www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 2 - Uitgave oktober 2004 

blt Privacy Statement: Wij respecteren uw privacy en de Belgische wetgeving inzake e-mail communicatie. Indien u onze elektronische mailings niet wenst te ontvangen, volg dan de instructies zoals vermeld in de laatst ontvangen email newsletter U wordt dan volautomatisch geschrapt uit onze abonnementslijst.

.
.
.

G’day,

Eerst en vooral wensen we onze lezers te bedanken voor het inschrijven op onze “newsletter” met interessante nieuwtjes van “Down Under” !

Indien u graag zou reageren op één van onze newsletter rubrieken kan u ons een email sturen. U kan natuurlijk ook steeds bellen naar 051 70 56 11 of faxen op 051 70 06 24.

U kan deze nieuwsbrief ook aanbevelen bij familie & vrienden: Send to a Friend

De vorige edities van "Oceania News" kan u steeds raadplegen via het online archief op onze website: http://www.aussietours.be/archiefnieuwsbrieven.htm

In deze speciale editie laten wij u graag kennis maken met de nieuwe mogelijkheid voor jonge Belgen om via een "Working Holiday Visa" één jaar lang door Australië en/of Nieuw-Zeeland te reizen:.
.
.
.
1. Vanaf 1 november 2004 Working Holiday Visum mogelijk voor jonge Belgen. top

Australië is dé ideale keuze voor een werkvakantie, de ultieme droombestemming voor jonge avonturiers.

Om voor een “Working Holiday Maker” visum in aanmerking te komen, moet je tussen de 18 en 31 jaar oud zijn. De aanvraag moet gebeuren ten laatste de dag voor je 31 jaar wordt. Met dit visum kan je maximum 12 maanden in Australië blijven vanaf je dag van aankomst. Het laat je toe om reizen en werken te combineren en zo je reis voor een stuk te financieren. Je mag maximaal 3 maanden werken bij dezelfde werkgever.

Aanvraag voor een WHM-visum kan gewoon via het internet, door gebruik te maken van het officiële e-visum aanvraagproces. Surf naar: http://www.immi.gov.au/e_visa/visit.htm


Voor meer informatie omtrent het "Working Holiday Maker Visum" kan u terecht op onze website via:
http://www.aussietours.be/whdmaker.htm

.
2.  De geknipte oplossing: "Work & Discover" pakket van Aussie Tours. top

Aussie Tours heeft een speciaal “Work & Discover”-pakket ontwikkeld dat volledig is aangepast aan de behoeften van jongeren die reizen met een WHM-visum. Het biedt maximale flexibiliteit en vrijheid qua vluchten alsook een goeie opvang en zeer nuttige informatie bij aankomst in Sydney, zodat je dit avontuur onbezorgd en goed geïnformeerd kan beginnen.

Sydney is de ideale startbasis voor jouw avontuur Downunder. Hier wordt je bij aankomst opgewacht en krijg je meteen alle nodige informatie ivm het openen van een bankrekening, het bekomen van een ‘tax file’ nummer, het vinden van een job en het doorsturen van jouw post.

 


Aussie Tours kan jouw avontuur Downunder volledig op maat maken. Naast het startpakket kan je ook bij ons terecht voor eventuele stopovers onderweg, een verlenging naar Nieuw-Zeeland, extra accommodatie of excursies, binnenlandse vluchten in Australia, enz…


Aussie Tours heeft in samenwerking met de Australische luchtvaartmaatschappij QANTAS een exclusief "Working Holidays" tarief ontwikkeld voor jongeren die met een WHV naar Australië trekken. Het tarief wordt aangeboden aan een aantrekkelijke prijs met maximale flexibiliteit.
Als je een jaar verblijft in Australië, dan wil je misschien gebruik maken van binnenlandse vluchten. Ook bestaat er een redelijke kans dat je reisplannen wijzigen en dat je aldus je vliegtuigticket dient aan te passen.
Veel tickets laten dit niet toe of vragen hiervoor hoge kosten. Bij het ticket dat wij jou aanbieden kan je steeds de datum kosteloos wijzigen. Als je de route wenst te wijzigen betaal je hiervoor 100 Euro.


Work & Discover Pakket Australië - vanaf € 1.340 prijs per persoon
Pakketprijs is per persoon in Euro, exclusief luchthaventaksen en geldig van 01/11/04 tot 31/12/05:

Vertrekperiode: 01/02/05-30/06/05 01/07/05-30/11/05 01/01/05/31/01/05
      01/12/05 - 31/12/05
       
Zonder binnenl.vluchten € 1.340 € 1.485 € 1.595
Inclusief 1 binnenl. vlucht € 1.460 € 1.605 € 1.715
Inclusief 2 binnenl. vluchten € 1.580 € 1.725 € 1.835

 

 

INCLUSIEF:
1. Vliegtuigticket QANTAS retour Brussel-Australië met 365 dagen geldigheid.

Stad van aankomst en vertrek kan je vrij kiezen tussen Sydney, Melbourne, Cairns, Adelaide, Brisbane, Perth en Darwin. Stad van aankomst en vertrek moeten niet dezelfde zijn.
1 stopover mogelijk op heen- en terugreis in Singapore, Bangkok, Hong Kong, Tokyo of Denpasar.
Data kunnen gewijzigd worden zonder kosten. Hiervoor kan je terecht in alle Qantas kantoren in Australië.
Routewijziging is toegelaten tegen betaling van 100 Euro per wijziging.
Bij annulering voor vertrek zijn er 100 Euro kosten. Na vertrek is er geen terugbetaling meer mogelijk van een gedeelte van het ticket.
Mogelijkheid om 1 of 2 binnenlandse vluchten in Australië bij te kopen aan zeer gunstig tarief (zie prijstabel)
Om het ticket uit te geven dienen wij in het bezit te zijn van het Working Holiday visum nummer2. Airport Meet & Greet service
Bij aankomst in Sydney word je opgewacht door een van onze vertegenwoordigers ter plaatse die een bordje vasthoudt met daarop ‘Aussie Tours’ alsook jouw naam.


3. Airport Transfer

Na de begroeting wordt je naar je accommodatie gebracht. Tijdens de transfer krijg je een korte oriëntatietour van het stadscentrum van Sydney en een bezoek aan Mrs Macquarie’s Point. Hier ontvang je de voucher voor je accommodatie alsook een informatiepakket.4. Accommodatie en ontbijt
Er zijn 2 overnachtingen voorzien in de ‘Y on the Park’ (Wentworth Avenue) op basis van een vierpersoonskamer met gemeenschappelijke badkamer. ’s Morgens is er telkens een continentaal ontbijt inbegrepen.

Jongeren die liever wat meer privacy of comfort hebben, kunnen mits een toeslag kiezen voor volgende kamertypes:

Toeslag/persoon/nacht

Twin/Dubbele kamer met gemeenschappelijke badkamer € 15.00
Twin/Dubbele kamer met eigen badkamer € 31.00

Als je liever nog wat langer blijft in Sydney, dan kan je ook vooraf extra nachten reserveren in de ‘Y on the Park’.

Prijs/persoon/nacht
vierpersoonskamer met gemeenschappelijke badkamer € 21.00
Twin/Dubbele kamer met gemeenschappelijke badkamer € 30.00
Twin/Dubbele kamer met eigen badkamer € 37.00Mocht de ‘Y on the Park’ volzet zijn, dan behouden wij ons het recht om u onder te brengen in een gelijkwaardige accommodatie en kamertype.


5. Informatiepakket
Tijdens de transfer bekom je een uitgebreid informatiepakket. Er wordt uitleg gegeven over alle facetten van het pakket zoals het bekomen van een ‘tax file’ nummer, het openen van een bankrekening, het aankopen van een auto, kaartmateriaal, toeristische informatie, …
Elke dinsdagavond om 16.30 kan je ook deelnemen aan het “Just Arrived” seminarie dat doorgaat in de kantoren van onze vertegenwoordiger ter plaatse. Hier krijg je heel wat handige tips en kan je ook gerichte vragen stellen.


6. YHA Jeugdherberg lidkaart
Tijdens je verblijf in Sydney kan je het kantoor van onze vertegenwoordiger binnenlopen voor het bekomen van je lidkaart van de YHA jeugdherbergen. Vanaf de datum van uitgifte is je lidmaatschap 1 jaar geldig. Naast de lidkaart bekom je ook een uitgebreide brochure met vermelding van alle YHA jeugdherbergen in Australië. Met deze YHA lidkaart heb je ook recht op kortingen bij tal van bezienswaardigheden, excursies, busreizen,…


7. Sydney Harbour Cruise

In het informatiepakket vind je een voucher van Captain Cook voor een ‘Sydney Harbour Cruise’ aan boord van de ‘MV Explorer’. Je maakt de cruise op een dag naar keuze en moet de boottocht niet op voorhand vastleggen. Tijdens deze boottocht kan je op diverse plaatsen een stop maken en dan met de volgende boot verder varen. Stopplaatsen zijn onder andere Darling Harbour, Watson’s Bay, Taronga Zoo, Sydney Opera House en The Rocks. De boottocht duurt minimum 2 uur en maximaal een ganse dag, afhankelijk van de stops die je maakt en de tijd die je er spendeert.


8. Internationale telefoonkaart van 5 AUD
Met deze telefoonkaart kan je naar huis bellen tegen de meest interessante tarieven.


9. Opvolgen en doorsturen van post gedurende 12 maanden
Als je een jaar van huis bent, wil je ook wel eens post ontvangen van het thuisfront. Je kan je post laten sturen naar het adres van onze vertegenwoordiger ter plaatse. Zij brengen je via email op de hoogte als er post voor jou is aangekomen. Via een speciale website kan je deze brief of postkaart laten doorsturen naar waar je je op dat ogenblik bevindt in Australië. Deze dienst is gratis gedurende 12 maanden (enkel voor brieven en postkaarten).


10.Gratis internet gebruik
In het kantoor van onze vertegenwoordiger in Sydney, kan je 6 dagen per week terecht voor je 30 minuten gratis internet toegang.


11.Toegang tot een grote database met werkaanbiedingen
Van maandag tot vrijdag (09.00 – 18.00) heb je toegang tot het enorme ‘Job search Centre’. Hier kan je op zoek gaan naar een geschikte job. Je kan het jobaanbod ook online raadplegen.


EXCLUSIEF

Aanvraag Working Holiday Visa (min. 170 AUD)
Luchthaventaksen
Persoonlijke uitgaven
Verzekeringen

 

BIJZONDERHEDEN

Belgen dienen in het bezit te zijn van een internationaal reispas en Working Holiday visum.
Als u in Australië met een wagen of camper wenst te reizen, dient u in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. U dient dit samen met uw Belgisch rijbewijs te kunnen voorleggen bij het opnemen van het voertuig. U bent verplicht een creditcard in uw bezit te hebben bij het ophalen van uw voertuig!
Er zijn geen specifieke gezondheidsvoorschriften vereist tot op heden.
Beschikbaarheden zijn onder voorbehoud en kunnen pas nagegaan worden op het ogenblik van reservatie.
De reisvoorwaarden, die opgenomen zijn in de reisbrochures 2004 - 2005 van AUSSIE TOURS, zijn van toepassing.


.
3. Onze Roadshow op 28 november 2004 - voor snelle beslissers. top

Voor wie nog niet ingeschreven is voor onze Roadshow, stel uw inschrijving niet langer uit!

Het aantal vrije plaatsen wordt alsmaar beperkter
, dus de eersten zullen de besten zijn.

Misschien wint u wel het gratis vliegticket naar Australië, dat zou alvast de ideale start zijn voor uw reis Down Under!


Inschrijven kan makkelijk vanaf onze website via http://www.aussietours.be/roadshows.htm


.
4. Onze nieuwe brochures 2005-2006 komen er aan! top

Dit zijn de meest complete Oceanië-brochures (samen zo'n 400 pagina's) op de Belgische markt!

Bekijk ook de brochurevoorstelling op onze website: http://www.aussietours.be/voorstelling.htm

Reserveer uw Oceanië reis rechtstreeks bij de reisorganisator en u geniet van informatie en advies uit eerste hand, alsook onklopbare prijzen!

Er zijn opnieuw heel wat speciale aanbiedingen voor snelle beslissers! De nieuwe Aussie Tours brochures zijn beschikbaar vanaf eind november. U kan via deze link de NIEUWE BROCHURES GRATIS BESTELLEN via onze website, of telefonisch op 051 70 56 11.

Gelieve wel steeds duidelijk uw volledige naam en adres te vermelden, alsook te specifiëren welke brochure(s) u wenst te ontvangen:

 • Best of Australia 2005- 2006
 • Best of New Zealand & Pacific 2005- 2006
 • Exclusieve Nederlands begeleide rondreizen 2005- 2006
Wij hopen alvast u in de toekomst van dienst te kunnen zijn!


.
5. Uw OCEANIË-REIS bij AUSSIE TOURS reserveren biedt alleen maar voordelen. top
Het professioneel Aussie-Team staat graag tot
uw dienst
.
 • het meest uitgebreide aanbod
 • de allermooiste begeleide rondreizen
 • perfect individueel maatwerk
 • onklopbare prijzen
 • prijsgarantie bij reservatie
 • professionele informatie uit eerste hand
 • topservice van een Vlaams familiebedrijf
 • zekerheid via Garantiefonds Reizen
Nog vele warme Aussie-groeten!


AUSSIE TOURS - PERMISSION BASED MARKETING POLICY (opt-in)

 Privacy
Uw e-mail adres werd geregistreerd na telefonische, internet (e-mail) of persoonlijke contactname met u of uw bedrijf. Uw gegevens worden enkel aangewend voor eigen gebruik en worden niet ter beschikking gesteld van derden. Onze emails worden gecontroleerd en zijn virusvrij.

 Disclaimer
Aussie Tours besteedt grote zorg aan de betrouwbaarheid, de actualiteit en de relevantie van de gegevens opgenomen in de website en newsletters. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Aussie Tours kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet, alsmede technische storingen. Alle vermelde vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Unsubscribe
Indien u voor onze nieuwsbrief bent geabonneerd, wordt deze automatisch naar het door u opgegeven e-mail adres verstuurd via onze e-mail marketing software.
Indien u onze newsletter niet meer wenst te ontvangen, gelieve dan de instructies onderaan de laatst ontvangen e-mail newsletter.
Belangrijk: gelieve het onderwerp/subject in de reply (antwoord mail) niet te wijzigen!

 Verantwoordelijke uitgever
Els Verhoest - Aussie Tours, Sint Jansstraat 78, B-8840 Staden BELGIË