf de jachthaven in Glenelg, op zo'n 15 minuten rijden van Adelaide centrum, maar u kan uiteraard ook opgehaald worden vanaf uw hotelaccommodatie.
4. REGIO IN DE KIJKER - AUSTRALIË: Uluru - Kata Tjuta National Park. top
Uluru - Kata Tjuta National Park
Dit uitzonderlijk gebied is het meest bekende nationale park van "The Red Centre", gelegen in de staat Northern Territory. Het dankt zijn naam aan de typische, rode woestijnaarde. In deze woestijnvlakte met spinifexgras bevindt zich één van de populairste toeristische attracties van Australië, Ayers Rock (de Aboriginals noemen deze bizarre monoliet, Uluru). De Olga’s (of Kata Tjuta) liggen 30km ten westen van Ayers Rock. Vooral het schouwspel van de warme, veranderlijke kleuren maken deze koepelrotsen erg geliefd.

Het Uluru-Kata Tjuta National Park wordt beheerd door de overheid en de Aboriginals. In het begin van de jaren ’70 kwamen steeds meer toeristen naar Ayers Rock. Toen aan de voet van de rots hotels verrezen was voor hen de maat vol. Ze spanden een juridisch proces aan en verkregen uiteindelijk meer inspraak over het reilen en zeilen in het nationale park. In 1985 werd het nationale park hun officieel eigendom van de Aboriginals, waarna ze het voor 100 jaar in bruikleen gaven aan de overheid.

Ayers Rock is 3,6 km lang en 348m hoog. Men veronderstelt dat 2/3 van de monoliet zich nog onder de oppervlakte bevindt. Wie zich fit genoeg voelt, kan de rots beklimmen. Bovenaan kan u een gastenboek tekenen. Dit werd hier geplaatst om te vermijden dat toeristen hun naam in de rots zouden kerven. Wie de monoliet niet wenst te beklimmen, kan rondom Ayers Rock wandelen. In de wand ontdekt u enkele rotstekeningen en grotten. De volledige wandeling is 9,7 km lang. Sommige delen zijn vanwege hun heilige betekenis alleen voor Aboriginals toegankelijk, waardoor u dan even moet omlopen. De wandeling neemt ongeveer 4 uur in beslag.

De Olga’s zijn een reeks van 36 koepelvormige rotsen met schitterende kleurschakeringen. De Olga’s zijn minder bekend dan Ayers Rock maar minstens even mooi en indrukwekkend. Hier kunt u onder andere de 3-uur durende "Valley of the Winds" wandeling maken.

Ayers Rock is op zijn mooist bij het vallen van de avond. Vanaf speciaal aangelegde parkeerplaatsen genieten honderden toeristen van een uniek kleurenspel. Onder het afnemende zonlicht kleurt de monoliet eerst oranje, daarna rood en wanneer de zon volledig weg is, kleurt de rots bijna zwart. De subtiele kleurveranderingen zijn niet zo waarneembaar als je er voor staat. Daarom is het aangeraden veel foto’s te nemen. Als u ze achteraf naast elkaar legt, wordt het schouwspel opnieuw duidelijk.

Tip: Voor wie een beleving "off the beaten track" wil meemaken is een zonsopgang en/of zonsondergang bij de Olga’s minstens even spectaculair als bij Ayers Rock.

Ayers Rock Resort, Uluru - Kata Tjuta National Park
Wilt u deze unieke natuurbelevenis van dichtbij ervaren, dan is het Ayers Rock Resort in het rode hartje van Australië dé ideale plaats om te verblijven. Om het verblijf van de talrijke bezoekers in het Uluru National Park zo aangenaam mogelijk te maken, werd het Ayers Rock Resort gebouwd. Het bestaat uit zes hotels die in 2003 allen gerenoveerd werden. Het Resort beschikt over een uitstekend en informatief bezoekerscentrum, verscheidene restaurants en winkels, die van uw bezoek een echte belevenis maken. Ayers Rock Resort heeft een eigen luchthaven en is daardoor goed bereikbaar. Er is een gratis transfer tussen de luchthaven en het resort. De afstand tot Alice Springs is ca. 450 km (ca. 5 uur met de auto). Vanaf het Ayers Rock Resort naar Ayers Rock zelf is het ongeveer 20 km en naar de Olga's nog eens 33 km. Het resort is uitstekend geschikt voor een meerdaags verblijf in de "Outback" van Australië. We zetten de hotels even allemaal op een rijtje:

Sails in the Desert (5*)
Het beste adres in het resort! Dit luxueus en elegante klassehotel verwent u met uitstekende restaurants, een gezellige bar, groot verwarmd zwembad, tennisbanen, winkeltje en galerie, een putting-green voor golfliefhebbers en laundry-service. De 228 stijlvolle kamers zijn voorzien van een eigen badamer (inclusief haardroger), telefoon, radio, tv/video, thee/koffiefaciliteiten, minibar, koelkast met minibar, airconditioning en balkon.

Desert Gardens (4*+)
Het comfortabele First Class hotel ontvangt u graag. Relax op uw eigen privé balkon in alle comfort. U kan er luieren aan het zwembad of aperitieven in de Bunya Bar. ’s Avonds kan u dineren in het overheerlijke “White Gums” restaurant. Er zijn 100 standaard kamers en 60 deluxe kamers met balkon.

Een echte aanrader hier is het Ayers Rock package “Sound of Silence”:
 
2 overnachtingen in een tweepersoonskamer in het Desert Gardens Hotel
   in standaard kamer
 “Sounds of Silence Dinner"
 Luchthaventransfers
 Ongelimiteerd gebruik van de resort-shuttle busEmu Walk Apartments
(4*)
Voor zij die alles graag zelf verzorgen, biedt het Ayers Rock Resort comfortabel ingerichte appartementen met 1 of 2 slaapkamers, die over een complete keuken beschikken. De supermarkt in het Ayers Rock Resort heeft een ruim aanbod. Indien gewenst wordt er een ontbijtservice aangeboden. De 58 onlangs gerenoveerde appartementen zijn zeer ruim en kunnen 6 personen onderbrengen. Ideaal dus voor een reisje met vrienden of familie.

The Lost Camel
(3*+)
Dit Boutique-hotel in het Ayers Rock Resort bestaat uit een mix van Aboriginal en moderne thema’s. De stijlvolle inrichting van de kamers vormen een ideale combinatie met het prachtige uitzicht op de rode aarde. De 99 kamers beschikken over airco, douche/wc, telefoon, tv, radio, minibar, thee/koffiefaciliteiten. Vlakbij het hotel vindt u het Ayers Rock Resort Shopping Centre, restaurants en het gezellige Geckos Café.

Outback Pioneer
(3*+)
Een onlangs gerenoveerd middenklassehotel met restaurant, bar en zwembad. Outback Pioneer biedt haar gasten 125 modern ingerichte en comfortabele kamers tegen een betaalbare prijs. Gecombineerd met een gezellige barbecue-ruimte en andere faciliteiten, staat dit hotel garant voor een goede prijs/kwaliteit.

Longitude Resort 131° (5+*)
Enig in zijn soort in Australië is het luxueuze safarikamp Longitude 131°. Het ligt aan de rand van het nationale park van Uluru - Kata Tjuta, ongeveer 3 kilometer van het Ayers Rock Resort, en biedt een onvergetelijk uitzicht op de bekende rots. Dit unieke eco-resort werd op 24 October 2003 door een bushbrand bijna volledig in de as gelegd. 13 van de 15 luxueuze tenten waren volledig uitgebrand. Met man en macht heeft men ervoor gezorgd dat de heropbouw van dit "safarikamp" in goede banen verliep, zodat het op 01/07/04 opnieuw de deuren kon openen.

Longitude 131° is momenteel de meest luxueuze accommodatie van Australië, en alle 15 tenten rond het Dune House bieden schitterende uitzichten op Uluru. De "tenten" zijn zeer smaakvol ingericht in de sfeer van de Australische geschiedenis en cultuur. Ze zijn op palen gebouwd en omgeven door een uitstekend restaurant, een bar en een bibliotheek met internetaansluiting en tv voor de gasten. Naast het hoofdgebouw ligt ook een zwembad. Als gast beschikt u over een douche/wc, badjassen, haardroger, minibar, safe op de kamer, telefoon, thee/koffiefaciliteiten, een strijkijzer/plank en een cd-speler. Van 7.00u tot 23.00u is er roomservice. Een kijkje door het panoramaraam imponeert het meest: het spinifexgras in het rode zand van het binnenland met daarachter Uluru / Ayers Rock!

Vanaf het centraal gelegen zwembad kan men zien hoe Uluru continue van kleur verandert naarmate de dag vordert. Tijdens uw verblijf heeft u de keuze uit een groot aantal excursies die enkel voor de gasten van Longitude bestemd zijn. Ervaren gidsen begeleiden u in luxueuze 4WD-voertuigen op interessante tochten naar Ayers Rock en de Olgas. U kunt genieten van de cultuur van de Aboriginals. Daarnaast krijgt u veel informatie over de unieke fauna en flora van de streek. Alle maaltijden, dranken, transfers en excursies zijn in de prijs begrepen.
5. REGIO IN DE KIJKER - NIEUW-ZEELAND: Glacier Country. top
Met de hoogste pieken van Nieuw-Zeeland, Mount Cook (Aoraki) en Mount Tasman, rijzen de Southern Alps tot een hoogte van meer als 3.500 meter. Ontzagwekkend dichtbij torenen de pieken uit boven het gebladerte van het weelderige regenwoud. Rivieren racen met elkaar op hun korte en wilde trip naar de zee. De beukende golven van de oceaan creëren een unieke, ruige kustlijn.

Dit is het Westland National Park, een regio van buitengewone natuurwaarde, dat deel uitmaakt van de South West New Zealand World Heritage Area. Nergens anders zijn de meren, rivieren, bossen en stranden van een bijna ondoordringbare wildernis, nog zo puur als hier.

Het nationale park biedt ook een unieke variatie aan fauna en flora. Bij de kust vindt u rijkelijk vlasgras dat overgaat in dicht regenwoud. Waar het regenwoud eindigt komt u in een wirwar van sub-Alpijns struikgewas dat overvloeit in boendergras en alpijnse kruidenvelden. Nog hoger overleven enkel nog korstmossen de strenge weerscondities.

De dichte “levendig groene” wouden zijn doordrongen van kleur. De “rata”, de trots van Westland, biedt een schitterend pallet van rode bloemen in januari en februari. Daarnaast kleuren de roomkleurige “kamahi” bloemen, de natuurlijke fuschia’s en “copromas” met hun oranje, rode, blauwe en witte bessen, samen met de gele en witte “clematis”, het rijke kleurentapijt.

Varens zijn er overal - op de stammen en takken van de bomen en op de vochtige bodem met mossen en uiterst kwetsbare orchideeën.
De rustige lagunes, de ongerepte wouden en de hoge Alpijnse toppen zijn de thuishaven van bijna elke vogel die op het vasteland leeft in Nieuw-Zeeland, inclusief de unieke broedplaats van de “Kotuku” (witte reiger). Hier komt elke ornitoloog zeker aan z’n trekken. Zeehonden amuseren zich kostelijk in de kolkende zee. Verder bewonen gemzen en herten, die begin 1900 vrij gelaten werden om zo te voorzien in de jacht, de bossen en de bergflanken.

Levende restanten uit de ijstijd creëren een spectaculair landschap terwijl ze van de sneeuw- en ijsvelden van de Southern Alps afglijden tot aan de gletsjermond op slechts 300 meter boven de zeespiegel, tussen het weelderige regenwoud van de spectaculaire West Coast.
Terwijl de meeste gletsjers ter wereld slapen, zijn Fox en Franz Josef Glacier nog steeds sterk actief. South Westland ligt in de windstroom die bekend staat als de “roaring forties”. Het weer dat op de westkust afkomt, is gedwongen om over de Southern Alps te rijzen, waarbij de lucht afkoelt en op die manier de vochtigheid verliest onder de vorm van regen en sneeuw. Dit proces resulteert in ongeveer 30 meter sneeuwval per jaar op de top van de gletsjer. Deze gecomprimeerde sneeuw vormt het blauwe gletsjerijs dat door de valleien van Fox en Franz Josef Glacier wordt voortgestuwd. Deze ijsrivieren zijn gemakkelijk bereikbaar van bij de Waiho (Franz Josef) en Cook (Fox) rivierbedding. Beide gletsjers schuiven minstens 10 keer zo snel als de meeste valleigletsjers. Dit kent 2 oorzaken, nl. de sterke sneeuwval die continu het ijs naar beneden duwt en het water onder de gletsjer, gevormd door het gewicht van het ijs op de valleibodem.
De gletsjers schuiven over de enorme rotstrappen van de valleibodem, waardoor het ijs breekt en diepe gletsjerpleten vormt met ijspilaren. U krijgt een uniek uitzicht op dit spectaculaire landschap tijdens een van de talrijk aangeboden begeleide wandelingen. Natuurlijk is een panoramische vlucht een echte topper op uw reisprogramma.

Op slechts 44° zuiderbreedte en in een relatief mild klimaat, zijn geen enkele andere gletsjers als Fox en Franz Josef Glacier zo gemakkelijk bereikbaar en toegankelijk.

Franz Josef Glacier werd in 1863 door geoloog en ontdekker Julius von Haast, genoemd naar de Keizer van het Oostenrijks-Hongaars Keizerrijk. De gletsjer is ongeveer 7.000 jaar oud en een overblijfsel van een veel oudere en grotere gletsjer die zich vroeger uitstrekte tot aan de zee. Franz Josef Glacier is het 12 kilometer lange verlengstuk van z’n 3 voedende gletsjers hoog in de sneeuwvelden van de Southern Alps. Vandaag bevindt de gletsjermond zich op slechts 19 kilometer van de zee en op 5 kilometer van het stadje.
De eerste Maori’s in de regio noemden de gletsjer “Ka Roimata o Hinehukatere” (de tranen van het lawinemeisje “Hinehukatere”). Hinehukatere hield er van de bergen te beklimmen en overtuigde haar geliefde Tawe om haar te vergezellen op één van haar tochten. Tawe stortte echter te pletter vanop de hoge pieken. Hinehukatere werd gekweld door smart en haar vele, vele bevroren tranen vormden de gletsjer.

Fox Glacier wordt gevoed door 4 alpijnse gletsjers en overbrugt een hoogteverschil van 2.600 meter tijdens z’n 13 kilometer lange trip naar de kust. Deze gletsjer werd genoemd naar de voormalige Eerste Minister van Nieuw-Zeeland, William Fox. De gletsjer heeft een diepte van 300 meter en de gletsjermond bevindt zich op slechts 5 kilometer van het gelijknamige stadje.
Nabij Fox Glacier vindt u ook “Lake Matheson”, een icoon aan de “West Coast” omwille van z’n betoverende weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman, de hoogste pieken van Nieuw-Zeeland. Een wandeling van anderhalf uur voert u langs de oevers van het meer.
Bij "Gillespie's Beach" verzamelen in de winter, om en bij de 1.500 zeehonden onder "Waihowhai Bluff". Dit aantal daalt aanzienlijk tijdens de zomermaanden.
Een wandeling langs het pad in het zuiden van het stadje voert u naar een grot van varens waar u een uniek spektakel van glimwormen te zien krijgt tijdens een heldere nacht.

Het weer in Glacier Country is spectaculair met z’n plotselinge en drastische contrasten. Als het regent, valt het met bakken uit de hemel. De gemiddelde regenval bedraagt 4700 mm met 178 regendagen. Er zijn echter ook veel heldere, zonnige dagen met een gemiddelde van 1860 zonne-uren per jaar, en dit is meer als verschillende andere regio’s in Nieuw-Zeeland.
De gemiddelde zomertemperaturen schommelen tussen 10 en 21 graden Celcius, terwijl de winter een gemiddelde handhaaft van 2 tot 12 graden Celcius.
De langste dagen hebben daglicht van 05u30 tot 22u00, terwijl de kortste dagen daglicht bieden van 07u30 tot 17u30.
Voor weersvoorspellingen in de regio kunt u terecht op het locale telefoonnummer 0900 999 03.

Zie hoe de zonsopgang de door wolken omringde pieken van de imposante Alpen omarmd. Luister naar het ontwakende regenwoud met z’n koor van vogelgezang. Laat u betoveren door de mysterieuze mistbanken boven de serene meren. Voel de frisheid van de watervallen en rivieren. Hoor het kraken van de gletsjers. Ontdek een verlaten geërodeerde kustlijn. Geniet van de romantiek van een kleurrijke zonsondergang boven de groen omzoomde meren.

Glacier Country is een speciale plaats. Het enige wat u te doen staat, is er een beetje van uw tijd voor uittrekken om u door al deze natuurpracht te laten overweldigen.Hierbij geven wij u ook graag een selectie aan activiteiten in de regio:

“Glacier Walks”
Het is aangewezen om uw begeleide wandelingen op de gletsjers vooraf te reserveren. In de regio vindt u enkele van de beste alpine ervaringen waarbij u een beter inzicht verwerft over de natuurkrachten die dit unieke landschap gevormd hebben. Er zijn ondermeer wandelingen van een halve of een volledige dag. De benodigde wandeluitrusting wordt hierbij voorzien.

“Heli Hike”
Bent u op zoek naar een unieke ervaring? Kies dan voor een Heli Hike waarbij u geniet van een spectaculaire helikoptervlucht boven de gletsjer waarna u op een afgelegen plekje landt op de gletsjer voor uw begeleide wandeling van ongeveer 3 uur. Daarna wordt u terug door de helikopter opgepikt voor uw vlucht zeewaarts met opnieuw een adembenemend uitzicht.

“Scenic Flights”
Heeft u niet zo veel tijd en wenst u een goede indruk te krijgen van de regio dan is een panoramische vlucht alvast de beste optie. Afhankelijk van uw budget kunt u opteren voor een lange of een korte vlucht met of zonder sneeuwlanding. Op een heldere dag is dit alvast een echte “must”.

“Trekkings”
Eén van de verschillende avontuurlijke trekkings is bv. de "Chancellor Dome Overnight Heli-Trek" met Fox Glacier Alpine Guides. Dit is alvast een unieke ervaring als u op zoek bent naar een volledige "bergervaring". Beklim een berg, verken een gletsjer, overnacht in een historische berghut en voel de stemmingen van de bergen rond de klok.

Dag 1: Vertrek omstreeks 07u45. Een spectaculaire helikoptervlucht, over schitterend regenwoud en ijspilaren brengt u vanuit het stadje naar de steile vallei van Fox Glacier. U landt op een hoogte van 1.270 meter op Chancellor Shelf net boven de historische Chancellor Hut. In de bloeiperiode is de regio rijk aan bloeiende alpenbloemen. Het jaar rond is de alpenvegetatie impressionant. Vanaf de hut klimt de weg door sneeuwgras naar "Point A". Hier is een doorgang naar een brede richel en het prachtige sneeuwplateau onder de top van de "Chancellor Dome". Een hoogtepunt is alvast de beklimming naar de top op 2.004 meter. Deze schitterende beklimming, door alpentuinen, over rotsen en sneeuwvelden, voert u naar de plaats waar u de beste panorama's krijgt over de hoogste toppen van de Southern Alps en de schitterende sneeuwvelden die Fox Glacier voeden. In het westen ziet u ook hoe de "Tasman Sea" inbeukt op de kust bij "Gillespie's Beach". Geniet bij een glaasje wijn, van een spectaculaire zonsondergang over de Tasman Sea terwijl uw gids het avondmaal klaar maakt.
Dag 2: Vandaag wordt specifiek met uw interesses en conditie rekening gehouden. U heeft alvast 2 opties. U kunt de prachtige alpentuinen en watervallen van de "Chancellor Shelf" verkennen en u ziet misschien enkele van de specifieke bergdieren waaronder de berggems, de kea , ...
Een meer energieke optie is om af te dalen naar de gletsjer. De ijssculpturen op "Victoria Flat" kunnen verkend worden vooraleer de helikopter u terug oppikt in de namiddag voor uw terugvlucht naar het stadje.

“Selectie wandelingen bij Franz Josef Glacier”
 Glacier Valley Walk - 1u20min.: langs de Waiho River naar de gletsjermond.
 Sentinental Rock Walk - 20 minuten: een gemakkelijke klim naar een spectaculair panoramapunt
  met zicht op de gletsjer.
 Douglas Walk - 1 uur: vijf minuten “bushwalk” naar Peters Pool voor een reflectie van de gletsjers en
  verder door de bossen terug naar de weg.
 Roberts Point Track - 5 uur: klim langs een rotsig wandelpad en over hangbruggen naar een
  panoramapunt boven de gletsjer.
 Alex Knob Track - 8 uur: klim over sub-Alpijnse velden met uitzicht over de gletsjer, bergen en kustlijn.

“Selectie wandelingen bij Fox Glacier”
 River Walk - 40 minuten: wandeling langs een voormalige route tot de gletsjers waarbij u een
  historische hangbrug oversteekt.
 Fox Glacier Valley Walk - 1 uur: volg de rivierbedding tot de gletsjermond.
 Chalet Lookout Walk - 1u30min.: de wandeling doorkruist verschillende bergriviertjes en leidt naar
  een historisch panoramapunt van Fox Glacier.
 Lake Matheson Walk - 1u30min.: een uitstekende wandeling die ongeëvenaarde reflecties van
  Mt. Cook & Mt. Tasman biedt.
 Copland Track / Welcome Flat - 6-8 uur “one way”: een populaire 2-daagse trekking die u een indruk
  geeft van het unieke regenwoud en berglandschap. Natuurlijke warmwaterpoelen op "Welcome Flat"
  vormen een extra attractie.

Te Weheka Inn, Fox Glacier
Omringd door de ongerepte, indrukwekkende natuur van “Glacier Country”, vlakbij het stadje Fox Glacier, vindt u dit leuke boetiek hotel. De ideale uitvalsbasis om dit unieke natuurgebied te ontdekken.

Het interieur is een combinatie van moderne kleuren en texturen, met tijdloze vormen, licht en luxueus. De ruime kamers zijn uitgerust met één dubbel-, of 2 éénpersoonsbedden, thee- en koffie faciliteiten, strijkijzer en –plank, telefoon- en internetaansluiting. De mooie badkamers hebben een douche of luxueus bad, toilet, donzige handdoeken, toiletbenodigdheden en haardroger.

Er is ook een aparte “guest laundry” ruimte, waar een was- en droogautomaat ter beschikking staan.

Het uitgebreide continentale ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd in de zonnige “dining room” op het gelijkvloers.
Boven vindt u nog de gezellige lounge met ruim balkon, dat een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Hier vindt u onder andere ook de huisbibliotheek met uitgaven over de lokale geschiedenis van de “West Coast”, de goudkoorts die deze regio heeft doen openbloeien, alsook tijdschriften, binnenlandse en buitenlandse kranten en uiteraard toeristische brochures. De ideale plaats om na een actieve dag te ontspannen.
6. WIST JE DAT?! Slimme weetjes over onze tegenvoeters. top
Australiërs zijn echt bezeten van sport! Tijdens grote sportevenementen lijkt het wel of het hele land een dagje vrij genomen heeft. Of het nu tennis, paardenrennen, rugby, formule-1, cricket of hun eigenwijze versie van "football" is, ze laten bij wijze van spreken alles vallen om zeker geen seconde te moeten missen.

In bepaalde steden zoals Melbourne en Sydney, gelden tijdens deze grote evenementen vaak bijzondere voorwaarden; min. aantal overnachtingen en hogere overnachtingsprijzen voor een verblijf. U houdt daar dus best rekening mee als u uw vakantie plant.

Als u de Australiërs eens echt uit de bol wilt zien gaan, probeer dan zo'n wedstrijdje "Aussie Rules Football" mee te pikken.
"Footie" houdt een beetje het midden tussen Rugby en American Football. De naam is een beetje verwarrend, want eigenlijk wordt er vooral ... met de handen gespeeld.
"Soccer" daarentegen is het voetbal zoals wij het bij ons kennen, maar dat blijkt niet zo populair Down Under. De verklaring volgens de bekende Australische acteur Russell (Gladiator) Crowe: "Soccer's for girls mate!"
Tja, wie durft hem nu tegenspreken?
7. FOTOWEDSTRIJD: Win een Qantas vliegticket naar Australië! top
Stuur ons je allerbeste foto van Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland of de Pacific Eilanden) en win één van de prachtige prijzen, waaronder de hoofdprijs: een Qantas vliegticket voor twéé personen naar Australië!

Alle inzendingen moeten binnen zijn tegen 31 december 2004.

De wedstrijd is voorbehouden aan klanten van Aussie Tours en de foto’s dienen genomen te zijn tijdens uw reis naar Oceanië, geboekt bij Aussie Tours.

Er mag slechts één foto (digitaal of print) opgestuurd worden per geboekt dossier.

Er zijn vijf categorieën:
1. Landschap & Reizen

2. Mensen & Reizen

3. Fauna-Flora & Reizen

4. Cultuur & Reizen

5. Avontuur & Reizen

 

Om onze fotoliefhebbers een extra stimulans te geven, worden naast de vermelde hoofdprijzen, nog VIJFTIG exclusieve Outback-Posters voorzien!!!

Meer informatie vindt u op onze website onder de rubriek: Fotowedstrijd

8. EXCLUSIEVE NEDERLANDS BEGELEIDE RONDREIZEN 2004-2005. top

groepsbrochure Wij bieden u:

 • kleine groepjes
 • goed "Vlaams" gezelschap
 • dezelfde ervaren Nederlandstalige, locale gids gedurende de rondreis
 • uitstekende hotels met centrale locatie
 • beste locale touroperators voor de excursies
 • bijna alles in de prijs begrepen
 • geen financiële verrassingen ter plaatse
Houdt u van zorgeloos reizen en méér te zien en te beleven voor minder geld, dan zijn onze "exclusieve" Nederlandstalig begeleide reizen de geknipte oplossing voor u. U wordt gedurende de ganse rondreis begeleid door één "locale" Nederlandstalige topgids.


Ontdek nu één van de mooiste, puurste en veiligste landen ter wereld en maak snel een reservatie voor één van onze exclusieve reizen.

Reiskalender 2004/05 - Overzicht Nederlands Begeleide Rondreizen:

 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 17/7 tot 7/8/2004 - AFGESLOTEN
 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 7/08 tot 28/8/2004 - AFGESLOTEN
 • "Western Explorer" - 25 dagen - van 4/9 tot 28/9/2004 - AFGESLOTEN
 • "Australian Adventure" - 22 dagen - van 2/10 tot 23/10/2004
 • "The Very Best of Australia" - VIP-tour - 30 dagen - van 1/10 tot 30/10/2004
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - van 4/11 tot 27/11/2004
 • "Australian Wonders" - 21 dagen - van 14/11 tot 4/12/2004
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - 3/2 tot 26/2/2005
 • "Australian Wonders " - 21 dagen - van 6/2 tot 26/2/2005
Op enkele rondreizen zijn nog een paar vrije plaatsen voor snelle beslissers!
De meeste van onze begeleide rondreizen hebben immers een maximum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen.

Bij interesse sturen wij u graag onze brochure "Exclusief Nederlands Begeleide Rondreizen 2004-2005". Als u deze wenst te ontvangen, kan u hier klikken om uw aanvraag door te mailen.

9. Uw OCEANIË-REIS bij AUSSIE TOURS reserveren biedt alleen maar voordelen. top

Het professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie-groeten!


AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, gelieve dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË