Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 3 - Uitgave september 2005 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een e-mail sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze editie kan u de volgende thema’s terugvinden:

1. QANTAS VROEGBOEKACTIE :voor slechts 699 euro naar Australië en Nieuw-Zeeland.  top

 

Reserveren: tussen 15 september en 6 oktober 2005

Reisperiode: tussen 1 februari en 30 juni 2006Vertrek vanaf
: Brussel

Bestemming:

Australie: Sydney / Melbourne / Brisbane / Adelaide / Perth / Cairns / Darwin

Nieuw-Zeeland: Christchurch / Auckland / Wellington

Via:
in Europa: Londen Heathrow
in Azie: Singapore / Bangkok / Hong KongPrijs/persoon: EUR 699.00 Incl. ticketkosten, excl. luchthaventaksen

Voorwaarde: Tickets moeten binnen de 96 uren na reservatie betaald en uitgegeven worden.

Min. verblijf: 3 dagen
Max. verblijf: 90 dagen


Stopovers:
1 gratis stopover in Singapore of Bangkok of Hong Kong (heen- OF terugreis)
Extra stopover Australië: 1 binnenlandse vlucht in Australië - supplement 60 Euro
Extra stopover New Zealand: 1 stopover in Sydney, Melbourne of Brisbane (in elke richting) – suppl. 110 Euro per stop

Wijzigingen:
Datum: na ticketafgifte niet toegestaan
Route: na ticketafgifte niet toegestaan

Annuleringen: na ticketafgifte geen restitutie

Kinderen
:
0-02 jaar: 90% korting
02-12 jaar: 25% korting

Reservatie:
Het aantal plaatsen voor dit tarief is beperkt. Snel reageren is dan ook de boodschap. Deze aanbieding is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. Boeken kan vanaf 15 september!

2.  Product in de kijker - Australië: The Outback, selfdrive per 4WD. top

 

9-daagse individuele 4WD-rondreis van Adelaide naar Alice Springs met Adventure Connection Australia.

Over eindeloze “highways” en eenzame farmwegen ofwel via de beroemde Outbacktracks – hier ontdekt u het echte Australië! U reist individueel en geniet van het comfort van een vooraf uitgewerkte reisroute. Bij het ophalen van het voertuig ontvangt u een gedetailleerde routebeschrijving (Road book) voor de dagtrajecten en uw verdere reisdocumenten voor de gereserveerde overnachtingen in lodges, hotels en op farms. Tijdens deze reis verkent u twee staten van Australië:

 

South Australia
South Australia biedt u alle ervaringen die synoniem staan met Australië.
U kunt er de meest verrukkelijke wijnen proeven in de Barossa Valley. Weinig plaatsen op deze aardbol zijn zo inspirerend als de Flinders Ranges. Het is schoonheid op grote schaal, en vriendschap in kleine pubs. U kunt een zoektocht wagen naar prachtige edelstenen, of uw weg zoeken langs wandelpaden in het uitgestrekte bush-landschap.

 

Northern Territory
Deze staat toont zich als een veelvoud aan prachtige natuurwonderen en een gevarieerde fauna en flora.
Rode rotsformaties met de Aboriginal-legendes, diepe kloven, rode zandduinen en een buitengewone dierenwereld zijn allemaal te vinden in het Rode Hart van Australië. Alice Springs ligt bijna exact in het midden van het continent. Het uitzicht op de steile wanden van de grootste en vreemdste canyon van Australië, Kings Canyon, is te zien in het Watarrka National Park. In het Uluru-Kata Tjuta National Park ligt de wereldvermaarde monoliet, Ayers Rock. U vindt er ook de koepelvormige rotsen, de Olga’s.
Natuurliefhebbers vinden hier een bijna ongerept paradijs, maar ook de mensen heten u er met hun vriendelijke Outback Style van harte welkom.

 

REISPROGRAMMA:

 

1e dag: Adelaide - Barossa Valley.
Een bezoek aan de Barossa Valley, een van de grootste wijnbouwgebieden van Australië, is een leuke ervaring. U moet zeker even langs lopen bij de oudste wijngaard en de uitstekende wijnen proeven! Overnachting: een oude pub.

 

2e dag: Flinders Ranges - Wilpena Pound.
Uw bestemming vandaag is Flinders Ranges. Dit unieke landschap met haar rijke fauna en flora is een bijzondere regio voor natuurliefhebbers en fotografen. Overnachting: Wilpena Pound Resort.

 

3e dag: Oodnadatta Track.
De échte Outback! De rit brengt u via de legendarische Oodnadatta Track naar het zuiden van Lake Eyre en het droogste gebied van Australië. Overnachting: pub in het kleinste stadje van South Australia (16 inwoners!)

 

4e dag: Coober Pedy.
Een dag vol superlatieven: door de grootste runderenfarm ter wereld (27.000 km2) naar Coober Pedy, het grootste opaalveld ter wereld. Een bezoek aan een opaalmijn en een “dug-out” (onderaardse woning) mogen niet ontbreken. Overnachting: in het hartje van Coober Pedy.

 

5e dag: Oodnadatta Track.
Door het bijna kale berglandschap van de Breakaways en langs de dingohekken gaat de tocht verder over typische Outback-wegen door de “Moon Plain” naar de “Painted Desert” met haar bizarre zandsteenformaties. Verder naar Oodnadatta, waar een stop bij het beroemde “Pink Roadhouse” een must is. Via de route van de eerste pioniers bereikt u Marla op de Stuart Highway.

 

6e dag: Ayers Rock.
Het eerste stuk gaat vandaag over de Stuart Highway waarna u deze hoofdweg weer verlaat. Net voor Uluru (Ayers Rock) komt u opnieuw op de geasfalteerde weg. Niet te missen is de spectaculaire zonsondergang over Ayers Rock. Daarna geniet u van het comfort van uw hotel in het Ayers Rock Resort.

 

7e dag: Kings Canyon.
De vroege vogels worden vandaag beloond met een prachtige zonsopgang bij Uluru (Ayers Rock). Een beklimming van de monoliet of een wandeling rond de voet van deze immense rots zijn enkele van de mogelijkheden. Ook een tocht naar Kata Tjuta (The Olgas) met de wandeling “Valley of the Winds” is een aanrader. In de namiddag reist u door naar Kings Canyon. Overnachting: Kings Canyon Resort.

 

8e dag: Kings Canyon - Alice Springs.
’s Morgens vroeg uit de veren voor een wandeling langs de kloofrand van Kings Canyon. U geniet van de warme kleuren van de roodbruine rotsformaties en ziet de “Garden of Eden” en de “Lost City”. De Mereenie Loop Road brengt u naar de Lutheriaanse missie Hermannsburg. Een avontuurlijke 4x4-rit brengt u naar Palm Valley met de zeldzame Livistona-palm. Via de West McDonnell Ranges bereikt u Alice Springs.

 

9e dag: Alice Springs.
Inleveren van het voertuig en individuele voortzetting van uw reis.

 

De tocht kan ook geboekt worden vanuit Sydney naar Alice Springs (22dagen/21 nachten) of omgekeerd. Voor het programma (PDF-formaat) van deze 22-daagse reis, klik hier.

3.  Product in de kijker - Nieuw-Zeeland: Working Holiday Visa. top

 

Tot voor enkele jaren waren werkwillige bezoekers aan Nieuw-Zeeland beperkt tot seizoensactiviteiten, zoals rondreizend fruitplukker. Dat zijn echter lang vervlogen tijden. Dezer dagen hoef je niet in een scheerhut te werken om een beetje geld te verdienen op je reizen – hoewel je zeker en vast enkele onvergetelijke mensen zult ontmoeten en nog lang van de ervaring zult kunnen nagenieten mocht je hier toch voor kiezen!

Sinds 1 november 2004 is België toegevoegd aan de lijst van de landen waarmee Nieuw-Zeeland bilaterale “Working Holiday Maker (WHM)-overeenkomsten” heeft. Door deze overeenkomst kunnen Belgische jongeren voor maximaal 12 maanden in Nieuw-Zeeland verblijven terwijl ze er werken en reizen combineren. Uw aanvraag tot het bekomen van een WHM-visum dient te gebeuren voor vertrek naar Nieuw-Zeeland. Het verwerken van de aanvraag neemt een drietal weken in beslag.

 

Om voor een WHM-visum in aanmerking te komen, moet je aan volgende voorwaarden voldoen:
· Tussen 18 en 30 jaar oud zijn op het ogenblik van de aanvraag.
· Het hoofddoel van je bezoek aan Nieuw-Zeeland moet vakantie zijn.
· Je moet een retourticket hebben ofwel genoeg geld om de reiskosten voor je terugkeer of de verderzetting van je reis te dekken
· Beschikken over minimum NZ$ 4.200 om te kunnen voorzien in je eigen onderhoud tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland.

In mei 2005, een half jaar na de invoering van het systeem, waren al 92 van de 100 beschikbare visa uitgereikt. Nu is beslist vanaf 1 juli 2005 jaarlijks 2.000 visa ter beschikking te stellen voor Belgische jongeren. Daarnaast is ook beslist dat de jongeren tijdens hun vakantie van nu af een heel jaar bij dezelfde werkgever kunnen blijven. Tot op heden was dat maximaal 3 maanden.

Informatie over het WHM-programma kun je verkrijgen op de website van de Nieuw-Zeelandse Immigratiedienst: http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/workingholiday.

 

Voor Belgen dient de aanvraag doorgestuurd te worden naar de Nieuw-Zeelandse Ambassade in Brussel op volgend adres:
New Zealand Embassy
Square de Meeus, 1
1000 BRUSSELS
BELGIUM
Tel: +32 2 512 10 40
Fax: +32 2 513 48 56
Email: nzemb@Brussels@skynet.be
Web: www.nzembassy.com/belgium


Het aanvraagformulier (Application for New Zealand Working Holiday form Nzis1085) kun je downloaden via website www.immigration.govt.nz.

 

Aussie Tours kan je alvast op weg helpen met zeer interessante vluchtprijzen die een maximale flexibiliteit bieden alsook een startpakket bij aankomst. Op deze manier kan je gerust aan je grote avontuur beginnen! Kijk op http://www.aussietours.be/wdiscozprom.htm#nz voor meer info.

4. Regio in de kijker: Nieuw-Zeeland: de Maori's achterna in het Whirinaki Rainforest. top

 

De "Whirinaki Rainforest Guided Walks” geven u de kans om één of meerdere dagen de ongerepte natuur op het Noordereiland te ontdekken. Reeds 1000 jaar geleden gebruikten de Maori stammen de pittoreske vallei van het Whirinaki Forest Park als één van de hoofdwegen om te reizen van het bergachtige land van Te Urewera naar het grote meer van Taupo Nui-a-Tia. Vandaag gebruiken hun afstammelingen nog steeds deze sterk beboste bergpassen om te jagen, om geneeskrachtige planten te verzamelen en om palingen te vangen, een delicatesse in deze streek.

 

 

“3-DAY WHIRINAKI RAINFOREST WALK”

Deze excursie vindt plaats in het zomerseizoen, van oktober tot april. U start vanuit Rotorua of Taupo met een minibus. Vanuit het Department of Conservation Interpretive Centre start u voor uw 3-daagse wandeltocht door het adembenemende “Whirinaki Forest Park”. Alle maaltijden zijn voorzien en u overnacht in 2-persoonstenten in een safarikamp. Gedurende de 3-daagse wordt u begeleid door ervaren Maori-gidsen die u heel wat bijbrengen over hun Maori-cultuur en de fauna & flora. Tijdens deze trip wordt uw persoonlijk uithoudingsvermogen getest en een goede conditie is toch wel vereist. Maar na al deze lichamelijke inspanningen wordt u de laatste dag verwend met een “natural hot pool swim”! Indien u houdt van puur natuur, sportief bent en wat Maori-cultuur wilt opsnuiven, dan is dit de ideale “New Zealand Experience”!

 

 

“GUIDED 1-DAY WALK”

Diegenen die weinig tijd hebben om deze prachtige streek te bezichtigen, kunnen opteren voor een dagexcursie. Gedurende een wandeling van 4 uur door het Whirinaki Rainforest wordt u begeleid door een ervaren Maori-gids, kunt u genieten van een lunch aan de rivier en wordt u verwend met een duik in een “natural hot swimming pool”.

 

 

5. Aussie Girls on the gab: Heidi duikt onder in Coober Pedy. top


November 2004. Na een mooie individuele rondreis in het zuidwesten van Australië, waar het voor de tijd van het jaar nogal fris was, reizen we verder naar Adelaide. Van hieruit vertrekken we voor een begeleide trip doorheen de Outback van South Australia, via de Flinders Ranges naar Coober Pedy. Zodra we dit stadje binnenrijden, krijgen we het gevoel temidden van een maandlandschap te vertoeven. Overal, zover het oog reikt, zien we heuveltjes van rode aarde. Huizen zijn er niet zo veel te bespeuren. En de pick-up trucks die er rijden, zijn allemaal voorzien van een “explosives” kenteken.

Inderdaad, Cooper Pedy, is dé opaalmijnstad bij uitstek in Australië. De temperatuur is er ondertussen opgelopen tot zo’n 35-40 graden Celcius; geen wonder dat de mensen er hun huizen onder de grond (“dugouts”) bouwen.

Iedere inwoner heeft er wel een stuk(je) grond waar hij z'n geluk beproeft. Om aan ontginning te doen, heb je natuurlijk explosieven nodig. Daarvoor moet je 3 vergunningen hebben: een om de benodigdheden voor het samenstellen van de explosieven aan te kopen en te vervoeren, een om ze in huis te hebben en nog een om ze tot ontploffing te laten komen (in de mijnen natuurlijk). Maar het politiekantoor en het gerechtsgebouw hebben er ook al aan het uitbundige explosievengebruik van opgehitste “locals” moeten geloven.

Het verzorgde en verfrissende openluchtzwembad staat er in schril contrast met het algemene stadsbeeld dat een aanblik geeft van één grote schroothoop. En toch vinden enkele eenzaten er nog zaken tussen die ze met hun artistieke geest tot “hoogstaande kunst” opwaarderen.

De bevolking van dit Outback-stadje bestaat vooral uit Europese migranten (Joegoslaven, Grieken, Italianen, …) die er hun geluk kwamen beproeven in de jaren ’60. Wij gaan op tour met onze gids Jimmy (van Griekse afkomst) die ons wegwijs maakt in dit toch wel bizarre stadje. We begrijpen al snel dat je een klein beetje gek moet zijn om in Coober Pedy te gaan wonen. Hij brengt ons ondermeer langs het “golfterrein” dat niets meer is als een dor landschap met de waarschuwing “don’t step on the grass”. Onze “Jimmy” heeft ook de sterkste verhalen over de mijnindustrie en de betekenis van de stad als uitvalsbasis voor het maken van films zoals Mad Max 3, Priscilla Queen of the Desert, Stark, … Hij vertelt maar al te graag dat zijn huisje aan de stadsrand uitgekozen werd door de filmploeg en dat hij rijkelijk betaald werd om 2 maanden op hotel te leven. Met dergelijke “characters” blijft ons bezoek zeker boeiend.

 

We kunnen natuurlijk Coober Pedy niet verlaten vooraleer we zelf ons geluk beproefd hebben. We zetten onze helm op en met houweel en licht trekken we door de mijngangen. We zijn geen geboren opaalzoekers en keren met slechts een paar kleine glinsterende (opaal?)stukjes terug naar ons hotel. Maar de verkenning van Coober Pedy is pas volledig met een bezoek aan de lokale pub. Wij kijken geamuseerd toe hoe de “locals” zich meten rond de “pool” tafel… Na een goedgevulde en gevarieerde dag trekken we ons terug in onze koele ondergrondse hotelkamer waar we zeker niet door het daglicht zullen gewekt worden.

 

Coober Pedy is een niet te missen ervaring! Een bezoek aan deze unieke Outback-stad blijft je gegarandeerd bij.

6. Fotowedstrijd 2005: win een Qantas ticket naar Australië. top

Qantas Airways logo en slagzinStuur ons je allerbeste foto van Oceanië (Australië, Nieuw-Zeeland of de Pacific Eilanden) en win één van de prachtige prijzen, waaronder de hoofdprijs: 2 Qantas vliegtickets naar Australië!

 

Per categorie wordt ook een winnaar verkozen, die beloond wordt met een Aussie Tours reischeque ter waarde van 250 Euro!

Alle inzendingen moeten binnen zijn tegen 31 januari 2006.

Aussie Tours Fotowedstrijd 2005 logoDe wedstrijd is voorbehouden aan klanten van Aussie Tours en de foto’s dienen genomen te zijn tijdens uw reis naar Oceanië (reisperiode 01/12/2004 - 31/12/2005).

Er mag slechts één foto (digitaal of print) opgestuurd worden per geboekt dossier.

Er zijn vijf categorieën:
1. Landschap & Reizen

2. Mensen & Reizen

3. Fauna-Flora & Reizen

4. Cultuur & Reizen

5. Avontuur & Reizen

 

Om onze fotoliefhebbers een extra stimulans te geven, worden naast de vermelde hoofdprijzen, nog VIJFTIG troostprijzen voorzien!!!

De uitgebreide voorwaarden en informatie vindt u op onze website onder de rubriek: Fotowedstrijd

7. Exclusieve Nederlandstalig begeleide rondreizen 2005-2006. top

Cover Aussie Tours brochure - Exlusieve Nederlandstalig begeleide Rondreizen 2005-2006. Wij bieden u:

 • kleine groepjes
 • goed "Vlaams" gezelschap
 • dezelfde ervaren Nederlandstalige, lokale gids gedurende de rondreis
 • uitstekende hotels met centrale locatie
 • beste lokale touroperators voor de excursies
 • bijna alles in de prijs begrepen
 • geen financiële verrassingen ter plaatse
Houdt u van zorgeloos reizen en méér zien en beleven voor minder geld, dan zijn onze "exclusieve" Nederlandstalig begeleide reizen de geknipte oplossing voor u. U wordt gedurende de ganse rondreis begeleid door één "lokale" Nederlandstalige topgids.


Ontdek nu één van de mooiste, puurste en veiligste landen ter wereld en maak snel een reservatie voor één van onze exclusieve reizen. De interesse is enorm dit jaar, dus stel uw reservatie niet uit!

Reiskalender 2005/06 - Overzicht Nederlandstalig Begeleide Rondreizen:

 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 16/7 tot 6/8/2005 - afgesloten!
 • "Australian Highlights" - 22 dagen - van 6/8 tot 27/8/2005 - afgesloten!
 • "Australian Adventure" - 21 dagen - van 3/9 tot 23/9/2005 - afgesloten!
 • "The Very Best of Australia" - VIP-tour - 31 dagen - van 29/9 tot 29/10/2005 - nog 1 plaatsje vrij!
 • "Australian Adventure" - 21 dagen - van 1/10 tot 21/10/2005 - VOLZET!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - 10/11 tot 3/12/2005 - VOLZET!
 • "Australian Dream" - 21 dagen - van 13/11 tot 3/12/2005 - VOLZET!
 • "The Highlights of New Zealand" - 24 dagen - van 2/2 tot 25/2/2006 - VOLZET!
 • "Australian Dream" - 21 dagen - van 5/2 tot 25/2/2006 - VOLZET !

Zoals u kan zien zijn onze Nederlandstalige groepsreizen quasi volzet tot en met februari 2006. Momenteel zijn wij in volle voorbereiding voor ons groepsprogramma 2006/2007. De data alsook de programma's van onze rondreizen zullen gelijklopend zijn met ons huidig programma 2005/06. Mensen die geen risico willen lopen en zeker willen zijn van een plaatsje op onze groepsreizen van juli 2006 tem februari 2007, raden wij aan nu reeds een OPTIEBOEKING te maken. Eens de nieuwe brochure 2006/07 verschijnt (voorzien voor eind november 2005) krijgen deze klanten de eerste kans om hun optieboeking om te zetten in een definitieve boeking.

De meeste van onze begeleide rondreizen hebben een maximum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen.
Bij interesse sturen wij u graag onze brochure "Exclusief Nederlands Begeleide Rondreizen 2005-2006".

U kan deze brochure bestellen via e-mail of via het bestelformulier op onze website.

8. Bestel onze uitgebreide brochures online! top
Covers Aussie Tours brochures 2005-2006.

Dit zijn de meest complete Oceanië-brochures (samen zo'n 400 pagina's) op de Belgische markt!

Reserveer uw Oceanië reis rechtstreeks bij de reisorganisator en u geniet van informatie en advies uit eerste hand, alsook van onklopbare prijzen!

Er zijn opnieuw heel wat speciale aanbiedingen voor snelle beslissers! U kan onze brochures GRATIS aanvragen (binnen België) via het bestelformulier op onze website of telefonisch op 051 70 56 11.

Gelieve wel steeds duidelijk uw volledige naam en adres te vermelden, alsook te specifiëren welke brochure(s) u wenst te ontvangen:

 • Best of Australia 2005- 2006
 • Best of New Zealand & Pacific 2005- 2006
 • Exclusieve Nederlands begeleide rondreizen 2005- 2006

Wij hopen alvast u in de toekomst van dienst te kunnen zijn!

9. Uw Oceanië-reis bij AUSSIE TOURS reserveren biedt alleen maar voordelen. top

groepsfoto Aussie Tours teamHet professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.

 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen

Nog vele warme Aussie groeten!


Aussie Tours banner, logo en slagzin.

AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe*
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet wenst te ontvangen, zal uw registratie volautomatisch verwijderd worden door te klikken op deze link: {UNSUBSCRIBEHYPERLINK}
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË