Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave augustus 2007  
.
.
.
back to newsletter

Taalvakanties in Australië en Nieuw-Zeeland

 

 

De Engelse taal heeft een belangrijke plaats ingenomen in onze maatschappij. Het is dé wereldtaal en wordt in het grootste aantal landen gesproken. Het Engels is daarenboven ook de belangrijkste taal in de internationale communicatie. Het Engels dat je in de middelbare school leert, is in vele gevallen niet meer voldoende. De internationale contacten worden steeds intensiever en vereisen dan ook een grondigere kennis van deze boeiende taal. Het (beter) leren kennen van de gebruiken en gewoontes van de Engelstalige landen is daar onvoorwaardelijk mee verbonden. Wat is er dus beter dan een taalstage in Australië of Nieuw-Zeeland volgen!

 

 

Voor wie een taalstage overweegt om het Engels beter onder de knie te krijgen, zijn Australië en Nieuw-Zeeland ‘the places to be’. Natuurlijk kun je jezelf al aardig redden in het Engels, maar vloeiend over alles praten met de lokale bevolking is toch iets anders. Je zal ongetwijfeld enkele typische woorden nodig hebben om je verstaanbaar te maken bij de ‘locals’. Naast contact met de lokale bevolking leer je ook veel nieuwe mensen kennen van over de hele wereld. Zo ben je onbewust de hele dag met de taal bezig. Australië en Nieuw-Zeeland hebben een ongelooflijke aantrekkingskracht op jonge mensen uit allerlei landen, die al reizend en werkend door het land trekken.

 

Nergens anders tref je zoveel contrasten in natuurschoon aan als in Australië. Zwerf door de Outback en leer meer over de aboriginal cultuur. Je kan 1 van de wereldsteden bezoeken of tot rust komen op de witte zandstranden. In Australië kan je in de grootste steden terecht om op taalstage te gaan: Cairns, Darwin, Perth, Adelaide, Melbourne, Brisbane, Noosa, Byron Bay en natuurlijk Sydney, 1 van de mooiste steden ter wereld! Met zijn stranden Bondi Beach en Manly Beach, waar er ook campussen zijn, heeft Sydney een aantrekkelijk aanbod!

 

 

In Nieuw-Zeeland kan je naast Coromandel, Wellington, Christchurch, Nelson en Queenstown ook in Auckland terecht voor deze unieke ervaring. Omringd door zee is deze plaats een echte waterstad. Je kan er de vele baaien ontdekken waar je heerlijk kunt zwemmen, watersporten kunt beoefenen en geweldig kan zeilen. De weelderige subtropische bossen en dichtbij gelegen heuvels en eilanden zijn een groot contrast naast de moderne stad. Ontdek de grootste stad van Nieuw-Zeeland en laat je verwelkomen door de vriendelijke bevolking en interessante cultuur.

 

“Na 4 maanden in Auckland voel ik me een compleet ander persoon! Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en ik heb het gevoel dat ik het Engels nu eindelijk onder de knie heb. Als ik klaar ben met mijn studie wil ik zeker terug naar Nieuw-Zeeland om meer van dit prachtige land te ontdekken en misschien zelfs een baan te zoeken.”

Zoals je ziet kan een taalstage het begin zijn van een volledig nieuw avontuur, misschien zelfs van een volledig andere wending in jouw leven!

 

Tijdens de taalstage verblijf je in een gastgezin, dat is de perfecte ondersteuning van de cursus. Je verblijft hier in een 1-persoonskamer (2-persoonskamers op aanvraag) op basis van halfpension op werkdagen en volpension in het weekend.

 

Het volgen van een taalcursus op één van deze scholen, die tot de beste van Australië en Nieuw-Zeeland behoren, is een unieke gelegenheid om Engels te leren, veel mensen te leren kennen en natuurlijk ook 2 mooie landen te ontdekken!

 

Bekijk hier de betreffende pagina's in onze brochure.