Aussie News
jaargang 7 - uitgave februari 2009
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Sydney to Melbourne Coastal Drive

Melbourne staat bekend voor zijn kunst en cultuur, de uitstekende restaurants en het bruisende nachtleven. Sydney heeft zijn mooie haven en de beroemde Opera House en Harbour Bridge als iconen. De ideale manier om deze 2 bijzondere steden te verkennen, is een self drive langs de kust van New South Wales en Victoria. Tijdens deze tocht maakt u kennis met unieke nationale parken, indrukwekkende landschappen en prachtige surfstranden. Voor deze route moet je ongeveer een week rekenen, zonder uw verblijf in de steden meegerekend. Een eerste halte ten zuiden van Sydney, is het Royal National Park, het tweede oudste nationale park ter wereld. Wat verder rijdt u over de spectaculaire 665m lange Sea Cliff Bridge naar Wollongong.


Het reisdoel van uw eerste etappe komt dichterbij. De wondermooie Jervis Bay is de ideale plaats voor een eerste overnachting. De baai is bekend om zijn stranden en het turkooisblauwe water. Van hieruit kan je ook een cruise maken waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen.
Hier is Paperbark Camp de ideale verblijfplaats. Het kamp is in safaristijl opgetrokken en ligt middenin de natuur tussen eucalyptusbomen en de fascinerende paperbark bomen. Het Gunyah Restaurant verwent u met geselecteerde gerechten. Het kamp heeft 12 stabiele, op houten platformen gebouwde safaritenten met het nodige comfort en privacy.


Na uw verblijf in Jervis Bay gaat u via de Princess Highway verder zuidwaarts richting de grens met Victoria. Eden was ooit de belangrijkste plaats in Australië voor de walvisvangst. Bezoek zeker het Killer Whale Museum, waar je zal ontdekken wat het belang van deze dieren was voor de geschiedenis van de stad. Uw eerste stappen in Victoria zijn aan de Mallacoota Inlet, een geliefde bestemming voor bootliefhebbers, vissers, kajakkers en wandelaars. Het Croajingolong National Park heeft een divers ecosysteem met meer dan 1000 lokale planten en 300 verschillende vogelsoorten. In de Bass Strait kan je spelende dolfijnen en zeehonden spotten.


De route brengt je verder naar Lakes Entrance. Lakes Entrance is gelegen aan één van Victoria’s opmerkelijkste stranden, Ninety Mile Beach. Dit uitgestrekte strand is ideaal om te zwemmen of andere watersporten te beoefenen. Lakes Entrance is ook de plaats waar de Gippsland Lakes de zee ontmoeten. Je kan hier vissen op de stranden, aan de rivieren of aan één van de vele steigers. Je kan ook iemand anders het zware werk laten doen, en gewoon genieten in een lokaal restaurantje van de verse vangst van de dag die op een uitstekende manier zal klaargemaakt worden.


Laat dit wondermooie merengebied achter u, en ga richting het meest zuidelijke punt van het vasteland van Australië, namelijk Wilsons Promontory NP. Onderweg kan je ook nog stoppen in Sale. Deze inlandse havenstad is de ideale vertrekplaats voor een boottocht door de Gippsland Lakes. Het Wilsons Promontory National Park is één van de meest schilderachtige van het land en biedt vele wandelmogelijkheden. Je gaat tussen de eucalyptusbomen op zoek naar geïsoleerde witte zandstranden. Met wat geluk zie je er ook kangoeroes en emoes. Reken zeker 1 volle dag om het nationale park te verkennen. Tussen Wilsons Promontory NP en Melbourne is het nog slechts 2 uur rijden, maar je hebt er nog tal van bezienswaardigheden onderweg waarmee je zeker nog 1 week extra kan inplannen.

Philip Island is zeker een must voor wie van de Australische wildlife houdt. Het is de thuisbasis van de typische Little Penguins die elke avond paraderen langs Summerland Beach. De Australische pelsrobben spelen bij de Nobbies en je hebt een grote kans om ook koala's in hun natuurlijke omgeving te zien. Mornington Peninsula is ook een omweg waard, waar u onder andere een bezoek aan een wijngaard kunt maken. Alvorens verder te gaan naar Melbourne, kan je nog via de Dandenong Ranges gaan. Je kan er romantische dorpjes ontdekken bovenop de heuvels midden de gigantische wouden. De diverse natuur kan je bewonderen aan boord van de Puffing Billy, de meest favoriete stoomtrein van Australië die spoort tussen Belgrave en Gembrook.

Bekijk hier de betreffende bladzijde uit onze brochure.

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours