Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 4 - Uitgave april 2006  
.
.
.
back to newsletter

Regio in de kijker: Nieuw-Zeeland: Wanaka!  

Wanaka ligt vlak aan het uitgestrekte, gelijknamige meer, in het hart van de Southern Lakes Region op het Zuidereiland en is een niet te missen bestemming tijdens uw trip naar Nieuw-Zeeland. Dit gezellige winkelstadje heeft uitgebreide mogelijkheden om te logeren en gezellig te tafelen. Het meer, de rivieren en de bergen in de buurt maken tal van avontuurlijke activiteiten mogelijk. Activiteiten zoals skydiving, raften, kajakken, paragliding, bergbeklimmen, paardrijden, jetboating, canyoning, mountain biking, skiën, langlaufen en snowboarden.


Houdt u het liever wat rustiger? Dan kunt u talrijke wandelingen maken in de ongerepte natuur, deelnemen aan één van de begeleide excursies, een cruise maken of vissen op het meer, een onvergetelijke helikoptervlucht meemaken of heerlijk wegdromen bij een relaxerende massage.
Lake Wanaka is tevens de poort naar het Mount Aspiring National Park. Vanuit Wanaka kan men het Mount Aspiring National Park bereiken via de Mount Aspiring Road, een spectaculaire route door de vallei van de Matukituki River. Het park zelf wordt gekenmerkt door steile, met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen, gletsjers en valleien met wildstromende riviertjes en uitgestrekte grasvlakten.

 

Onze tip in Wanaka: Clean Green Photo Tours

Gilbert van Reenen is een zeer gerenommeerde Nieuw-Zeelandse professionele natuurfotograaf en weet telkens opnieuw unieke plekjes vast te leggen op foto. Hij kent de streek op zijn duim en neemt u graag, indien u interesse hebt in en enige ervaring hebt met natuurfotografie, mee in zijn jeep naar de allermooiste, vaak onbekende plekjes in de buurt. Hij leert u enkele kneepjes van het vak en u keert gegarandeerd terug naar huis met prachtige foto’s.

 

 

 

Onze tip in de buurt van Wanaka: The Siberia Experience
De Siberia Experience bundelt 3 unieke ervaringen in één pakket. Het avontuur begint in Makarora, een klein dorpje aan het hoofd van Lake Wanaka, op ongeveer 40 minuten rijden ten noorden van het stadje Wanaka. Daar aangekomen stapt u in het gele sportvliegtuigje van Southern Alps Air en kunt u 25 minuten lang genieten van gletsjers, bergmeren, watervallen, regenwoud en andere ongerepte stukken natuur die onder u voorbijglijden. Na deze vlucht staat u een 3 uur durende wandeling te wachten, doorheen inheems bos in de Siberia Valley en de Wilkin Valley (Mount Aspiring National Park). Het derde en laatste luik van dit avontuur is een 30 minuten durende, zinderende jetboat rit met Wilkin River Jets.

U kan steeds bij Aussie Tours terecht voor het samenstellen van uw individuele rondreis naar Nieuw-Zeeland.  Uiteraard kunnen wij de beschreven tours in uw reis opnemen.