Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave juni 2004
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 3 - Uitgave mei 2005 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een e-mail sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. Malaysia Airlines - PROMOTIE: naar Down Under vanaf 693 EUR. top

Malaysia Airlines cabin staff AUSTRALIË

Economy Class:
- 693,- Euro pp
- vertrek vanaf Parijs CDG
- 792,- Euro pp - vertrek vanaf Brussel
(via Manchester of Wenen)


Reservatie: tot 20/05/2005!
Plaatsen volgens tariefbeschikbaarheid.

Bestemming: Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Adelaide
Reisperiode: vertrek tussen 01/05/2005 en 25/06/2005 of
16/08/2005 en 31/11/2005
Stopover: stopover toegelaten in Kuala Lumpur
Geldigheid: min. verblijf 7 dagen / max. verblijf 3 maanden
Ticketing: uiterlijk binnen 10 dagen van optiename
Prijs: exclusief luchthaventaksen en dossierkosten
Kinderkorting: tot en met 11 jaar -25%
Opmerkingen: na uitgifte van de tickets is er geen rerouting
meer mogelijk, wel wijziging van data tegen betaling van EUR 100 kosten.


NIEUW-ZEELAND


Economy Class:
- 715,- Euro pp
- vertrek vanaf Parijs CDG
- 814,- Euro pp - vertrek vanaf Brussel (via Wenen)

Reservatie: tot 20/05/2005!
Plaatsen volgens tariefbeschikbaarheid.

Bestemming: Auckland
Reisperiode: vertrek tussen 01/05/2005 en 25/06/2005 of
16/08/2005 en 31/11/2005
Stopover: 1 stopover toegelaten in Kuala Lumpur
Geldigheid: min. verblijf 7 dagen / max. verblijf 3 maanden
Ticketing: uiterlijk binnen 10 dagen van optiename
Prijs: exclusief luchthaventaksen en dossierkosten
Kinderkorting: tot en met 11 jaar -25%
Opmerkingen: na uitgifte van de tickets is er geen rerouting meer mogelijk, wel wijziging van data tegen betaling van EUR 100 kosten.

2.  Oceania Roadshow 2005 in volle voorbereiding. top
Kruis zondag 27 november 2005 alvast aan in uw agenda, want dan opent Flanders Expo opnieuw zijn deuren voor de jaarlijkse Oceania Road Show, georganiseerd door Aussie Tours.

Aussie Tours Roadshow 2004Hier worden onze nieuwe brochures 2006/2007 voorgesteld en kunt u voor één dag de typische Australische sfeer opsnuiven.

Na enkele jaren hetzelfde concept te hebben aangehouden, wordt de Road Show dit jaar in een totaal nieuw kleedje gestoken met kortere voorstellingen, interactieve workshops, tal van Australische producten en een aangepaste menukeuze.

Hou alvast de komende newsletters in de gaten, want daarin wordt het nieuwe concept weldra toegelicht.

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, is vroegtijdig inschrijven de boodschap!
3.  Product in de kijker - Australië: beleef het Great Barrier Reef met Mike Ball. top

“Mike Ball” – de ultieme duikexpeditie in Australië!
Meer als 30 jaar ervaring in duikexpedities en winnaar van verschillende “awards”.

Mike Ball Dive Expeditions Australia - Minke Whales“Mike Ball Dive Expeditions” is voor de duikliefhebbers de meest ongelooflijke ervaring op het Great Barrier Reef. Ook voor niet-duikers is het een ideale excursie om meer te weten te komen over het ecologisch systeem van de riffen en het onderwaterleven in de oceaan. U duikt bij de mooiste riffen van het Great Barrier Reef met onder andere het bekende “Cod Hole”.

Tijdens deze meerdaagse, kwalitatieve duikexpedities gaat u op zoek naar de geheimen van het Great Barrier Reef zoals haaien, reusachtige Napoleon vissen, reuzenmosselen, zeeschildpadden, geelgestreepte snappers, barracuda’s, schorpioenvissen,… alsook de spectaculaire koraaltuinen.

Van mei tot augustus worden ook speciale afreizen georganiseerd waarbij men op zoek gaat naar de uitzonderlijke “Minke Whales” die worden aangetroffen langs het Ribbon Reef. Tijdens de topmaanden juni & juli wordt er op de tweede dag van de “Cod Hole” expeditie gesnorkeld of gedoken naar “Minke Whales” (dwergwalvissen). Werkelijk een unieke ervaring!

Mike Ball Dive Expeditions Australia - Minke WhaleAls alternatief kan u ook opteren voor een duikexpeditie die het scheepswrak “Yongala Wreck” aandoet. Ontdek dit unieke ecosysteem met zijn diverse bewoners: barracuda’s, makrelenscholen, zeealen, schildpadden en haaien. Grote stekelroggen ‘zweven’ behendig door het wrak. Duiken bij Yongala is een belevenis die u niet snel zal vergeten!

De meerdaagse duikexpedities worden ondernomen met catamarans met dubbele romp, die voorzien zijn van alle modern comfort. “Super Sport” en “Spoil Sport” zijn twee voorbeelden hiervan.

Een duikexpeditie met “Mike Ball” is de juiste keuze voor ervaren duikers die alleen het beste willen.

Een avontuur om nooit te vergeten!

Voor meer informatie kan u onze brochure "Best of Australia 2005-2006" raadplegen op pagina 149, of via deze link het de versie van deze pagina downloaden: Mike Ball Dive Expeditions Australia

4. Product in de kijker - Nieuw-Zeeland: 3-daagse in de Marlborough Sounds. top
Dat Nieuw-Zeeland één en al natuur is, is ons helemaal niet onbekend. Maar als u dit graag op een avontuurlijke en vooral sportieve manier ervaart, stellen wij u graag een 3-daags begeleid arrangement voor in de Marlborough Sounds.

Marlborough Sounds New Zealand, seakayakingJust “Get out and do it”!
Mis dit juweel van Nieuw-Zeeland niet! De Marlborough Sounds aan het noordelijke punt van het Zuidereiland. De combinatie van ongerept subtropisch regenwoud met de voor Nieuw-Zeeland uitzonderlijke flora en fauna. U vindt hier een rijke vogelwereld, afgelegen baaien met zeerobben en dolfijnen. Deze indrukwekkende en rustgevende omgeving maakt van een stop in deze regio een onvergetelijke belevenis! Tijdens dit 3-daags programma beleeft u de schoonheden van deze regio van zeer nabij en kan iedereen zijn eigen tijdsindeling naar smaak beleven. Elke dag is er een activiteit in de heerlijke natuur. Breng de dag door met een wandeling op de beroemde Queen Charlotte Track, met de kajak in de rustige baaien en een dag met de fiets op de Queen Charlotte Track. Speciale conditie is niet vereist. Uw verblijfplaats is een mooi 4-sterren hotel vlakbij Marlborough Sounds. De bagage wordt per boot vervoerd. Voor de dagexcursies moet u een kleine rugzak meenemen. Voor en na de tour moet u een overnachting in Picton plannen.

1e dag: Picton – Queen Charlotte Track.
‘s Morgens vaart u om 09.00u met een watertaxi naar Ship Cove, het beginpunt van de Queen Charlotte Track. Ship Cove is één van de historische plaatsen van de Sound, waar James Cook heel vaak een stop maakte tijdens zijn expedities. Door het dicht subtropisch regenwoud wandelt u de volgende 5 uur in alle rust tot aan Endeavour Inlet. Onderweg kunt u luisteren naar de vogels en wegdromen bij het uitzicht over de baaien van de Sound. U bereikt Furneaux Lodge, van waaruit u dan met de watertaxi naar uw verblijfplaats, het Portage Hotel wordt gebracht. 2 overnachtingen in het Portage Hotel.

Marlborough Sounds New Zealand2e dag: Met de kajak onderweg.
Vandaag krijgt u de hele dag een kajak ter beschikking. In de rustige Kenepuru Sound kunt u een mosselfarm bezoeken. Ontdek een scheepswrak uit vergane tijden en kijk uit naar robben en dolfijnen, die deze wateren bewonen. ’s Middags kunt u aan het strand uw verdiende middagpauze inlassen, in de zee zwemmen en waarschijnlijk nog een kleine wandeling door het ongerepte regenwoud maken. In de namiddag peddelt u terug naar het hotel.

3e dag: Queen Charlotte Track –Picton.

