www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 2 - Uitgave mei 2004 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een email sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. SINGAPORE AIRLINES PROMOTIE: Retourvlucht Australië EUR 798 top
SINGAPORE AIRLINES – NOW OR NEVER
Promotie vluchten Australië (economy class)
Reserveren vóór 14 juni 2004!
Plaatsen volgens tariefbeschikbaarheid.

AUSTRALIE – EUR 798 - pp
Vertrek: vanaf Amsterdam (Schiphol)
Bestemming: Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Adelaide
Stopover: 1 stopover toegelaten in Singapore
Geldigheid: maximum verblijf 1 maand
Ticketing: ticket moet binnen 96 uur na reservatie betaald
& uitgegeven worden
Reisperiode: vertrekken tussen 23 augustus en 26 oktober 2004 -
retour tussen 24 augustus en 20 november 2004.
Prijs: exclusief luchthaventaksen
Frequent Flyer: niet cumuleerbaar met Kris-Flyer programma's
2. REGIO IN DE KIJKER - AUSTRALIË: de woeste Kimberley. top
WELKOM IN DE WOESTE KIMBERLEY REGIO !

De woeste en ruige natuur van de Kimberley, in het noorden van de staat Western Australia, is een van de laatste ongerepte gebieden in Australië. Het grenst in het noorden aan de Timor Sea, in het westen aan de Indian Ocean, in het zuiden aan de Great Sandy Desert en in het oosten aan de Northern Territory. Om een oppervlakte-indruk te geven: de Kimberley is driemaal groter dan Engeland en toch wonen er niet meer dan 25.000 mensen.

De Kimberley regio biedt u spectaculaire kloven, helderwitte stranden, prachtige watervallen en rivieren, complexe grotten en een turquooisblauwe Indische Oceaan. Neem de tijd om de mensen te leren kennen, de geschiedenis te absorberen, verborgen plekjes te bezoeken, de lokale fauna & flora te bewonderen,… Kom en laat u meeslepen door de pracht en praal van de Kimberley regio. Dit wordt een avontuur om nooit meer te vergeten…!


ENKELE BLIKVANGERS…

Kununurra en Lake Argyle
Kununurra, ongeveer 50 kilometer van de grens met Northern Territory gelegen, werd in 1960 gesticht als basis voor de grootscheepse irrigatieplannen van de Ord River. De grond is er zeer vruchtbaar, alleen de watervoorziening voor de irrigatie vormde een probleem. Door de aanleg van een dam in de Ord River ontstond Lake Argyle, een stuwmeer van ongekende grootte, waarmee de watervoorziening voor het gehele jaar was gegarandeerd.
Een ideale manier om het stuwmeer te verkennen is per boot. Van een gebied dat in "The Dry" altijd een tekort aan water bezat en in "The Wet" een stortvloed mocht ontvangen, is door de aanleg van Lake Argyle een ideaal gebied ontstaan voor de landbouw.

Het gebied van Lake Argyle is ook bekend vanwege de productie van diamanten. De Argyle Diamond Mine, die in 1983 operationeel werd, is de grootste diamantmijn ter wereld. Een derde van de wereldproductie komt uit Argyle!

Purnululu (Bungle Bungle) National Park
Door 360 miljoen jaar erosie zijn valleien ontstaan, waardoor de verschillende lagen van het gesteente de mooiste kleuren hebben gekregen: een schilderspalet van moedertje natuur. Het doolhof van oranje en zwart gestreepte koepelvormige rotsen, die behoren tot de oudste gesteenten ter wereld, zijn een restant van een zandsteenplateau. Het park is gesloten van januari tot en met maart. Tijdens een panoramische vlucht over het nationale park kan u dit indrukwekkend geologisch meesterwerk bewonderen ofwel kan u met een 4x4 het park doorkruisen. De laatste 20.000 jaar hebben hier veel Aboriginal mensen hun thuis gevonden. Het herbergt veel heilige plaatsen en galerijen met rotsschilderkunst.

Wolfe Creek Crater
Deze zeer afgelegen Wolfe Creek meteoriet krater ligt op vijf uur rijden afstand van het dichtstbijzijnde dorp. Deze prachtige krater is na de Meteorite Crater in Arizona de grootste ter wereld. De ligging aan de rand van de Great Sandy Desert alsmede het feit dat u hier het ultieme “alleen op de wereld” gevoel krijgt, verleent aan deze plaats een extra dimensie.


De Nationale Parken bij Fitzroy Crossing
Fitzroy Crossing is een goede uitvalsbasis voor drie nationale parken: Tunnel Creek, Windjana Gorge en Geikie Gorge. Ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Fitzroy Crossing ligt Tunnel Creek (National Park), een 750 meter lange tunnel, geslepen door de rivier dwars door de Napier Range. De breedte van de tunnel varieert van 3 meter bij de ingang tot 15 meter. Het is er pikdonker, vergeet dus zeker uw zaklantaarn niet ! Gedurende het regenseizoen is de tunnel uiteraard afgesloten. Zo’n 35 kilometer verder ligt de Windjana Gorge (National Park). Door deze 3,5 kilometer lange kloof stroomt de Lennard River: gedurende het droge seizoen slechts een poeltje, maar in het regenseizoen een muur van water. De wanden gaan vanaf het waterniveau 90 meter steil omhoog en bij een bepaalde lichtval krijgen deze een rode gloed. Ook bevinden er zich zoetwaterkrokodillen in deze river, evenals waterslangen... Geikie Gorge (National Park) is ook zeker de moeite waard. In het droge seizoen is de rivier vrij goed toegankelijk. Je kunt er zoetwaterkrokodillen waarnemen. Door de kloof stroomt de machtige Fitzroy River, waarvan de waterspiegel gedurende het regenseizoen met meer dan 15 meter kan stijgen. Gedurende het droge seizoen is de beste manier om het gebied te bezoeken per boot.

Horizontal Waterfall
Een van de meest unieke natuurwonderen in de Kimberley is de horizontale waterval van Talbot Bay in de Buccaneer Archipelago. De massale druk van de getijden zorgt ervoor dat het water tussen 2 gesteenten door geperst wordt. Dit fenomeen is het best te bezichtigen vanuit de lucht of per boot.


Panorama over Kununurra

Bells Gorge
Bells Gorge is gelegen in King Leopold Range en is een van de mooiste kloven van de Kimberley. Deze is enkel bereikbaar met een 4WD. U rijdt ongeveer een uur over de 30 km naar de kloof. Vervolgens wandelt u nog een 20 minuten naar de top van Bell Creek Falls, die samenkomt in een grote "swimming hole". Indien de ranger toestemming geeft, mag u hier ook zwemmen.

Broome
Broome is een oud havenstadje, vooral bekend omwille van z'n Chinatown en Japanse invloed van de parelzoekers. "Chinatown" is eigenlijk enkel een woord dat gebruikt wordt om het oude gedeelte van het stadje te benoemen. Er is eigenlijk maar een klein deel dat multicultureel is. Sommige simpele houten gebouwen zijn nog Chinese handelszaken maar de meeste zijn nu omgedoopt tot restaurant of souvenirwinkel. Broome staat nog steeds bekend voor zijn parelindustrie, ook al deze minder actief dan vroeger. Vooral de levensgevaarlijke werkomstandigheden hebben hiertoe bijgedragen. Het "Broome Historical Society Museum" in Saville Street, toont alle eigenschappen van de parelindustrie. Van historiek tot de gevaren. Rond 1900 produceerde Broome 80% van de wereldmarkt aan parels. Deze markt is sterk gedaald na de uitvinding van kunststof parels.


Cable Beach

Uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld biedt Cable Beach haar bezoekers 22 km wit strand langs de turkooisblauwe Indische Oceaan. Hier kan u naar hartelust zwemmen en relaxen. Het strand werd genoemd naar een telegraaflijn die in 1889 tussen Broome en Java werd aangelegd en is tevens de ideale locatie om van een prachtige zonsondergang te genieten.


ENKELE REISTIPS …
Door de enorme uitgestrektheid van deze regio is het noodzakelijk om uw trip “Down Under” goed voor te bereiden. Hier volgen enkele tips die u veilig doorheen de Kimberley regio loodsen:

 • Check uw wagen grondig vooraleer u vertrekt. In deze afgelegen streek is het niet evident om onmiddellijk hulp te verkrijgen. Zorg ervoor dat u altijd goed uitgerust bent vooraleer u aan de lange trip begint.
 • Zorg ervoor dat u altijd over een goede kaart van de streek beschikt. Er is niet altijd iemand in de buurt om de weg te vragen.
 • De Kimberley is een gebied van klimatologische extremen: het kent geen seizoenen, er is alleen sprake van "The Wet" (november-april) en "The Dry" (mei-oktober) en cyclonen komen regelmatig voor. De beste tijd om te reizen is van mei tot september, omdat de wegen gedurende het regenseizoen vaak zijn afgesloten en de combinatie van zeer hoge temperaturen en een hoog vochtigheidspercentage het verblijf zeer onaangenaam maakt.
 • Opgepast voor bosbranden. Laat nooit een kampvuur onbeheerd achter en zorg ervoor dat u dit altijd nauwkeurig dooft. De Kimberley regio is een zeer brandgevoelige regio.
 • Bij het vallen van de avond of zonsopgang is het soms moeilijk om rondlopende dieren goed in het vizier te hebben. Pas dan ook uw rijstijl aan.
 • Ook krokodillen voelen zich hier op en top in hun vel. U vindt er de zout- en zoetwater- krokodillen. Die eerste soort worden tot 7 meter lang en zijn gevaarlijk. De zoetwaterkrokodillen, ook wel ‘freshies’ genoemd, worden niet groter dan anderhalve meter en zijn voor de mens ongevaarlijk. Negeer dus zeker geen borden die u waarschuwen voor hun aanwezigheid.

EL QUESTRO STATION

Indien u zoekt naar luxe in de ruige Kimberley is El Questro Homestead uw ideale accommodatie. Het landgoed is gelegen temidden van een miljoen acres wildernis, op ongeveer één uur rijden van Kununurra, waar u de mooiste zandsteenkliffen en rode rotspartijen van de Kimberley kunt vinden.
Activiteiten zijn legio: een boottocht op zoek naar rotstekeningen en krokodillen, te paard op zoek naar lokaal wild, een begeleide wandeltocht of relaxen in de thermale bronnen van Zebedee. Een helikoptervlucht over de omgeving, met picniclunch is een aanrader.
Van april tot oktober kan u er terecht in verschillende accommodaties:
 • El Questro Homestead heeft een onvergetelijke ligging boven op de kliffen van de Chamberlain River en biedt onderdak aan maximaal 12 gasten in 6 luxueus ingerichte kamers. Alle kamers zijn zeer smaakvol ingericht met lokale kunstwerken uit Indonesië en tropisch Australië en voorzien van terras men een prachtig uitzicht over de tuinen en de Chamberlain rivier. Er is een zwembad, tennisbaan en in de omgeving zijn er talloze bezienswaardigheden.
 • De El Questro Bungalows liggen in het hart van de runderenfarm aan de oever van de Pentecost River. Ideaal voor gezinnen en voor diegenen die zich bijzonder interesseren in het landbouwbedrijf en het contact met cowboys en rangers.
 • Voor de meer budget georiënteerde bezoeker bestaat er ook de mogelijkheid te overnachten in het Emma Gorge Wilderness Resort, dat uit 25 permanente tenten bestaat met elk twee bedden.
3. PRODUCT IN DE KIJKER - AUSTRALIË: de Gibb River Express.  top

Wie geen ambities heeft zelf de Gibb River Road te berijden maar toch dit woeste deel van Australië individueel wil bereizen kan vanaf nu gebruik maken van de Gibb River Express.

De Gibb River Express is een 4WD voertuig, volledig uitgerust met airconditioning, dat 22 passagiers kan vervoeren. Gibb River Road Bus Services is de eerste maatschappij die op regelmatige basis passagiers en vrachten vervoert langs de Gibb River Road.
De Gibb River Express rijdt driemaal per week van Kununurra naar Derby en omgekeerd. U kunt van deze service genieten van mei tot half september (afhankelijk van de wegomstandigheden na het regenseizoen)

Met het multiple stop ticket kan je zo vaak als je wil in- en uitstappen op de voorziene stopplaatsen, o.a. in Emma Gorge en El Questro station, Mt. Elizabeth Station, Imintji Aboriginal Community en talrijke anderen.
Een one way multiple stop ticket is 3 maanden geldig. U kunt eveneens een single trip ticket nemen.

Een one way multiple stop ticket kost 170 EUR (incl. registratiekosten) en is 3 maanden geldig.

4. REGIO IN DE KIJKER - NIEUW-ZEELAND: Queenstown en omgeving. top
Queenstown geniet van een unieke schilderachtige ligging op de oevers van Lake Wakatipu. Het Remarkable-gebergte op de achtergrond met z’n besneeuwde pieken biedt een adembenemend zicht bij zonsopgang of in de gloed van valavond.

Elk seizoen schittert in Queenstown: in de zomer brandt de zon sterk onder de blauwe hemel, de frisse herfstmorgens veranderen de bladeren in helder rood en zachte goudkleuren. De winter met z’n heldere dagen en met sneeuw bedekte bergen is de tijd bij uitstek voor de sneeuw- en skifanaten. De lente brengt de ontluikende natuur in al z’n kleurenpracht.

Toen de eerste Europeanen in Queenstown aankwamen midden de jaren 1850 was de regio verlaten, hoewel er sporen waren van een Maori-nederzetting. Eerst kwamen de schaapherders, tot in 1862 twee schaapscheerders goud ontdekten op de oevers van de Shotover River. Dit bracht vanzelfsprekend een grote invasie van goudzoekers met zich teweeg. Een jaar later was Queenstown een complete mijnstad met straten en permanente gebouwen. Tegen 1900 raakte de goudvoorraad uitgeput en daalde het inwonersaantal van een paar duizend naar een luttele 190 mensen.
Het meer vormde het voornaamste transportmiddel en op het hoogtepunt van de ontginning waren 4 stoomboten en 30 andere vaartuigen actief op het water. De weg naar Glenorchy werd pas voltooid in 1962.

Queenstown staat wereldwijd vooral bekend om z’n uiterst uitgebreid activiteitenaanbod en biedt dan ook voor elk wat wils.
Na een actieve dag dommelt Queenstown nog niet in. ’s Avonds kunt u terecht in een van de talrijke bars, cafés, bistro’s en toprestaurants. U kunt gemakkelijk enkel uren doorbrengen langs de oevers van het meer met een heerlijke koffie of een lekker glas wijn terwijl u geniet van de gezellige mensendrukte.
De restaurants bieden een uitgebreide wereldkeuken: van Japanse en Thaise tot Italiaanse specialiteiten. Natuurlijk mogen de sappige oesters uit het nabijgelegen Bluff niet op het menu ontbreken.

Ook wat betreft verblijfsmogelijkheden ontbreekt het niet aan opties in Queenstown: een hotel van wereldklasse, een karaktervolle lodge, een goed motel, een landelijke Bed & Breakfast, vriendelijke jeugdherbergen of een hut hoog in de heuvels. U kunt dus kiezen tussen internationale of “kiwi” stijl, centrale of landelijke ligging, berg- of meerzicht, huiselijke of hotelstijl en dit binnen ieders budget.

QUEENSTOWN HOUSE, BOUTIQUE B&B HOTEL

Het charmante B&B hotel, “Queenstown House”, is al 21 jaar lang een begrip in Queenstown. De warme gastvrijheid waarmee Louise Kiely en familie hun gasten ontvangen en verwennen, verraadt hun Ierse roots. Zij hebben hier een echte “Home away from Home” gecreëerd!

’s Avonds wordt u getrakteerd op een drankje en een hapje in de lounge van de “Main House”, het oudste deel van deze Boutique B&B. De ideale manier om de andere gasten te ontmoeten en uw reiservaringen en restauranttips te delen. In de lounge vindt u trouwens ook nuttig leesvoer in de vorm van lokale kranten, tijdschriften, boeken en brochures over de waaier aan activiteiten die Queenstown te bieden heeft.

’s Morgens wordt een hartig ontbijt geserveerd in de dining room die, hoe kan het ook anders, een prachtig uitzicht biedt op de magische omgeving.

Een half minpuntje is misschien het feit dat Queenstown House zich in één van de hoger gelegen straten van de stad bevindt. Dat bekent dus dat u vanuit het centrum een oefening voor uw kuitspieren mag verwachten, maar ... daartegenover staan natuurlijk het prachtig uitzicht van de hogergelegen terassen en de warme huiselijkheid die alleen de Queenstown House kan bieden.

De kamers in de originele “Main House” zijn erg cosy, met zeer comfortabele bedden, lekker warme donsdekens en gezellige dikke kussens. Elke kamer beschikt verder nog over een ensuite badkamer met WC, bad of douche, telefoon/internet
toegang, TV, haardroger, thee/koffie faciliteiten en dagelijks prachtige verse bloemen uit de tuin. De meeste kamers hebben een schitterend uitzicht over Queenstown, Lake Wakatipu en de omliggende bergen, de “Remarkables”, en hebben ook toegang tot een leuk terras.

Naast de originele “Main House” werd in 2002 een nieuw gedeelte geopend, “The Villas”.


Deze ruime en moderne suites hebben, buiten het bovengenoemde, ook allemaal een privé terras, met prachtig uitzicht over de stad en de omgeving, en werden onderverdeeld in volgende categorieën:

 • Two Bedroom Suite:   Het neusje van de zalm! Enorme King-size of twin bedden, twee ensuite badkamers. Ruime lounge met open haard, keuken, was- en droogautomaat en privé terras met adembenemende, panoramische blik op de omgeving.
 • One Bedroom Suite: King-size of twin bedden. Heeft meer iets weg van een leuke studio met eigen lounge, open haard, keuken, was- en droogautomaat en privé terras met panoramisch zicht op de omgeving.
 • Honeymoon Suite: Hemels King-size bed, een prachtig uitzicht over het meer en de omliggende bergen, koelkast en thee/koffie faciliteiten.
 • Villa Lakeview Room: King-size bed, een prachtig uitzicht over het meer en de omliggende bergen, koelkast en thee/koffie faciliteiten.
5. PRODUCT IN DE KIJKER - NIEUW-ZEELAND: Queenstowns "adventure" activiteiten. top

Queenstown staat wereldwijd vooral bekend om z’n uiterst uitgebreid activiteitenaanbod en biedt dan ook voor elk wat wils. Wie op zoek is naar puur avontuur kan zich wagen aan jet boating, white water rafting en parapente. Maar de stad staat natuurlijk ook bekend als de wereldhoofdstad en thuishaven van “bungy jumping”.

Maar “bungy jumping” heeft meer om het lijf dan enkel van een brug springen. Om de 102 meter hoge Pipeline Bungy te bereiken in de spectaculaire Skippers Canyon, trekt u per 4x4 over ruige heuvels naar het meest adembenemende landschap van Nieuw-Zeeland. U kunt mijlenver kijken wanneer u langs de smalle kronkelende bergroutes, met aan weerszijden diepe afgronden, trekt. Geen wonder dat ondermeer deze regio uitverkoren werd door Peter Jackson als filmlocatie voor de Lord of the Rings trilogie.

Voor wie stalen zenuwen heeft, bestaan combo-pakketten zoals de “Awesome Foursome” waarbij u meerdere adrenaline kicks op een dag te verwerken krijgt. Deze omvat een jetboat tocht op de Shotover River, de ultieme 134 meter hoge bungy jump vanop de Nevis Highwire, een spectaculaire helikoptervlucht en een White Water rafting tocht op de Shotover River.

In de winter wordt de omgeving omgetoverd tot een Alpijnse winterspeeltuin, skiërs en snowboarders komen van over gans de wereld om te delen in het amusement van het jaarlijkse Winter Festival.

Wie het wat rustiger aan wil doen kan ondermeer een tocht maken met het schitterend gerestaureerde stoomschip TSS Earnslaw. Geoefende golfers komen hier ook aan hun trekken op enkele van de meest schilderachtige golfterreinen ter wereld, waaronder het bekroonde Millbrook Resort.

6. WIST JE DAT?! Slimme weetjes over onze tegenvoeters. top
WAT IS NU EEN KIWI?
Om de Kiwitaal te begrijpen is het eerst en vooral belangrijk om te weten wat een kiwi precies is. Een kiwi is een Nieuw-Zeelandse inheemse nachtvogel zonder vleugels en tevens de nationale vogel van Nieuw-Zeeland. De vogel heeft een lange bek met neusgaten op het uiteinde en voedt zich’s nachts met kleine insecten.

Hoewel, over de jaren heen, staan de Nieuw-Zeelanders wererldwijd ook bekend als “Kiwi’s”. Er bestaat een “kiwi” gevoel voor humor, “kiwi” houding, en Kiwiana duidt op de zaken die bijdragen tot alles wat bij het Kiwi-zijn behoort.
Wat wij in Europa kortweg “kiwi” heten, is in Nieuw-Zeeland “kiwi fruit”.
Tip: Als u in Nieuw-Zeeland reist gebruikt u best de correcte woorden zoals “kiwi fruit”, “kiwi bird”, …
7. BOEKENTIP: "... in een Rugzak" reeks - Dolf de Vries. top

De bekende Nederlandse acteur/auteur Dolf de Vries, heeft één grote passie: reizen. Maar dan wel op zijn eigen manier: met een rugzak, per trein, boot, bus en fiets. Hij mijdt de comfortabele hotels, waar de meeste westerse toeristen verblijven, en de platgetreden paden.

Zijn boeken hebben inmiddels een vast en eigen lezerspubliek gevonden, wat wel blijkt uit de vele herdrukken die tot nu toe nodig waren. "... in een Rugzak" is een serie boeken die niet alleen bestemd zijn voor de armchair traveller. De Vries beschrijft de landen die hij bezoekt ‘van binnenuit’.
Hij praat, eet, drinkt en leeft met de plaatselijke bevolking. Onbevooroordeeld treedt hij de ons vreemde culturen tegemoet. Argeloos, nieuwsgierig en bescheiden maakt hij kennis met de mensen, hun cultuur en hun geschiedenis. De reisverhalen zijn bestemd voor iedereen die van reisverhalen houdt en voor reizigers die willen weten hoe het er op hun bestemming écht aan toe gaat.


"Australië in een Rugzak" - ISBN 9041023216 - 8e druk, 2002
Vier keer ging Dolf de Vries naar Australië. De eerste keer, begin jaren zeventig, dacht hij: ”Dat is eens maar nooit weer, hoe kom ik zo snel mogelijk weg.”
De tweede keer trad hij op voor emigranten en intrigeerde het land hem. Jaren later kwam hij terug voor de derde keer en raakte hij in de ban. Aan het eind van de vierde reis was hij er graag gebleven- zo was hij naar het land toegegroeid. Diep onder de indruk van de natuur, de oorspronkelijke bewoners en de bewoners van nu, schrijft hij indringend en eerlijk over dit onmetelijke land.
Vier maanden heeft hij samen met zijn vrouw Lout rondgetrokken met een camper.
Via Sydney, Canberra, Melbourne, Tasmanië, de Oostkust, de Red Centre, West-Australië en de Top End. Een absolute aanrader voor iedereen die plannen koestert om dit uitgestrekte eiland-continent te ontdekken!


"Nieuw-Zeeland in een Rugzak" - ISBN 9041023208 - 1e druk, 2002
In Nieuw-Zeeland in een rugzak neemt acteur-schrijver Dolf de Vries u mee naar Nieuw-Zeeland, de Cook Eilanden en Samoa, de levende, ontembare natuur, Auckland, Wellington en Christchurch, de machtige Franz Josef Glacier, Queenstown, het hart van Otago aan het Lake Wakatipu.
In zijn geheel eigen, persoonlijke stijl - met vooral oog voor de mensen en het land - beschrijft hij zijn reis over het Noorder- en Zuidereiland.


Kijk ook op de site van Dolf voor zijn andere reisverhalen: www.dolfdevries.nl 

8. FOTOWEDSTRIJD: Win een Qantas vliegticket naar Australë! top

Stuur ons je allerbeste foto van Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland of de Pacific Eilanden) en win één van de zes prachtige prijzen, waaronder de hoofdprijs: een Qantas vliegticket voor twéé personen naar Australië!

Alle inzendingen moeten binnen zijn tegen 31 december 2004.

De wedstrijd is voorbehouden aan klanten van Aussie Tours en de foto’s dienen genomen te zijn tijdens uw reis naar Oceanië, geboekt bij Aussie Tours.

Er mag slechts één foto (digitaal of print) opgestuurd worden per geboekt dossier.

Er zijn vijf categorieën:
1. Landschap & Reizen

2. Mensen & Reizen

3. Fauna-Flora & Reizen

4. Cultuur & Reizen

5. Avontuur & Reizen

 

Meer informatie vindt u binnenkort op onze website onder de rubriek: Fotowedstrijd

9. EXCLUSIEVE NEDERLANDS BEGELEIDE RONDREIZEN 2004-2005. top

groepsbrochure Wij bieden u:

 • kleine groepjes
 • goed "Vlaams" gezelschap
 • dezelfde ervaren Nederlandstalige, locale gids gedurende de rondreis
 • uitstekende hotels met centrale locatie
 • beste locale touroperators voor de excursies
 • bijna alles in de prijs begrepen
 • geen financiële verrassingen ter plaatse

Houdt u van zorgeloos reizen en méér te zien en te beleven voor minder geld, dan zijn onze "exclusieve" Nederlandstalig begeleide reizen de geknipte oplossing voor u. U wordt gedurende de ganse rondreis begeleid door één "locale" Nederlandstalige topgids.


Ontdek nu één van de mooiste, puurste en veiligste landen ter wereld en maak snel een reservatie voor één van onze exclusieve reizen.

Reiskalender 2004/05 - Overzicht Nederlands Begeleide Rondreizen:

 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 17/7 tot 7/8/2004 – nog enkele plaatsen beschikbaar!
 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 7/08 tot 28/8/2004 – nog enkele plaatsen beschikbaar!
 • "Western Explorer" - 25 dagen - van 4/9 tot 28/9/2004
 • "Australian Adventure" - 22 dagen - van 2/10 tot 23/10/2004
 • "The Very Best of Australia" - VIP-tour - 30 dagen - van 1/10 tot 30/10/2004 - nog 3 plaatsen!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - van 4/11 tot 27/11/2004 - nog enkele plaatsen!
 • "Australian Wonders" - 21 dagen - van 14/11 tot 4/12/2004
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - 3/2 tot 26/2/2005 - VOLZET!
 • "Australian Wonders " - 21 dagen - van 6/2 tot 26/2/2005

De reservaties lopen als een trein, dus stel uw reservatie niet langer uit! De meeste van onze begeleide rondreizen hebben immers een maximum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen.
Bij interesse sturen wij u graag onze brochure "Exclusief Nederlands Begeleide Rondreizen 2004-2005". Als u deze wenst te ontvangen, kan u hier klikken om uw aanvraag door te mailen.

10. Uw OCEANIË-REIS bij Aussie Tours reserveren biedt alleen maar VOORDELEN. top

Het professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie-groeten!


AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, volg dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË