Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2004
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 2 - Uitgave september 2004 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een email sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. Inschrijvingen "OCEANIA ROAD SHOW 2004". top
Naar jaarlijkse traditie organiseert Aussie Tours opnieuw een "Oceania Road Show" happening in de patio gebouwen van Flanders Expo te Gent. Op zondag 28 november staat het voltallige Aussie Team "LIVE" tot uw dienst.

Van 10u00 tot 18u00 (deuren open vanaf 9u00) kan u genieten van onze Multivision shows over Australië en Nieuw-Zeeland, optredens meepikken, een typische "Australische Lunch" degusteren, uw geluk beproeven met onze grote "Down Under" tombola en hebt u eveneens de mogelijkheid om het Aussie team en enkele van onze geprefereerde partners te ontmoeten.

Bovendien vindt u er ook al onze nieuwe brochures, vers van de pers!

Niet te missen dus! Binnenkort vindt u het volledig programma op onze site, maar u kan alvast inschrijven via dit webformulier.
2.  QANTAS - Speciale vroegboekactie: Australië EUR 699 - Nieuw-Zeeland EUR 799. top
SPECIALE VROEGBOEKACTIE QANTASAUSTRALIE - 699 Euro
NIEUW-ZEELAND - 799 Euro

Vertrek vanaf: Brussel  
Australië: Sydney / Melbourne / Brisbane / Adelaide / Perth / Cairns / Darwin
Nieuw-Zeeland: Christchurch / Auckland / Wellington
Via: in Europa Londen Heathrow of Frankfurt
  in Azië Singapore / Bangkok / Hong Kong
Prijs/persoon: Australië EUR 699.00 excl. luchthaventaksen
  Nieuw-Zeeland EUR 799.00 excl. luchthaventaksen
Voorwaarden: Dit tarief kan enkel geboekt worden in combinatie met landarrangement
te reserveren bij Aussie Tours.
Dit tarief kan dus niet toegepast worden als "flight only".
Min. verblijf: 7 dagen  
Max. verblijf: 60 dagen  
Reserveren: tussen 20 september en 11 oktober 2004
Reisperiode: vertrek tussen 1 februari en 30 juni 2005
Stopovers: 1 in Singapore of Bangkok of Hong Kong in beide richtingen
  1 in Denpasar @ EUR 100 per stopover
Binnenlandse
vluchten:
mogelijkheid om 1 of 2 binnenlandse vluchten bij te boeken aan 100 Euro per vlucht.
  Binnenlandse vluchten zijn mogelijk tussen Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane, Adelaide,
Darwin, Cairns, Hobart, Launceston, Alice Springs en Ayers Rock
Wijzigingen: Datum - na ticketuitgifte niet toegestaan
  Route - na ticketuitgifte niet toegestaan
Annuleringen: na ticketuitgifte geen restitutie
Kinderen: 0-2 jaar 90% korting   / 2-12 jaar 25% korting
Reservatie: Het aantal plaatsen voor dit tarief is beperkt. Snel reageren is dan ook de boodschap.
  Deze aanbieding is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.
3. Exclusieve nederlandstalig begeleide rondreizen Australië en Nieuw-Zeeland.  top
Aussie Tours is geen nieuwkomer in de niche markt van de gespecialiseerde tour operators. Al meer dan 10 jaar helpen wij duizenden mensen hun droomreis naar Australië, Nieuw-Zeeland en/of de Stille Zuidzee te verwezenlijken.
De feiten spreken dus voor zich: het bedrijf heeft zich op amper 10 jaar tijd opgewerkt tot marktleider voor deze bestemmingen en de belangstelling naar zowel ons uitmuntend, individueel maatwerk alsook onze eigen georganiseerde, nederlandstalig begeleide rondreizen, blijft alsmaar toenemen.
De individuele reiziger kan bij ons terecht voor een volledig "à-la-carte" uitgewerkt reisvoorstel, met alles er op en er aan, alsook voor afzonderlijke vluchten, logies, huurwagens, campervans, excursies ... enz.

Mensen die liever begeleid reizen, kunnen kiezen voor een rondreis in internationaal gezelschap met een locale, engelstalige gids ... alsook - en dit is uitzonderlijk in Vlaanderen - exclusieve nederlandstalig begeleide rondreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland.
Deze door Aussie Tours georganiseerde nederlandstalig begeleide reizen onderscheiden zich op volgende belangrijke punten:
 • Uistekende prijs/kwaliteitsverhouding
 • Begeleid reizen, maar toch met een zeer persoonlijke toets – u bent geen nummer!
  Onze ervaren, gekwalificeerde, nederlandstalige gidsen wonen steeds geruime tijd ter plaatse en kennen de bestemmingen dus op hun duimpje.
  Ook organiseren wij één maand voor elke afreis een informatievergadering zodat u met een hapje en een drankje uw medereizigers reeds kan ontmoeten en samen de laatste praktische zaken kan overlopen.
 • Kleine groepjes van 10 tot 15 personen.
 • Ondanks het gevulde programma, zijn we beducht u niet op “bagage koers” te sturen.
  Er werd enorm veel aandacht besteed aan de uitwerking van een evenwichtig programma. Wij willen u zo veel mogelijk de hoogtepunten laten ontdekken, maar wel op een menselijk tempo, met regelmatig meer dan één overnachting op dezelfde plaats, zodat u rustig van uw nieuwe, en hoogstwaarschijnlijk, onvergetelijke ervaringen kan nagenieten.
 • De accommodatie is steeds van superieure kwaliteit (4 - 5 sterren) en het uitgebreide ontbijt (warm en koud buffet) is steeds inbegrepen.
 • Nagenoeg alle mogelijke top-excursies zijn in de prijs begrepen.
 • U geniet 24/24 uur bijstand van ons plaatselijk kantoor.
 • U gaat in elk geval met een gerust hart op reis: Aussie Tours is een gerenommeerde organisatie en al meerdere jaren lid van het Garantiefonds Reizen.

Redenen ten over dus om uw “once-in-a-lifetime” droomreis door het Aussie Team te laten verzorgen!

Wij stellen u hier alvast graag twee van onze populairste programma's voor:

AUSTRALIAN WONDERS
"Een unieke 21-daagse rondreis voor liefhebbers van natuur en avontuur."
Reisperiode: 14/11/2004 - 04/12/2004 en 06/02/2005 - 26/02/2005

Korte samenvatting: U vliegt naar Australië met de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld, het Australische Qantas Airways.
We starten in de parel van West Australia, Perth en bezoeken o.a. het charmante havenstadje Fremantle, het unieke Nambung National Park en het ongerepte Rottnest Island.
Daarna vliegt u naar het rode hart van Australië waar u dé iconen van de Outback kan bezichtigen, Ayers Rock - Uluru, de Olga's - Kata Tjuta, Kings Canyon, Palm Valley en Alice Springs.
Na uw woestijnavontuur vliegt u naar één van de mooiste steden ter wereld, Sydney. Hier maakt u o.a. een havencruise en bezoeken we het nabijgelegen Blue Mountains National Park.
Op het einde van de reis wordt een eilandverblijf voorzien op één van de betoverende Whitsundays Islands, namelijk Hamilton Island. Hier kan u de laatste dagen relaxen alvorens we nog een bezoek brengen aan de hoofdstad van de "Sunshine State" Queensland, Brisbane. Na een afscheidsdiner is het nog één nachtje slapen alvorens u terug huiswaarts reist.

Gedetailleerd programma: U kan het gedetailleerde programma in pdf-formaat downloaden van onze website: hier klikken.


HIGHLIGHTS OF NEW ZEALAND
"Een unieke 24-daagse rondreis van topniveau voor de échte natuurliefhebber."
Reisperiode: 04/11/2004 - 27/11/2004

Korte samenvatting route: U vliegt naar Nieuw-Zeeland met de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines. Om de lange vlucht te onderbreken, geniet u van een stopover arrangement in Singapore, alvorens we de reis verder zetten naar Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland.
Na aankomst gaat u op ontdekking in deze charmante tuinstad, met vele typisch Engelse invloeden: o.a. punting op de rivier Avon, de "gondola" naar "Mount Cavendish", een originele tramtocht met Champagne. Na uw verblijf in Christchurch wordt de reis verder gezet richting "Southern Alps", met de hoogste berg in Nieuw-Zeeland, de majestueuze "Mount Cook", waar u kan genieten van de overweldigende natuurpracht. De volgende dag wordt de reis verder gezet richting Dunedin, waar u zal kennis maken met de unieke "yellow eyed penguins" en de koningsalbatrossen. De Schotse roots van deze streek kan u ervaren tijdens de "Piping Hot Haggis Dinner". Na uw verblijf in Dunedin gaat u op weg naar Te Anau, waar u zal opgewacht worden door gastgezinnen voor een verblijf op een echte Nieuw-Zeelandse farm. De volgende dag bezoekt u één van de hoogtepunten in elke Nieuw-Zeeland reis, de Milford Sound en aansluitend reist u naar het gezellige Queenstown, schilderachtig gelegen tussen de bergen en aan het prachtige Wakatipu meer. In Queenstown blijven we iets langer, en heeft u de mogelijkheid verschillende activiteiten uit te proberen. Voor elk wat wils, van de natuurliefhebber tot de rasechte adrenaline freak. Na Queenstown reist u naar het gletsjer gebied, en kan u het unieke "Westland National Park" ontdekken en bezoekt u o.a. het "White Heron Sanctuary". De volgende dag reist u verder via de panoramische kustroute van de West Coast naar Punakaiki en bezoekt u o.a. de bekende pannekoekrotsen en "blowholes". Vandaag wacht u een unieke ervaring: de "Tranz Alpine Express" tussen Greymouth en Christchurch, wordt als één van de mooiste treinroutes ter wereld beschouwd.
De volgende dag neemt u de ferry naar het Noordereiland voor een kennismaking met de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. De volgende dag reist u naar het oudste en meest indrukwekkende nationale park van Nieuw-Zeeland, Tongariro National Park, gekent voor zijn unieke landschap met 3 indrukwekkende, nog actieve vulkanen. U reist de volgende dag verder naar het geothermische hart van Nieuw-Zeeland, Rotorua, waar u zowel deze unieke natuurkrachten, alsook het schaapscheren en de Maori cultuur kan ontdekken. 's Avonds neemt u deel aan een culturele ervaring met een typisch"Maori Hangi" diner, voorafgegaan door zang en dans. Van Rotorua reist u naar het betoverende Coromandel schiereiland dat vooral gekend is omwille van zijn unieke, schilderachtige kustgebieden. Na uw verblijf in Coromandel reist u via Auckland naar het subtropische noorden van Nieuw-Zeeland, de prachtige "Bay of Islands" regio.
Hier heeft u de tijd om enkele dagen na te genieten van uw prachtige ervaringen. Daarna brengt u nog een bezoek aan de metropool Auckland en slaapt u nog één nachtje in dit betoverende "Aotearoa" alvorens u de volgende dag terug huiswaarts reist.

Gedetailleerd programma: U kan het gedetailleerde programma in pdf-formaat downloaden van onze website: hier klikken.

Om onze huidige brochure “Exclusief Nederlands begeleide rondreizen 2004-2005” te bekomen, kan u hier klikken. Deze wordt u gratis opgestuurd.

Wij hopen u alvast van dienst te zijn en u tot onze grote familie trouwe klanten te mogen verwelkomen!

4. REGIO IN DE KIJKER - AUSTRALIË: Broken Hill. top
BROKEN HILL – “GATEWAY TO THE OUTBACK”
Broken Hill vormt met z’n groene parken en tuinen een oase temidden van de Outback. De stad is gelegen op de Barrier Ranges in het uiterste westen van de staat New South Wales, nabij de grens met South Australia. De Outback start aan de stadsgrond waardoor u hier een uitstekende uitvalsbasis heeft voor de verkenning van de regio. In de regio ontdekt u gegarandeerd kangoeroes, emoe’s, wallabies, pelikanen, arenden en nog tal van andere vogels. Het weer is het jaar rond magisch, met droge zomers, milde winters en weinig regen. Broken Hill is vlot bereikbaar vanuit Sydney, Adelaide of Melbourne per vliegtuig, trein of met de wagen.


De stad is ook een levendig kunstcentrum en herbergt ondermeer de op een na oudste kunstgalerij van Australië. “The International Sculpture Symposium” aan de rand van de stad, bestaat uit hedendaagse beeldhouwwerken uit zandsteen, die gecreëerd werden door 12 vermaarde internationale kunstenaars.
Een korte rit noordwestwaarts brengt u naar het stadje Silverton dat fungeerde als decor voor verschillende films, waaronder Mad Max 1, Mission Impossible, Priscilla Queen of the Desert.
Maar Broken Hill klinkt u waarschijnlijk het bekendst in de oren uit de TV-serie “The Royal Flying Doctors”. Deze organisatie heeft hier zijn thuisbasis evenals “The School of the Air”, die opleidingen geven aan de kinderen op de Outback Stations.


Op vandaag kijkt Broken Hill aan tegen een onzekere toekomst. De mijnindustrie waarin op het piekmoment meer als 9.000 werknemers actief waren en die sinds 1885 de voornaamste bron van inkomsten was, stelt op vandaag nog slechts 700 mensen te werk. Maar het toerisme in de regio brengt soelaas. Met de slogan “The Accessible Outback” wordt deze regio gepromoot. De natuurlijk schoonheid is onuitputtelijk: eindeloze horizonten, helderblauwe lucht en roodgeblakerd land. De regio omvat 4 nationale parken.
Mungo National Park dankt z’n naam aan de vondst van een Aboriginal schedel die zou dateren van 40.000 jaar terug. Het is een droog meer, omringd door enge zandheuvels die doen denken aan een maandlandschap en gevormd door de krachtige natuurelementen. Kinchega National Park, op de oevers van de Darling River, is een paradijs voor talrijke inheemse vogels en dieren.
Het meest spiritueel gekenmerkt nationaal park is Mutawintji, een heilige plaats waar rotskunst een overblijfsel vormt van een samenleving die teloor gegaan is. De liefhebbers van de nationale emblemen, de kangoeroe en de emoe, kunnen hun hartje ophalen in het Sturt National Park.

ROYAL EXCHANGE HOTEL
Het Royal Exchange hotel is één van de beste hotels in de Australische Outback. Dit boetiekhotel is centraal gelegen in Broken Hill en is opgetrokken in Art Deco stijl. De charmante uitstraling van een vervlogen tijdperk wordt subtiel gecombineerd met een moderne verfijning. U kunt er relaxen in de ruime, knap gedecoreerde lounge die uitkijkt op de binnentuin. Alle 24 kamers, waarvan verschillende met balkon, zijn op de eerste verdieping ondergebracht. Ze zijn allemaal ingericht met weelderige draperieën en tapijten en zijn daarnaast voorzien van badkamer, airco, koelkast, minibar, koffie/theefaciliteiten, TV, safe, haardroger, strijkplank/ijzer. U kunt ’s morgens genieten van een uitgebreid ontbijt in een afzonderlijk deel van de lounge.
Het hotel beschikt niet over een eigen restaurant maar door de centrale ligging vindt u op loopafstand verschillende eetgelegenheden.
5. Product in de kijker - AUSTRALIË: Broken Hill Outback Tours - speciale actie. top

BROKEN HILL OUTBACK TOURS
Deze regio op individuele basis verkennen lijkt ons niet de meest ideale manier om de regio te verkennen. Daarom stellen wij u graag Broken Hill Outback Tours voor. Per 4x4 reist u in internationaal gezelschap in kleine groepjes met maximum 12 personen. Alle afreizen zijn gegarandeerd. De uiterst ervaren locale gidsen maken u graag wegwijs in deze unieke regio en delen graag hun kennis over de geschiedenis, de fauna en de flora van de Outback.

Speciale actie: Indien u via AUSSIE TOURS een van de rondreizen van Broken Hill Outback Tours reserveert, krijgt u in Broken Hill een upgrade voor uw accommodatie. Indien u de Standard motel optie reserveert, krijgt u een upgrade naar de Superior room in het Royal Exchange Hotel. Indien u de Superior optie reserveert, krijgt u een upgrade naar een Deluxe room in het Royal Exchange Hotel.

Voor gedetailleerde informatie omtrent "Broken Hill Outback Tours", kan u uiteraard steeds bij ons terecht. U kan alvast een overzicht van de tours online raadplegen: klik hier.

6. Regio in de kijker - NIEUW-ZEELAND: Dunedin en het Otago schiereiland. top
DUNEDIN
De stad Dunedin is de tweede grootste op het Zuidereiland. Deze wordt aan de noord-en westzijde omringd door heuvels, en aan de oost- en zuidzijde door water, de Otago harbour. Deze regio werd vooral door Schotse migranten bevolkt, vandaar de naam Dunedin dat Gaelic is voor “Edinburgh”. De Schotse traditie leeft hier nog volop: haggis ceremonies, een eigen whisky distillerie, optochten in kilt en doedelzak … Uiteraard heeft de lokale bevolking ook nog de typische "levensgenieters" filosofie van de Schotten in zich. Veel van de straat- en plaatsnamen zijn trouwens ook van Schotse origine.

Dunedin heeft vooral tijdens de jaren 1860 een enorme groei gekend en werd zelfs Nieuw-Zeelands voornaamste handelscentrum. De economische bloei was vooral te danken aan de lokale “goldrush”.
In het huidige stadsbeeld zijn nog prachtige voorbeelden van de toenmalige Victoriaanse en Schots-Edwardiaanse architectuur terug te vinden. De mooiste hiervan, waaronder “The First Church”, worden toegeschreven aan de uitgeweken Schotse architect Robert Lawson (1833-1902).

Dunedin is een gezellige, levendige stad. Hier huist ook de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland, en het jonge kiwi-volkje drukt duidelijk zijn stempel op het socio-culturele leven in deze uithoek van de Pacific. Ondanks zijn grootte is het een bruisende stad, en vooral in en rondom de “Octagon”, het eigenlijke stadscentrum, vindt u leuke winkeltjes, pubs, cappuccino bars, lounge clubs en eethuisjes. Het wordt tegenwoordig ook als één van de beste astronomische centra van Nieuw-Zeeland beschouwd. Uitstekende locale ingrediënten en wijnen, inspireren de moderne “fusion” en “Asian-Pacific” keuken, die zeker aan te bevelen.

Het bezoeken waard zijn o.a.:

Olveston House – 42 Royal Terrace:
Ontworpen door een Londense architect en gebouwd tussen 1904 en 1906, werd dit prachtige huis van de familie Theomin, in “fin-de-siècle” stijl, in perfecte staat behouden. Het heeft niet de grandeur van het Larnach Castle, maar het interieur is erg rijkelijk en het huist een uitstekende
collectie kunstwerken. U kan het huis bezoeken op vastgestelde uren.
Tijdens deze 1-uur durende rondleiding kan u een glimp opvangen van de rijkdom van één van Dunedin’s meest vooraanstaande families.

Wilson’s Whisky Distillery – George Street
Dit is de meest zuidelijke whisky “distillery” in de wereld. Alle aspecten van het distillatieproces worden belicht tijdens de 1-uur durende rondleiding en uiteraard kan u ook van het eindresultaat proeven.
De whisky wordt gemaakt met locale ingrediënten en het zuivere water wordt rechtstreeks naar de “distillery” gepompt vanuit de Lammerlaw Ranges.

Speight’s Brewery – Rattray Street
Dit is één van de kleinste bierbrouwerijen van het land en uiteraard de populairste in de Otago regio. U moet wel tijdig reserveren voor de 1u45 durende rondleidingen en proeven kan natuurlijk ook.

Emerson’s Brewery – 4 Grange Street
Dit is wat men noemt een “boutique” brouwerij, voornamelijk gespecialiseerd in het brouwen van uitstekende donkere bieren. Laat u verleiden door de “London Portor” of de “Indian Pale Ale”. Vooraf reserveren gewenst.

Larnach Castle – Camp Road
Op 20 km van Dunedin ligt het enige kasteel van Nieuw-Zeeland. Larnach Castle werd tussen 1871 en 1885, in Schotse stijl in lokale natuursteen gebouwd voor de zakenman/politicus William J.M. Larnach. Het domein is meer dan 2km² groot met bossen en prachtig aangelegde, klassieke tuinen. Het is een mooie verzameling geworden van verschillende stijlen en invloeden, waaronder fijn gesneden en beschilderde plafonds, een hangende trap en glas-in-lood ramen, waarvoor Engelse en Italiaanse ambachtslui zelfs helemaal naar Dunedin werden gehaald.

HET OTAGO SCHIEREILAND
Dit is het meest toegankelijke natuurreservaat van het Zuidereiland. Het 24 km lange schiereiland ligt slechts op een boogscheut van Dunedin, en is vooral gekend omwille van zijn unieke fauna en flora.

Het is onder andere de enige plaats ter wereld waar een kolonie koningsalbatrossen op het vasteland leeft. In het “Royal Albatross Centre” krijgt u in woord en beeld uitleg over de prachtige omgeving en deze bijzondere dieren. Tijdens de parings- en broedperiode (september - januari) kan u met een gids vanaf een uitkijkpost de vogels bestuderen. Na het uitkomen van de kuikens, verlaten de ouders overdag het nest om voedsel te zoeken. Als u tijdens de periode januari - september een bezoek brengt aan het centrum, loont het de moeite om toch even te vragen of er volwassen vogels aanwezig zijn.


De schattige “yellow eyed penguins” zijn erg zeldzaam en Otago is één van de weinige plaatsen waar u deze dieren in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen. Het pinguïn reservaat werd op een unieke manier opgebouwd. Door middel van een netwerk van loopgraven en pontons, begrensd met camouflage netten om de dieren zo min mogelijk te storen, kunnen de dieren van erg dichtbij begluurd worden. De pinguïns zijn erg populair en er worden verschillende tours georganiseerd vanuit Dunedin. Als u op uw eentje een mooie wandeling wil maken tot aan de kliffen met uitzicht op het gekende "Penguin Beach", dan kan u zich informeren bij het lokale DOC - Department of Conservation.

MAHARA Boutique Bed & Breakfast - DUNEDIN
Bij aankomst in Mahara B&B geniet u van een warm onthaal. Het huis werd ontworpen door architect E.W. Waldron voor de dochters van de handelaar Andrew Lees, en is een van 2 Edwardiaanse huizen die naast elkaar opgetrokken zijn in 1905. De trap in houtsnijwerk leidt naar een prachtig glasraam dat precies rechtstreeks uit een kathedraal geplukt is en ontworpen werd door Robert Henry Frazer. Andere zaken die nog uit de oorspronkelijke periode dateren zijn de sierlijke plafonds, de open haarden, de gewelven in houtsnijwerk en de erkerramen. Deze Bed & Breakfast is rustig gelegen op slechts 3 minuten van winkel- en kunstgalerijen en telt slechts 2 gastenkamers. Een persoonlijke service staat dan ook zeker garant tijdens uw verblijf in deze historische woning. Beide kamers beschikken over uitstekende bedden, badmantels, verwarming, telefoon, strijkplank/ijzer, verse bloemen. Laat u ook verwennen met een glaasje port.
De Annie Lees Suite is een ruime kamer met zicht op de stad, de haven en het schiereiland. De badkamer is luxueus ingericht met bad, aparte douche en verwarmd handdoekenrek.
De Leebank Room is iets kleiner maar ook met oog voor detail ingericht met ondermeer kunstwerken van Donna Demente. De badkamer is opgetrokken in Victoriaanse stijl.
Het rijkelijke ontbijt wordt ’s morgens geserveerd in het salon. Na een goed gevulde dag kunt u heerlijk ontspannen in de tuin, bij de open haard in het salon of op de veranda.
7. Regio in de kijker - STILLE ZUIDZEE: Fiji. top
Fiji bestaat uit lagunes met kristalhelder water, tropische regenwouden, bergen, steile vulkaanwanden en talrijke witte zandstranden. De Fiji archipel bestaat uit meer dan 330 kleine eilanden, waarvan meer dan honderd bewoond. Viti Levu en Vanua Levu maken 85% uit van de totale landmassa. Ten noordwesten van het hoofdeiland Viti Levu liggen de Yasawa-eilanden waarvan elk een tropisch paradijs op zich.
De grotere eilanden zijn voornamelijk van vulkanische herkomst. De kleinere eilanden bestaan uit koralen, kalksteen, zandbanken met tropische vegetatie. Veel eilanden zijn omringd door koraalriffen en lagunes.
Fiji heeft ongeveer 800 000 inwoners waarvan 50% de oorspronkelijke bewoners, 47% Indisch en 3% Europeanen, Chinezen en inwoners van de Zuidzee.

Fiji heeft een tropisch klimaat met de beste maanden van april tot november. De maximumtemperaturen overschrijden zelden de 26°-31°. Winter is hier een term, geen seizoen. Van november tot april is het regenseizoen. De regenbuien zijn hevig maar kort. In die periode komen ook cyclonen voor met de meeste in januari en februari. Gemiddeld komen 10 tot 15 cyclonen voor in 10 jaar tijd waarvan 2 tot 4 veel schade aanrichten.

De nationale munteenheid is de Fiji Dollar. Fooien zijn ongebruikelijk. Een glimlach en ‘vinaka’ (dank u) zijn voldoende. Fijianen behoren tot de vriendelijkste bevolking ter wereld. Ze zijn gemakkelijk in omgang maar wanneer u uitgenodigd wordt in hun dorp raden wij u aan bescheiden kledij te dragen en uw hoed af te nemen (een hoed dragen is een belediging voor het hoofd van het dorp). Laat je schoenen aan de deur staan bij het binnengaan van een woning en onthoud dat het beledigend is iemands hoofd aan te raken.(Dit kan verleidelijk zijn als je omringd wordt door talrijke lachende kinderen.) Zowel mannen als vrouwen dragen een pareo. Bikini’s en andere korte zwemkledij kan u dragen in een resort maar niet wanneer u een bezoek brengt aan de dorpen of gaat winkelen. Voor vrouwen bestaan tientallen verschillende manieren om de pareo te dragen, ook als avondkledij. Door uw respect voor hun gebruiken en gewoontes zal u zich niet alleen welkom voelen in hun dorpen en huizen, dit zal uw reis eveneens een andere dimensie geven.
8. Product in de kijker - STILLE ZUIDZEE: Blue Lagoon Cruises. top
De ideale manier om de Fiji-eilanden te ontdekken is een cruise met Blue Lagoon Cruises. Er zijn 3-, 4- en 7-daagse cruises. De vloot bestaat uit 4 schepen: De MV Lycianda, de MV Yasawa Princess, de MV Nanuya Princess en de Mystique Princess. Het aantal kajuiten varieert van 21 tot 36. Elke cruise start en eindigt in de haven Lautoka op Viti Levu en vaart tussen de Yasawa-eilanden. Er wordt overdag niet meer dan drie tot vier uur gevaren waardoor er veel tijd overblijft om te zwemmen, snorkelen, aan wal te gaan,…


Sinds 1985 bezit Blue Lagoon Cruises zijn eigen 58 are groot eiland, Nanuya Lai Lai, in de Yasawas. Nanuya Lai Lai is een van de puurste eilanden van Fiji met helder blauw water, witte zandstranden, palmbomen en verlaten stukken strand. Er zijn eveneens mogelijkheden om te snorkelen en vissen te voederen. Op elke Blue Lagoon Cruise staat een bezoek aan het eiland op het programma. U kunt hier genieten van een strandfeest (Lovo). De enige commerciële cruiseboten die toegelaten zijn op het eiland zijn die van Blue Lagoon Cruises. Dit maakt uw cruise met deze maatschappij uniek.

Het eiland heeft eveneens een internationale reputatie. Veel Hollywood producers hebben het opgenomen in hun productie. Blue Lagoon, Castaway, Contact en The Truman Show zijn slechts enkele voorbeelden.
9. FOTOWEDSTRIJD: Win een Qantas vliegticket naar Australië! top
Stuur ons je allerbeste foto van Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland of de Pacific Eilanden) en win één van de prachtige prijzen, waaronder de hoofdprijs: een Qantas vliegticket voor twéé personen naar Australië!

Alle inzendingen moeten binnen zijn tegen 31 december 2004.

De wedstrijd is voorbehouden aan klanten van Aussie Tours en de foto’s dienen genomen te zijn tijdens uw reis naar Oceanië, geboekt bij Aussie Tours.

Er mag slechts één foto (digitaal of print) opgestuurd worden per geboekt dossier.

Er zijn vijf categorieën:
1. Landschap & Reizen

2. Mensen & Reizen

3. Fauna-Flora & Reizen

4. Cultuur & Reizen

5. Avontuur & Reizen

 

Om onze fotoliefhebbers een extra stimulans te geven, worden naast de vermelde hoofdprijzen, nog VIJFTIG exclusieve Outback-Posters voorzien!!!

Meer informatie vindt u op onze website onder de rubriek: Fotowedstrijd

10. Onze nieuwe brochures 2005-2006 komen er aan! top

Dit zijn de meest complete Oceanië-brochures (samen zo'n 400 pagina's) op de Belgische markt!

Reserveer uw Oceanië reis rechtstreeks bij de reisorganisator en u geniet van informatie en advies uit eerste hand, alsook onklopbare prijzen!

Er zijn opnieuw heel wat speciale aanbiedingen voor snelle beslissers! De nieuwe Aussie Tours brochures zijn beschikbaar vanaf eind november. U kan via deze link de NIEUWE BROCHURES GRATIS BESTELLEN via e-mail, of telefonisch op 051 70 56 11.

Gelieve wel steeds duidelijk uw volledige naam en adres te vermelden, alsook te specifiëren welke brochure(s) u wenst te ontvangen:

 • Best of Australia 2005- 2006
 • Best of New Zealand & Pacific 2005- 2006
 • Exclusieve Nederlands begeleide rondreizen 2005- 2006

Wij hopen alvast u in de toekomst van dienst te kunnen zijn!

11. Uw OCEANIË-REIS bij AUSSIE TOURS reserveren biedt alleen maar voordelen. top

Het professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie-groeten!


AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, gelieve dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË