Aussie News
jaargang 9 - uitgave april 2011
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Regio in de kijker – Fiordland National Park

Het Fiordland gebied beslaat het zuidwestelijke deel van het Zuidereiland, en is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland (12.500 km²). Het behoort tot het Werelderfgoed. Europeanen leggen gemakkelijk de link met de gekende fjorden in Scandinavië, die op dezelfde manier tot stand zijn gekomen. De hoge steile rotswanden, ruwe ingesneden kustlijn, dichte bossen en de onstabiele, soms extreme weersomstandigheden, zorgen er voor dat dit prachtige natuurgebied grotendeels ongerept en dunbevolkt blijft. Het is ook één van de natste plaatsen ter wereld.

Het Fiordland National Park is bijzonder aantrekkelijk voor wandelaars. De populaire tracks worden jaarlijks door duizenden avonturiers afgelegd. In het Fiordland National Park zijn 3 van de 9 great walks: de Milford, Routeburn en Kepler Track die zowel individueel als in groep worden getrotseerd.

Te Anau is de uitvalsbasis voor een verkenning van deze regio. Van hieruit zijn ook de excursies te plannen naar o.a. Milford en Doubtful Sound. Te Anau telt meerdere goede accommodaties.
Onze tip en aanrader is Fiordland Lodge, een 5-sterren accommodatie op 5 minuten rijden van het centrum. Deze prachtige lodge behoort tot de “Luxury Lodges in New Zealand” en biedt naast een warm en gezellig interieur ook een gastronomische keuken.

Klik hier voor meer info over Fiordland Lodge

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours