Aussie News
jaargang 8 - uitgave februari 2010
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Op ontdekking door Kangaroo Island

Kangaroo Island is de “place to be” voor een onvergetelijke natuurervaring. Het eiland is de thuisbasis van talrijke inheemse dieren en spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden. Met bijna 4500m² is dit het derde grootste eiland van Australië. Het biedt het beste van het vasteland op een kleinere, meer intieme schaal. Meer dan een derde van het eiland is aangegeven als een nationaal park. Zeehonden, koala’s, kangoeroes, visarenden, echidna’s (mierenegels) en nog veel meer zal je hier dus zeker tegenkomen.Het landschap wordt gekenmerkt door dramatische kustlijnen, beschutte baaien, rotsachtige kapen en verlaten witte zandstranden. Uiteraard vindt de levensgenieter hier ook zijn toevlucht in de gastronomie, gekenmerkt door de verse vis en unieke lokale producten, ondersteund met de lekkere wijnen van Zuid-Australië (Coonawarra, Barossa Valley, McLaren Vale,…). Kangaroo Iand, een waar feest voor de zintuigen, is dus een stopplaats voor de veeleisende reiziger die op zoek is naar een unieke ervaring.


Het belangrijkste nationale park van Kangaroo Island is Flinders Chase NP. De ontdekker van het eiland, Matthew Flinders, doodde 31 kangoeroes om zichzelf en zijn manschappen van eten te voorzien. Als ‘dank’ voor dit hoppende vlees, noemde Flinders het eiland naar de kangoeroe. Flinders Chase NP dankt dan ook z’n naam aan deze ‘jacht’ op de kangoeroes.

In dit nationale park liggen ook de Remarkable Rocks. De naam zegt het al: deze rotsen zijn opzienbarend. Door de erosie van wind en zee hebben ze grillige vormen aangenomen.

Verder leven er in dit park zeer veel verschillende dieren als wallabies, zwarte kaketoes, zeearenden en Cape Barren ganzen. En schrik hier natuurlijk niet van een nieuwsgierige kangoeroe! Deze komen soms erg dicht bij de bezoekers.Andere opvallende dieren op Kangaroo Island zijn de Australische zeeleeuwen. Hiervan vind je een grote kolonie bij het Seal Bay Conservation Park. Hier leven maar liefst 500 zeeleeuwen die je van dichtbij op het strand kunt zien. Breng ook zeker een bezoek aan ‘Little Sahara’. De beklimming van deze zandduin is zeker de moeite, maar eens boven besef je echter wat een wonder je voor je ogen hebt. Het is de beklimming meer dan waard. Bovenop deze zandduin heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Een iets avontuurlijkere manier om beneden te geraken is ‘sandboarden’!Naast het spotten van dieren kun je er ook geweldige wandelingen maken. Bijvoorbeeld langs het witte strand van Vivonne Bay of door het achterland waar voor meer dan 40 km wandelingen zijn uitgestippeld. Bij Kangaroo Island kun je ook prima zwemmen en duiken langs de beschutte stranden aan de noordkust. Duikfanaten die gek zijn op scheepswrakken kunnen hun hart ophalen aan de zuidkust waar er meer dan 40 liggen. Huur ook een keer een mountainbike voor prachtige fietstochten door het binnenland of door het plaatsje American River waar het oudste huis van het eiland staat.

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours