Aussie News
jaargang 9 - uitgave april 2011
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Kiwi girl down under: Fabienne trotseert de Kepler TrackNa een goede nachtrust in Fiordland Lodge controleer ik nog even al het materiaal. Slaapzak, regenkledij, warme kledij, eten voor ’s avonds, fruit en snacks voor onderweg, zonnebril, fototoestel,.. het ziet er allemaal in orde uit. Het is niet de eerste keer dus de voorbereiding ging iets vlotter, maar toch… eens vertrokken, no way back!

Na een super ontbijt realiseer ik mij dat ik deze prachtige accommodatie straks inruil voor een hut in het Fiordland National Park … hmm nog even niet aan denken! Voor ik van start ga, maak ik nog een stop bij het Visitor Centre in Te Anau voor een update van het weer maar het ziet er alvast goed uit. Het is midden maart en het zonnetje straalt! Ook voor de komende dagen wordt er mooi weer voorspeld. Het “afzien” kan beginnen. Vooral fysiek is dit een zware beproeving. Maar daar doen we het voor!


De Kepler Track is een 4-daagse wandeling waarbij je telkens overnacht in een andere hut. De hutten zijn goed uitgerust met gasfornuizen, slaapzalen en sanitaire faciliteiten. Koken doe je zelf en ook voor het entertainment moet je zelf zorgen. In de hutten en ook tijdens de dag kom je wel allerlei nationaliteiten tegen waardoor er wel altijd iemand is om mee te babbelen. Ook veel Nieuw-Zeelanders maken geregeld met een groepje kameraden een meerdaagse wandeling. Het is dan ook leuk om een beetje met de “locals” te reizen… Er is ook telkens een “ranger” aanwezig om de hutten en de omgeving proper te houden. Zijn voornaamste taak is uiteraard om op te volgen wie welke hut wanneer heeft verlaten. Heel belangrijk indien iemand van het pad zou raken. Vandaar dat het bezoekersboek ook steeds correct moet worden ingevuld.

Een deel van de Kepler Track is ook mogelijk vanuit Te Anau als dagwandeling. Dus voor wie de hutten niet goed ziet zitten is dit een uitstekend alternatief. Of zelfs heen per helikopter vanuit de Fiordland Lodge en dan terug wandelen naar Te Anau. Maar voor wie wil proeven van wat de Nieuw-Zeelanders “Tramping” noemen (trekking+hiking)… doen! Het lijkt allemaal heel basic en dat is het ook maar na een dag wandelen worden deze hutten echt wel naar waarde geschat. Ook de locatie van deze hutten is telkens “wow”. M.a.w. het hoort er gewoon allemaal bij.

Het begin van de Kepler Track is praktisch constant in stijgende lijn. Zwaar! Vooral het feit dat mijn rugzak dan ook nog heel vol was. De keuze van eten de eerste 2 dagen was dan ook vooral gebaseerd op het gewicht… Maar eens het hoogtepunt bereikt geniet ik 100% van de machtige uitzichten op de meren van Te Anau en Manapouri. Deze “Great Walk” is nu al geslaagd! Bij het afzien de eerste dag had ik nog gezworen dat dit de laatste wandeling zou zijn maar ondertussen ben ik dit al vergeten en zie ik een nieuwe uitdaging weer zitten. Vanaf hier is de wandeling heel ontspannen en kan ik reeds beginnen uitkijken naar een deftige maaltijd en een warm bedje in de Fiordland Lodge. Wat ik uiteraard ook wel kan appreciëren…

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours