www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 1 - Uitgave september 2003 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een e-mail sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. Qantas Airways PROMOTIE: Australië vanaf EUR 728. top
Qantas Airways - Boeing QANTAS – AUTUMN LEAVE
Promotie vluchten Australië
Reserveren vóór 4 oktober 2003!

AUSTRALIE – vanaf EUR 728,- pp
Vertrek: vanaf Brussel
Bestemming: Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Darwin, Adelaide, Cairns
Stopover: 1 stopover toegelaten in Singapore of Bangkok in elke richting
Geldigheid: maximum verblijf 3 maanden
Ticketing: ticket moet binnen 96 uur na reservatie betaald & uitgegeven worden
Reisperiode: vertrekken tot en met 9 december 2003
Kinderkorting: tot 2 jaar 90% korting, van 2 tot 12 jaar 25% korting
Opmerkingen: na uitgifte van tickets geen wijzigingen of annulering meer mogelijk
Prijs: exclusief luchthaventaksen
2. Singapore Airlines PROMOTIE: EUR 778 Australië - EUR 788 Nieuw-Zeeland. top
Singapore Airlines toestel SINGAPORE AIRLINES – NOW OR NEVER
Promotie vluchten Australië & Nieuw-Zeeland
Reserveren vóór 30 september 2003!

AUSTRALIE – EUR 778 - pp
Vertrek: vanaf Amsterdam
Bestemming: Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Adelaide
Stopover: 1 stopover toegelaten in Singapore
Geldigheid: maximum verblijf 30 dagen
Ticketing: ticket moet binnen 96 uur na reservatie betaald & uitgegeven worden
Reisperiode: Vertrekken tussen 4 november en 4 december 2003, en tussen 6 januari en 31 maart 2004.
Retour tussen 5 november 2003 en 30 april 2004.
Kinderkorting: tot 2 jaar 90% korting, van 2 tot 12 jaar 25% korting
Opmerkingen: na uitgifte van tickets geen wijzigingen of annulering meer mogelijk
Prijs: exclusief luchthaventaksen

Maori krijger NIEUW-ZEELAND – EUR 788,- pp
Vertrek: vanaf Amsterdam
Bestemming: Auckland, Christchurch
Stopover: 1 stopover toegelaten in Singapore
Geldigheid: maximum verblijf 30 dagen
Ticketing: ticket moet binnen 96 uur na reservatie betaald & uitgegeven worden
Reisperiode: Vertrekken tussen 4 november en 4 december 2003, en tussen
6 januari en 31 maart 2004.
Retour tussen 5 november 2003 en 30 april 2004.
Kinderkorting: tot 2 jaar 90% korting, van 2 tot 12 jaar 25% korting
Opmerkingen: na uitgifte van tickets geen wijzigingen of annulering meer mogelijk
Prijs: exclusief luchthaventaksen
3. Inschrijvingen "Oceania Roadshow 2003". top
Naar jaarlijkse traditie organiseert Aussie Tours opnieuw een "Oceania Roadshow" happening in de patio gebouwen van Flanders Expo te Gent. Op zondag 30 november staat het voltallige Aussie Team "LIVE" tot uw dienst.

Van 10u00 tot 18u00 (deuren open vanaf 9u00) kan u genieten van onze Multivision shows over Australië en Nieuw-Zeeland, optredens meepikken van de Belgische didgeridoo virtuoos Peter Paelinck, een typische "Australische Lunch" degusteren, uw geluk beproeven met onze grote "Down Under" tombola en hebt u eveneens de mogelijkheid om het Aussie team en enkele van onze geprefereerde partners te ontmoeten.

Niet te missen dus! Binnenkort vindt u het volledig programma op onze site, maar u kan alvast inschrijven via dit webformulier.
4. Product in de kijker: Diamantina Touring Company. top
Diamantina Touring Company:
13-daagse « Ultimate Outback Simpson Desert » expeditie


Diamantina Touring Company organiseert unieke tours en expedities in de “Outback” van Australië. De bestemmingen zijn meestal grenzeloze gebieden die niet met een normaal voertuig bereikbaar zijn. Deze begeleide 4x4 tours brengen u naar afgelegen woestijnen, ravijnen, Aboriginal stammen, …
Het is een facet van Australië dat zelfs weinig Australiërs al mochten ervaren. ’s Avonds geniet u rond het kampvuur van een uitstekende Australische “bush” keuken en uitmuntende Australische wijnen.

Diamantina Touring Company, 4x4 tocht door de woestijn van Australië 70% van het Australische continent is dor – een bizar droog landschap, de “Outback” genaamd. Deze oude, unieke landschappen vindt u nergens anders ter wereld. Het is de thuishaven van een uitzonderlijke fauna die ontstaan is door unieke klimatologische omstandigheden, waar hagedissen de carnivoren zijn en mieren de herbivoren. Hier zijn buideldieren en andere overblijfselen van het super-continent Gondwanaland geëvolueerd en ontwikkeld door miljoenen jaren isolatie. De flora van de Outback is spectaculair met planten die zich over de jaren heen aangepast hebben aan deze uitzonderlijke droogte. Tijdens de expedities kan u dit openlucht museum met eigen ogen ontdekken!

Diamantina Touring Company, pic-nic in de woestijn van AustraliëEen échte aanrader is de 13-daagse “Ultimate Outback Simpson Desert” expeditie. Deze 4WD tour brengt u naar grote zoutmeren, bekende woestijnen, bergkammen en enorme ravijnen in Zuid-Australië. In het reisprogramma worden onder andere het zoutmeer Lake Eyre South, de ‘beruchte’ Oodnadatta Track en Birdsville Track, de uitgestrekte Simpson Desert en de prachtige Flinders Ranges aangedaan.

De Simpson Desert is een lange zandduinen woestijn die zich uitstrekt over een gebied van 170.000 vierkante kilometers, net ten westen van het geografisch centrum van Australië. De zuidelijke grens van de woestijn wordt gevormd door Lake Eyre, de westelijke grens door de Finke, Macumba, Sevenson en Todd rivier, de noordelijke grens door de Plenty Highway en de oostelijke grens door de Diamantina, Georgina, Warburton rivier alsook de Goyder’s lagune. Hoewel de woestijn een uniforme topografie en een streng klimaat kent (van temperaturen onder nul in de koude winternachten tot temperaturen boven de 60°C in de zomer) is het een plaats van uitzonderlijke schoonheid en enorme diversiteit qua fauna en fauna.

Bij interesse kan u hier het volledige programma nalezen.

Voor reservaties kan u steeds terecht bij Aussie Tours!
5. Regio in de kijker - Australië: Fraser Island. top
Fraser Island, Queensland

Dingo op Fraser IslandIn Australië wordt gezegd dat al het zand van de Oostkust uiteindelijk terecht komt op Fraser Island. Met een lengte van 123 km en een breedte van 14 km is Fraser Island het grootste zandeiland ter wereld. Sedert 1993 is dit natuurwonder bovendien beschermd als Werelderfgoed.
Hoewel het eiland bijna volledig uit zand bestaat, biedt het een enorme variatie aan landschappen: van kolossale, golvende zandduinen (‘sandblows’ genaamd) tot dichtbegroeid tropisch regenwoud en talrijke grote zoetwatermeren. Het eiland is een thuishaven voor zo’n 230 soorten vogels en 25 soorten zoogdieren, waaronder de typische dingo! Ook dolfijnen, doejongs (soort zeekoe), zeeschildpadden en bultrugwalvissen (van augustus tot oktober) kunnen ontdekt worden vanaf het eiland.
Tijdens een 4x4 tocht kan u het eiland verkennen via de talrijke zandwegen die kris kras over het eiland lopen. Onderweg kan u genieten van een frisse duik in één van de vele kristalheldere meren waaronder Lake McKenzie, Lake Birrabeen of Lake Wabby. U kan eveneens over het onmetelijke Seventy-Five Mile Beach rijden en een bezoek brengen aan het ‘Maheno’ scheepswrak. Er valt zoveel te ontdekken dat u zeker een meerdaags verblijf moet plannen op dit magische eiland!

Weetje: In 2002 stemden de lezers van Conde Nast Traveller Fraser Island voor de tweede maal in de “Top 10 Tropical Islands of the World”.


Kingfisher Bay Resort, Fraser Island


“Take the time to wake up on Fraser Island – you’ll be very glad you did!”


Fraser Island enkel per 4x4 te bereizenVanuit Kingfisher Bay Resort kan u Fraser Island op een comfortabele manier verkennen. ’s Morgens wordt u wakker met het fluiten van de vogels en kan u genieten van de prachtige zichten op de meren en de bush vanaf het ruime privé balkon op uw kamer. Ontdek de lekkere Australische keuken in één van de drie restaurants, geniet van een cocktail bij één van de vier zwembaden, speel een partijtje tennis, maak een wandeling langs de verlaten stranden of geniet van een glas champagne bij zonsondergang. Vanuit het eco-resort worden diverse begeleide excursies aangeboden onder begeleiding van ervaren rangers: 4x4 safari’s op het eiland (ook op privé basis mogelijk), natuurwandelingen, boottochten voor walvisobservatie, … De avontuurlijke reiziger kan vanaf het resort ook een 4x4 voertuig huren om zelf op verkenning te gaan.

Fraser Island, Kingfisher Bay ResortHoe bereikt u Kingfisher Bay Resort?
Als u met een huurwagen de Oostkust verkent, dan kan u de wagen parkeren aan Urangan Harbour in Hervey Bay en de catamaran nemen tot Fraser Island (4 keer per dag). Voor mensen die liever niet zelf rijden, zijn er volgende opties tot Hervey Bay:

» Vanaf Brisbane, Bundaberg, Gold Coast en Sunshine Coast zijn transfers per voertuig voorzien tot Hervey Bay.
» Momenteel zijn er drie vluchten per dag van Brisbane tot Hervey Bay met Sunshine Express.

Weetje: Kingfisher Bay Resort won in 2001 en 2002 de prestigieuze “Tourism Award for Environmental Tourism”. Het resort won reeds meer dan 30 awards sinds zijn opening.

Aussie Tours organiseert graag uw trip naar Fraser Island, individueel of begeleid!
6. Regio in de kijker - NIEUW-ZEELAND: East Coast - Gisborne - Napier. top
Eastland & Hawke’s Bay

De “East Coast” is een heel boeiende regio, afgezet door de zee aan de ene kant en beboste heuvels in het hinterland. U vindt er ook mooie contrasten van de Art Deco-architectuur in Napier tot de ongerepte wouden langs Lake Waikaremoana in het Te Urewera National Park. De twee belangrijkste plaatsen langs de East Coast zijn Gisborne en Napier.

Eastland, Hawkes BayGisborne is de meest oostelijk gelegen stad van Nieuw-Zeeland en geniet als eerste stad ter wereld van de zonsopgang. Deze regio draagt een sterk Maori-karakter met zich mee met grote nadruk op het behoud van de cultuur en de tradities. Hier wordt nog Maori gesproken. Het was ook hier dat Captain James Cook voor het eerst land in zicht kreeg in Nieuw-Zeeland op 9 oktober 1769. De vruchtbare vlaktes rond Gisborne lenen zich uitstekend voor het kweken van subtropisch fruit en voor het produceren van wijn. Titrangi biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Een wandelpad start bij het Cook-monument. Op de 135 meter hoge top van de heuvel staat het Cook-observatorium. Aan de voet van Titirangi vindt u ook het Te Poho-o-Rawiri Maori ontmoetingshuis. Dit zijn slechts enkele zaken die verwijzen naar de rijke geschiedenis van de regio. Het plaatsje Whangara, zo’n 20 km ten noordoosten van Gisborne, inspireerde de schrijver van “The Whale Rider” en was ook de filmlocatie voor de gelijknamige film die internationaal reeds meerdere erkenningen verworven heeft.

Napier, Art DecoNapier vormt samen met Hastings het hart van de Hawke’s Bay-wijnregio en wordt gekenmerkt door z’n fascinerende architectuur en aangenaam Mediterraans klimaat. Ook hier waren de Maori’s al lang voor Cook en hadden er rijke voedselbronnen. De Britse generaal en koloniale administrateur Charles Napier tekende stad uit en in de 2e helft van de 19e eeuw werd de stad al snel een commercieel centrum. In 1931 werd de stad zwaar getroffen door een vernietigende aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter. De heropbouw leverde een mooi voorbeeld op van een Art Deco-stad. De voornaamste trekpleisters in de buurt zijn ondermeer de talrijke wijngaarden die uitstekende wijnen produceren en de unieke kolonie Jan-van-Genten. Het is de grootste kolonie Jan-van-Genten op het vasteland ter wereld en de beste periode om te bezoeken is van eind oktober tot eind april.

The County Hotel, Napier

Napier, The County HotelHet “Boutique” hotel met z’n unieke karakter en charme is ondergebracht in een van de twee gebouwen die de zware aardbeving van 1931 doorstaan hebben. De tijdloze pracht van de Edwardiaanse stijl weerspiegelt zich tot in het kleinste detail van het hotel. Het hotel geniet van een unieke ligging in het hartje van Napier, dé Art Deco stad van Nieuw-Zeeland. Napier op zijn beurt is vormt het centrum van de Hawke’s Bay, een van Nieuw-Zeelands meest uitgelezen wijnregio’s. De 18 stijlvol ingerichte kamers zijn allemaal individueel genaamd naar een Nieuw-Zeelandse vogel. Ze beschikken allemaal over TV, airco, minibar, thee/koffiezetfaciliteiten, strijkijzer/plank, badkamer, internetaansluiting. Het Chambers Restaurant biedt een uitstekende keuken en werd reeds meerdere malen bekroond. Het decor, de service en de uitgebreide wijnkaart bekoren niet alleen de hotelgasten maar vanzelfsprekend ook de “locals”. De Churchill’s Champagne & Snug Bar is opgetrokken in Engelse stijl en biedt een uitgelezen selectie van champagnes, wijnen en likeuren. De ideale plaats voor een aperitief of als afsluiter voor het slapen gaan.
7. Filmtip: "Whalerider" - vanaf 1 oktober in de bioscoop. top
WHALE RIDER

Whalerider filmposterDe legende vertelt dat Paikea op de rug van een walvis z’n mensen naar Nieuw-Zeeland leidde. Sinds dan is de traditie blijven bestaan dat de eerstgeboren zoon het volgende stamhoofd wordt. De echtgenote van Porourangi, de rechtmatige opvolger als leider, sterft in het kraambed bij de geboorte van hun tweeling, een jongen en een meisje. Ook de jongen sterft bij de geboorte. De gebroken Porourangi vlucht naar Europa en laat z’n dochter over aan de zorgen van zijn ouders. Om te beginnen beledigt hij z’n vader Koro, stamhoofd van de Whangara, door z’n dochter Paikea te noemen, de naam die door de traditie zou moeten overgegaan zijn op het doodgeboren zoontje.

Koro wil niets te maken hebben met z’n kleindochter, maar tegen de tijd dat ze opgegroeid is tot een jonge tiener, is hij verknocht aan haar. Hij heeft echter wel haar naam afgekort tot Pai. Als Pai’s vader na 12 jaar terugkomt, hoopt Koro dat alle problemen van de baan zijn en dat Porourangi z’n lot zal aanvaarden en z’n opvolger worden. Maar Porourangi heeft de intensie niet om het nieuwe stamhoofd te worden en vertrekt terug na een hevige discussie met z’n vader. Pai die eerst met haar vader meegaat, keert al snel op haar stappen terug omdat ze voelt dat haar grootvader haar nodig heeft.

Whalerider filmposterMaar Koro wordt verblind door z’n vooroordelen en zelfs z’n echtgenote kan hem niet overtuigen dat Pai de natuurlijke eerstgeborene is. De oude leider is ervan overtuigd dat het ongeluk begon bij Pai’s geboorte en hij start een opleiding voor de eerstgeboren jongens uit de leefgemeenschap. Hij is ervan overtuigd dat als hij de legendes en gebruiken overlevert, de nieuwe leider automatisch zal gekend zijn.

In tussentijd, diep in de oceaan, antwoordt een immense groep walvissen, aangetrokken door Pai en hun lot. Wanneer de walvissen stranden op de kust, is Koro er zeker van dat dit het is einde is van zijn stam. Tot één persoon de ultieme opoffering maakt om de stam te redden.

De “Whale Rider”. De film is opgenomen in het kustplaatsje Whangara, zo’n 20 km ten noordoosten van Gisborne aan de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

"Whale Rider" is op verscheidene prestigieuze filmfestivals in de prijzen gevallen, o.a.: Toronto International Film Festival 2002 - The People's Choice Award, 2003 San Francisco Film Festival - Audience Award, 2003 Film Festival Rotterdam - Audience Award, 2003 Sundance Film Festival - World Cinema Audience Award.

Voor informatie over vertoningen kan u terecht op de site van Kinepolis: http://www.kinepolis.be/
8. "Waltzing Mathilda" - het officieuze volkslied van Australië. top
Zing “WALTZING MATILDA” in Australië !

Het liedje “Waltzing Matilda” omvat de essentie van alles wat Australië behelst. Het doet de ware ziel van Australië weerklinken!

Dus als u rondreist in Australië en … “you are Waltzing your Matilda”… zijn hier de woorden die je kan zingen tijdens het rijden in de huurauto of bij het kamperen in de prachtige, pure natuur …

Dus wacht niet langer en trek naar Australië met “Waltzing Matilda”!


Australische vlag, gekenmerkt door The Southern Cross of het ZuiderkruisOnce a jolly swagman camped by a billabong,
Under the shade of a Coolibah tree,
And he sang as he watched and waited till his billy boil,
You'll come a Waltzing Matilda with me.

Waltzing Matilda, Waltzing Matilda,
You'll come a Waltzing Matilda with me,
And he sang as he watched and waited till his billy boil
You'll come a Waltzing Matilda with me.


a swagman Down came a jumbuck to drink at that billabong
Up jumped the swagman and grabbed him with glee,
And he sang as he shoved that jumbuck in his tucker bag
You'll come a Waltzing Matilda with me.

Waltzing Matilda, Waltzing Matilda,
You'll come a Waltzing Matilda with me,
And he sang as he shoved that jumbuck in his tucker bag
You'll come a Waltzing Matilda with me.
standbeeld van Banjo PatersonUp rode the squatter mounted on his thorough-bred
Down came the troopers One Two Three
Whose that jolly jumbuck you've got in your tucker bag
You'll come a Waltzing Matilda with me.

Waltzing Matilda Waltzing Matilda
You'll come a Waltzing Matilda with me
Whose that jolly jumbuck you've got in your tucker-bag
You'll come a Waltzing Matilda with me.

Up jumped the swagman sprang in to the billabong
You'll never catch me alive said he,
And his ghost may be heard as you pass by that billabong
You'll come a Waltzing Matilda with me.

Waltzing Matilda Waltzing Matilda
You'll come a Waltzing Matilda with me
And his ghost may be heard as you pass by that billabong
You'll come a Waltzing Matilda with me.

by Andrew Barton "Banjo" Paterson
9. Onze Exclusieve Nederlandstalig begeleide rondreizen 2004-2005. top
cover Aussie Tours groepsbrochure 2003-2004 Wij bieden u:
 • kleine groepjes
 • goed "Vlaams" gezelschap
 • dezelfde ervaren Nederlandstalige, locale gids gedurende de rondreis
 • uitstekende hotels met centrale locatie
 • beste locale touroperators voor de excursies
 • bijna alles in de prijs begrepen
 • geen financiële verrassingen ter plaatse
Houdt u van zorgeloos reizen en méér te zien en te beleven voor minder geld, dan zijn onze "exclusieve" Nederlandstalig begeleide reizen de geknipte oplossing voor u. U wordt gedurende de ganse rondreis begeleid door één "locale" Nederlandstalige topgids.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor snelle beslissers op volgende afreisdata:


banner nog resterende plaatsjes groepsreizen

De nieuwe brochure "Exclusieve Nederlands Begeleide Rondreizen 2004-2005" zal beschikbaar zijn vanaf eind november. Als u deze wenst te ontvangen, kan u hier klikken om uw aanvraag door te mailen.
10. Uw Oceanië-reis bij Aussie Tours reserveren biedt alleen maar VOORDELEN. top

Aussie team najaar 2003Het professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie groeten!

Aussie Tours banner, logo en slagzin.

AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, volg dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË