Aussie News
jaargang 7 - uitgave februari 2009
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Eveline Down Under - met de kajak door Abel Tasman

Vorig jaar ruilde ik in november een maandje mijn bureau voor een Apollo camper dwars door het prachtige Nieuw-Zeeland. Omdat Nieuw-Zeeland het land van het avontuur is, mocht dit zeker niet in onze reis ontbreken. In het Abel Tasman National Park lieten wij ons rijdend huisje even voor wat het was en gingen op 2-daagse kajaktocht door Abel Tasman National Park. ’s Morgens hadden we afspraak bij Wilsons in Motueka, in hun kantoor werden we gebrieft en kregen we ons lunchpakket. Op de bus onderweg naar Kaiteriteri (waar het kajakken startte) maakten we alvast kennis met de vier gidsen die ons de komende dagen zouden begeleiden. Want we waren niet alleen, samen met ons vertrok ook een groep wandelaars.


Om eerlijk te zijn, begonnen op de bus de zenuwen al een beetje te komen, want ik had wel al verschillende keren onze eigen Lesse afgekajakt, maar had dit toch nog nooit op zee uitgeprobeerd. Eén van mijn grootste vragen was: “Gaan wij wel vooruit raken in die golven?”. In Kaiteriteri was het zover, onze kajak werd voorbereid, onze spullen in “drybags” gestopt om zeker niet nat te worden en wij zelf kregen een reddingsvest en een spatzeil als uitrusting. Wat ons meteen verwonderde was dat onze kajak een roer had, die de achterste persoon moest bedienen met de voeten. In België hadden we dit nog niet gezien. Eens op het water bleken mijn zenuwen allemaal voor niets geweest te zijn. De golven hadden geen of weinig invloed op het peddelen en doordat het sturen met de voeten gebeurde, was het absoluut niet lastig. We waren meteen verkocht, dit was écht ons ding en we hoefden helemaal geen sportman te zijn om hiervan te kunnen genieten. We kajakten door één van de mooiste plaatsen van Nieuw-Zeeland én vooral op plaatsjes waar je zonder kajak of boot niet eens kan komen.


Na een paar uurtjes puur genieten van zon, zee en prachtige goudgele baaien, stopten we in Watering Cove voor onze lunch. Daar ontmoetten we terug de rest van de groep die het traject wandelde in plaats van te kajakken. In de namiddag hadden we nog een paar uurtjes voor de boeg. Maar het was vakantie dus “genieten” was topprioriteit. Onze gids Emma leidde ons naar een prachtige baai, waar ze ons even meenam op een korte wandeling die ons prachtige vergezichten opleverde. Waw! En we zijn hier hélemaal alleen! Even later werden we ook nog getrakteerd op een zeehondje dat met ons kwam spelen, jammer dat het niet op de foto wou … of was het ik die niet snel genoeg was met mijn fototoestel?!


Ons einddoel van de dag was Torrent Bay. Met als overnachtingsplaats Torrent Bay Lodge, hier overnachten alleen al was een prachtige ervaring op zich. Alle dagjestoeristen verdwenen en wij bleven over… “sssttt hoor je de zee?” We zijn terug verenigd met de wandelaars en iedereen heeft een eigen kamer met badkamer. Omdat de Lodge afgelegen ligt wordt elektriciteit gemaakt met een generator en vroegen ze ons een beetje zuinig om te springen met het water. Ondertussen waren de gidsen al terug druk in de weer met het prepareren van een heerlijk diner. En op zo’n plaats mocht een aperitiefje op het witte strand toch ook zeker niet ontbreken…

Het leuke aan Wilsons was dat we de volgende dag terug de keuze hadden, kajakken of wandelen. We verkozen dit keer te wandelen, zo hadden we het park op verschillende manieren verkend. Na vier uur stappen bereikten we Onetahuti Beach, hier kwam de watertaxi ons oppikken. We namen afscheid van de groep, want die hadden nog enkele wandeldagen in het vooruitzicht. Het staat nu al vast, bij onze volgende reis in Nieuw-Zeeland, zal kajakken zeker weer op het programma staan!

Bekijk hier de betreffende bladzijden uit onze brochure.

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours