Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave december 2007  
.
.
.
back to newsletter

Strandjuweeltjes in Australië

WESTERN AUSTRALIA

Cape Le Grand National Park

Het witte zandstrand met het kristalblauwe water en de spectaculaire rotsen zijn ongetwijfeld adembenemend…..maar het is nog meer de lokale fauna die dit paradijs zo uniek maakt!

De West-Australische “Grey” kangoeroes (die perfect weten hoe te poseren!) sluimeren in de hitte terwijl possums en bandicoots rondhangen bij frisse waterpoelen en moerassen.

Een adembenemend 15km lang kustpad leidt u naar Rossiter Bay, via Hellfire Bay, Thistle Cove en Lucky Bay en langs de indrukwekkende Mt Le Grand (345m).

Waar: 30km ten zuidoosten van Esperance. Bereikbaar via Fisheries Road, Merivale Road en Cape Le Grand Road. De route is goed bewegwijzerd vanaf Fisheries Road.

 

NEW SOUTH WALES

Bournda Beach

Omgeven door de ongerepte wouden van het Bournda National Park en grote zout- en zoetwatermeren is Bournda Beach een verrukking voor strandfanaten. Voor de toegangswegen werden afgesloten, was dit een populaire surfbestemming. Momenteel leidt een wandelpad u naar de lagune en de schitterende kustlijn. Wees niet verbaasd indien u oog in oog komt te staan met een kangoeroe. ’s Morgens vroeg of bij zonsondergang komen ze er vaak grazen aan de oevers van Bondi Lake. Indien het wat actiever mag, volg dan de 6km lange wandelroute langs het regenwoud naar Bournda Island, vooraleer u landinwaarts trekt langs Sandy Creek.

Waar : Bournda National Park is gelegen in het verre zuiden van New South Wales, ongeveer 440 km ten zuiden van Sydney. Toegang tot het Bournda National Park via de Sapphire Coast Drive van Tathra in het noorden en Merimbula in het zuiden.

 

QUEENSLAND

Springs Beach

Of u nu op zoek bent naar een idyllische rustplaats of een afgelegen stukje strand, Springs Beach is de idéale schuilplaats om te onthaasten. Slechts een paar kilometer ten zuiden van Agnes Water ligt Springs Beach verstopt als een geheim juweel achter witte zandduinen en markante landtong. Slechts enkele privé-woningen kijken uit op het strand dat enkel bereikbaar is via een 250m aardeweg. Eens voorbij dit pad aanschouwt u het diepblauwe water van de Coral Sea, de perfecte plaats voor strandliefhebbers en surfers.

Waar : Van bij Agnes Water zuidwaarts langs Springs Road tot aan de Springs Beach wegwijzer. Links afdraaien en na 400-500m vindt u het pad naar het strand.

 

VICTORIA

Waterloo Bay, Wilsons Promontory

Het turkooiskleurige water, de witte zandstranden…hier waant u zich werkelijk in de tropen..tot het frisse water uw tenen raakt en u meteen ontwaakt. Wilsons Promontory is één van de meest geliefde nationale parken van Victoria. Het vraagt wat inspanning om Waterloo Bay te bereiken maar u wordt er getrakteerd op een adembenemend uitzicht. We raden een verblijf van 2 dagen aan om het gebied te verkennen. Vanaf Tidel River kunt u een halve dagwandeling maken van 12km naar de beschutte oostkust van “The Prom”. De eenvoudige tot middelmatige wandeling doorkruist inheemse heide met moerassen en hoge grasbomen. Eens u de glinsterende baai bereikt, kunt u kamperen in het eenvoudige ” Little Waterloo Bay” kamp. Om hier te overnachten dient u een toegangsbewijs aan te kopen.

Waar : 200km ten oosten van Melbourne. Laat uw wagen achter bij het Tidal River carpark, haal uw toegangsbewijs en kaartmateriaal op bij de “rangers” office en neem voldoende water mee. Volg de Telegraph Track, wandel 6km en volg nadien het zanderige heidepad. Van hieruit is het nogmaals 6km.

 

TASMANIE

Riedle Beach, Maria Island

We zijn het volledig eens met de “park rangers”: Maria Island is één van de juweeltjes in Tasmanië. Riedle Beach is met haar schoonheid een waardige tegenhanger van het meer bekende Wineglass Bay. Op Riedle Beach vindt u de rust die op Wineglass Bay is verloren gegaan. Riedle Beach is gesitueerd langs de oostkust van Maria Island. Geniet van de frisse Tasmaanse zeelucht terwijl u wandelt langs het 5km lange zandstrand. Verken de kolossale granieten rotsen op beide uiteinden van het strand met de talloze schelpen. Ooit dienst gedaan als gevangenis is Maria Island nu een nationaal park rijk aan dieren en koloniale geschiedenis. Aangezien dit eiland autovrij is, dient u hier te wandelen of uw mountainbike mee te brengen. Per mountainbike kan u gemakkelijk Riedle Beach verkennen als dagexcursie - een fietsrit van 90 minuten - maar aangezien dit wondermooie eiland slechts één van de mooie plaatsen is op Maria Island, waarom hier niet gratis kamperen op de French’s Farm of Encampment Cove.

Waar : De ferry brengt u vanuit Triabunne, 85 km ten noorden van Hobart in 25 minuten naar Maria Island. Naar Riedle Beach is het 90 minuten fietsen vanuit Darlington (of 4u ½ wandelen).