Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 6 - Uitgave februari 2008  
.
.
.
back to newsletter

Een reis vol avontuur: de Savannah Way

 

 

Éen van dé grote transcontinentale routes in Australië is ongetwijfeld de Savannah Way. Met een afstand van 3500 km loopt deze route over de top van Australië van Cairns naar Broome. U dient tenminste 3 weken te voorzien om alles goed te ontdekken, alhoewel u theoretisch gezien dit ook kan afleggen in 48u. Maar waarom zou u zich haasten?

Het goede nieuws is dat u geen 4X4 nodig hebt (het grootste deel is asfalt, uitgezonderd het deel tussen Normanton en Borroloola in de Golf van Carpentaria) maar toch is de route enkel toegankelijk in het droogseizoen, met soms afgesloten delen tussen november en april.

 

Ondanks het feit dat de route bijna volledig geasfalteerd is, is het een lange rit doorheen een desolaat landschap en moet u ook bereid zijn om de meeste nachten te kamperen. Niettegenstaande is dit één van de mooiste Outback routes in de regio met “baobab” bomen die de meest vreemde vormen hebben, afgelegen kloven, cattle farms, watervallen en de spectaculaire Bungle Bungle.

Voor nog meer panoramische uitzichten, kan u de Gibb River Road nemen tussen Kununurra en Derby (enkel per 4X4 mogelijk).

 

 

Totale afstand: Cairns - Broome, 3500km
Cairns - Undara, 285km
Undara - Karumba, 507km
Karumba - Hells Gate, 473km
Hells Gate - Cape Crawford, 400km
Cape Crawford - Katherine, 545km
Katherine - Kununurra, 515km
Kununurra - Fitzroy Crossing, 651km
Fitzroy Crossing - Broome, 395km

 

 

 

 

Dit mag u zeker niet missen…

 

  • Aanschouw één van ’s werelds grootste lava grotten in Undara, ten westen van Cairns.
  • Aanschouw de zonsondergang in de baai vergezeld van een biertje en versgevangen Barramundi in de bar van het Karumba Sunset Hotel.
  • Peddel enkele dagen in de oase van Lawn Hill National Park. Het nabijgelegen Riversleigh is één van de rijkste fossielensites ter wereld. Interessant om te bezichtigen zijn de afbeeldingen van de geraamtes vastgezet in de kalkstenen wand.
  • Cape Crawford is gelegen op meer dan 100 km van de kust, maar is de dichtste nederzetting van de four “Lost Cities” (een grote oppervlakte van hoge zandstenen zuilen) langsheen het noorden van de route. Het is enkel bereikbaar per helikopter vanuit het Heartbreak Hotel.
  • Vooraleer enkele nachten te logeren in Katherine, kan u zich eventjes laten verwennen in de Mataranka Hot Springs. Nadien kan u de sunset cruise maken richting Katherine Gorge. Het bovenste dek van het schip geeft u het mooiste uitzicht op de zonsondergang.
  • Koop wat Aboriginal kunst in de Co-op gallerijen van Halls Creek of Warmun (Turkey Creek), geleid door Rover Thomas and Queenie McKenzie, die beide werken hebben hangen in de nationale galerij van Canberra.

Het best bewaarde geheim…


Het Limmen National Park, een afgelegen en ruwe plaats badend in cultuur en geschiedenis met zijn spectaculaire zandstenen formaties zoals de Lost City, één van de weinige die te voet toegankelijk zijn.

 

Bekijk hier onze 22-daagse aanbieding per 4WD van Broome naar Cairns.