Vandaag gaat u op weg met de fiets. Op de Queen Charlotte Track ontdekt u afgelegen baaien die u uitnodigen tot pootje baden.

U heeft voldoende tijd om onderweg te stoppen. Na 4 uur (fietstijd 2 uur) bereikt u Ngakuta Bay, waar een bus op u wacht om u terug naar Picton te brengen. Uw bagage wacht daar reeds op u.

Voor meer informatie kan u onze brochure "Best of New Zealand & South Pacific 2005-2006" raadplegen op pagina 73, of via deze link het de versie van deze pagina downloaden:
Marlborough Sounds Adventure - 3-daags begeleid Marlborough Sounds programma
5. Aussie Girls on the Gab: Fietje met de 4x4 Aussie Wanderer langs de East Coast. top
Sofie in Australia…

Sofie en Evelien Down UnderVrijdagmiddag 17/09/2004. Met volle moed stappen we de toegangspoort van de autoverhuurmaatschappij “Four Wheel Drive Hire Service” binnen. Vandaag is dé grote dag: we mogen onze Toyota Landcruiser ophalen. Het zal voor Evelien en mij de eerste keer zijn dat we zelf het stuur in handen nemen tijdens onze prachtige reis Down Under. We worden warm onthaald door de manager die ons begeleidt naar onze stoere wagen. Zie hem daar staan blinken in de zon… toch krijgen we plots knikkende knieën… Gaan wij dit wel kunnen, links rijden met zo’n grote reus? Maar de man stelt ons gerust, het is gewoon een kwestie van het kopje erbij te houden en altijd te denken “links houden, links houden….”.Alles is in de wagen voorzien: van wasknijpers tot slaapzakken, van steelpannetjes tot zaklampen, van hamer tot barbecue, gewoonweg compleet! En als “top of the bill”: we slapen op het dak in tenten! Na een deskundige uitleg en na alles eens grondig bestudeerd te hebben, mogen we onze metalen ros voor de komende 2 weken uit zijn stal halen. Héél voorzichtig maken we eerst nog een testritje op het terrein van Four Wheel Drive Hire Service en dan rijden we de wijde, onbekende wereld tegemoet. De eerste kilometers zijn wat onwennig, maar eenmaal de grote stad uit overvalt ons een rustgevend en zalig gevoel! Zie ons hier rijden… 2 girls from Belgium in Australia!!!

Sofie en Evelien in de daktent van het Four Wheel Hire Service Aussie WandererWe stoppen op een kampeerplaats in Townsville en klappen ons huisje open. De kampeerstoelen en het tafeltje worden uitgehaald en de barbecue wordt tot leven geblazen. Met een heerlijk wijntje in de hand en lekker “Australian food" genieten we van het zonsondergang in de prachtig blauwe wateren van de Great Barrier Reef. De volgende dagen ontdekken we de stilte en rust van de Whitsunday eilanden, de talrijke bananenplantages, de gezelligheid van de kustdorpjes, de prachtige fauna & flora op Fraser Island en natuurlijk de gastvrijheid van de Australiërs die ons overal met open armen ontvangen.

Ondertussen hebben we onze stoere wagen tot “Charlie” en onszelf “Charlie’s Angels” gedoopt (ook al zijn we maar met 2). Overal langs de route zie je verwonderde blikken en een tikkeltje jaloezie als wij met onze klassebak alle wegen doorheen Queensland onveilig maken. Jammergenoeg komt er aan ieder sprookje een einde en moeten wij onze Charlie in Brisbane terug afleveren. Hier eindigt ook onze reis Down Under en vliegen we terug huiswaarts… waar ik terug in mijn Peugeotje kruip en opnieuw moet denken “rechts houden, rechts houden…”.
6. Fotowedstrijd 2005: win een Qantas ticket naar Australië. top

Qantas Airways logo en slagzinStuur ons je allerbeste foto van Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland of de Pacific Eilanden) en win één van de prachtige prijzen, waaronder de hoofdprijs: 2 Qantas vliegtickets naar Australië!

 

Per categorie wordt ook een winnaar verkozen, die beloond wordt met een Aussie Tours reischeque ter waarde van 250 Euro!

Alle inzendingen moeten binnen zijn tegen 31 januari 2006.

Aussie Tours Fotowedstrijd 2005 logoDe wedstrijd is voorbehouden aan klanten van Aussie Tours en de foto’s dienen genomen te zijn tijdens uw reis naar Oceanië (reisperiode 01/12/2004 - 31/12/2005).

Er mag slechts één foto (digitaal of print) opgestuurd worden per geboekt dossier.

Er zijn vijf categorieën:
1. Landschap & Reizen

2. Mensen & Reizen

3. Fauna-Flora & Reizen

4. Cultuur & Reizen

5. Avontuur & Reizen

 

Om onze fotoliefhebbers een extra stimulans te geven, worden naast de vermelde hoofdprijzen, nog VIJFTIG troostprijzen voorzien!!!

De uitgebreide voorwaarden en informatie vindt u op onze website onder de rubriek: Fotowedstrijd

7. Exclusieve Nederlandstalig begeleide rondreizen 2005-2006. top

Cover Aussie Tours brochure - Exlusieve Nederlandstalig begeleide Rondreizen 2005-2006. Wij bieden u:

 • kleine groepjes
 • goed "Vlaams" gezelschap
 • dezelfde ervaren Nederlandstalige, lokale gids gedurende de rondreis
 • uitstekende hotels met centrale locatie
 • beste lokale touroperators voor de excursies
 • bijna alles in de prijs begrepen
 • geen financiële verrassingen ter plaatse
Houdt u van zorgeloos reizen en méér zien en beleven voor minder geld, dan zijn onze "exclusieve" Nederlandstalig begeleide reizen de geknipte oplossing voor u. U wordt gedurende de ganse rondreis begeleid door één "lokale" Nederlandstalige topgids.


Ontdek nu één van de mooiste, puurste en veiligste landen ter wereld en maak snel een reservatie voor één van onze exclusieve reizen. De interessse is enorm dit jaar, dus stel uw reservatie niet uit!

Reiskalender 2005/06 - Overzicht Nederlandstalig Begeleide Rondreizen:

 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 16/7 tot 6/8/2005
 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 6/8 tot 27/8/2005
 • "Australian Adventure" - 21 dagen - van 3/9 tot 23/9/2005
 • "The Very Best of Australia" - VIP-tour - 31 dagen - van 29/9 tot 29/10/2005
 • "Australian Adventure" - 21 dagen - van 1/10 tot 21/10/2005 - VOLZET!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - 10/11 tot 3/12/2005
 • "Australian Dream" - 21 dagen - van 13/11 tot 3/12/2005 - VOLZET!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - van 2/2 tot 25/2/2006 - nog 2 plaatsjes vrij!
 • "Australian Dream" - 21 dagen - van 5/2 tot 25/2/2006 - nog 2 plaatsjes vrij!

De meeste van onze begeleide rondreizen hebben een maximum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen.
Bij interesse sturen wij u graag onze brochure "Exclusief Nederlands Begeleide Rondreizen 2005-2006".

U kan deze brochure bestellen via e-mail of via het bestelformulier op onze website.

8. Bestel onze uitgebreide brochures online! top
Covers Aussie Tours brochures 2005-2006.

Dit zijn de meest complete Oceanië-brochures (samen zo'n 400 pagina's) op de Belgische markt!

Reserveer uw Oceanië reis rechtstreeks bij de reisorganisator en u geniet van informatie en advies uit eerste hand, alsook van onklopbare prijzen!

Er zijn opnieuw heel wat speciale aanbiedingen voor snelle beslissers! U kan onze brochures GRATIS aanvragen (binnen België) via het bestelformulier op onze website of telefonisch op 051 70 56 11.

Gelieve wel steeds duidelijk uw volledige naam en adres te vermelden, alsook te specifiëren welke brochure(s) u wenst te ontvangen:

 • Best of Australia 2005- 2006
 • Best of New Zealand & Pacific 2005- 2006
 • Exclusieve Nederlands begeleide rondreizen 2005- 2006

Wij hopen alvast u in de toekomst van dienst te kunnen zijn!

9. Uw Oceanië-reis bij AUSSIE TOURS reserveren biedt alleen maar voordelen. top

groepsfoto Aussie Tours teamHet professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie groeten!


Aussie Tours banner, logo en slagzin.

AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, volg dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË