Aussie News
jaargang 9 - uitgave februari 2011
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Unieke kans! Beleef de eclips in 2012 met Coral Princess Cruises

5-daagse “Great Barrier Reef Solar Eclipse Cruise”
Vertrek: 13 november 2012
Van/tot Cairns

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1
Om 16u00 scheept u in voor een stipte afvaart om 17u00 vanuit Cairns. Terwijl u Trinity Bay uitvaart heeft u rustig de tijd om uw “thuis” voor de volgende 4 nachten te ontdekken. ’s Avonds geniet u vanaf het “top deck” samen met de bemanning en uw medepassagiers van een spectaculaire zonsondergang over het regenwoud van de Macalister Range. ’s Nachts gaat u voor anker op een uitmuntende locatie om de volgende morgen de zonsverduistering waar te nemen.

Dag 2
Deze morgen ontwaakt u vlakbij de centrumlijn van de zonsverduistering wat gegarandeerd een onvergetelijke morgen zal worden. Zie hoe de maan voor de zon komt te staan waarbij u geniet van een totale verduistering van ongeveer twee minuten. Na getuige geweest te zijn van dit unieke natuurverschijnsel , zet u uw trip verder naar de spectaculaire Ribbon Reefs, waar u van de mooiste koraaltuinen vindt van het Great Barrier Reef. Tijdens een begeleide snorkeltoer of een tochtje met de glasbodemboot kunt u de kleurrijke koralen en de rijke onderwaterwereld ontdekken. De marinebioloog geeft u meer informatie over de natuurlijke geschiedenis en de evolutie van het rif.

Dag 3
Deze morgen ontwaakt u in de buurt van het mooie Lizard Island. De energieken onder het gezelschap kunnen de gids vervoegen tijdens een wandeling naar “Cook’s Look” op het hoogste punt van het eiland. Het was van hieruit dat Captain Cook zag hoe hij zijn Endeavour terug veilig naar open water kon leiden nadat deze gerepareerd werd in Cooktown meer dan 200 jaar geleden. Het is ook een paradijs voor fotografen, het uitzicht vanaf de lookout over het rif en de omliggende tropische eilanden is adembenemend. Het eiland is omringd door een ondiep rif en biedt uitstekende snorkelgelegenheid. Ontspan op het strand, vervoeg de marinebioloog voor een tocht met de glasbodemboot of vergezel de duikinstructeur voor een onvergetelijke introductieduik. In de namiddag vaart u naar Ribbon Reef No 9, een spectaculair en weinig bezocht rif waar u meer snorkelmogelijkheden heeft. De marinebioloog leert u meer over alle onderwater fauna & flora.

Dag 4
Het Great Barrier Reef is niet één groot lang rif, maar een serie van duizenden individuele koraalmuren die zich uitstrekken over een afstand van bijna 3.000 km tussen het stadje Bundaberg en de tip van Australië bij Cape York. Vandaag verkent u twee van de meest spectaculaire delen van het rif, nl. Ribbon Reef No 3 en Rachel Carson Reef. Ontdek de koraaltuinen en de rijke onderwaterwereld al snorkelend of tijdens een tochtje met de glasbodemboot. Tevens heeft u hier een laatste gelegenheid om te duiken. ’s Avonds geniet u van een fijn afscheidsdiner.

Dag 5
’s Morgens meert u aan in Cairns waar u afscheid neemt van de kapitein, de bemanning en uw nieuwe vrienden.

Prijs per persoon op basis van een dubbele kajuit:
Cabin 1.390 €
Stateroom 1.599 €
Upper deck Stateroom 1.725 €
Deluxe Stateroom 1.843 €

7-daagse “Great Barrier Reef Solar Eclipse Cruise”
Vertrek: 10 november 2012
Van/tot Cairns

Dag 1
Om 10u00 scheept u in voor een stipte afvaart om 11u00 vanuit Cairns. Terwijl u Trinity Bay uitvaart heeft u rustig de tijd om uw “thuis” voor de volgende 6 nachten te ontdekken. Deze namiddag heeft u een eerste gelegenheid om te snorkelen of om een tochtje te maken met de glasbodemboot. ’s Avonds geniet u vanaf het “top deck” samen met de bemanning en uw medepassagiers van een spectaculaire zonsondergang over het regenwoud.

Dag 2
Vandaag verkent u twee van de meest spectaculaire delen van het rif, nl. Ribbon Reef No 3 en Rachel Carson Reef. Ontdek de koraaltuinen en de rijke onderwaterwereld al snorkelend of tijdens een tochtje met de glasbodemboot. De marine bioloog geeft u meer informatie over de natuurlijke geschiedenis en de evolutie van het rif.

Dag 3
Deze morgen ontwaakt u in de buurt van het mooie Lizard Island. De energieken onder het gezelschap kunnen de gids vervoegen tijdens een wandeling naar “Cook’s Look” op het hoogste punt van het eiland. Het was van hieruit dat Captain Cook zag hoe hij zijn Endeavour terug veilig naar open water kon leiden nadat deze gerepareerd werd in Cooktown meer dan 200 jaar geleden. Het is ook een paradijs voor fotografen, het uitzicht vanaf de lookout over het rif en de omliggende tropische eilanden is adembenemend. Het eiland is omringd door een ondiep rif en biedt uitstekende snorkelgelegenheid. Ontspan op het strand, vervoeg de marinebioloog voor een tocht met de glasbodemboot of vergezel de duikinstructeur voor een onvergetelijke introductie duik. Later brengt u een bezoek aan het Lizard Island Research Station en ontdekt u hoe lokale wetenschappers assisteren bij het beschermen van de toekomst van het rif.

Dag 4
’s Morgens ontdekt u het historische Cooktown. U kunt een bezoekje brengen aan het historische museum of op eigen houtje door het stadje flaneren en genieten van de sfeer. Een andere mogelijkheid is om de Botanische Tuinen te bezoeken waar u misschien een glimp opvangt van inheemse dieren zoals kangoeroes en wallabies. Later op de dag vervoegt u een lokale Aboriginal gids die u wegwijs maakt in de plaatselijke geschiedenis en gebruiken. U krijgt een inzicht in de rotsschilderingen en leert meer over “bush food & bush medicines”. In de namiddag bezoekt u één van de afgelegen onbewoonde eilanden van het Great Barrier Reef. Met de marinebioloog kunt u een tocht maken met de glasbodemboot boven de kleurrijke koraaltuinen waarbij u tal van de 1500 vissoorten ontdekt die het rif rijk is. Daarna vaart u zuidwaarts naar uw uitmuntende locatie om de volgende morgen de zonsverduistering waar te nemen.

Dag 5
Deze morgen ontwaakt u vlakbij de centrumlijn van de zonsverduistering wat gegarandeerd een onvergetelijke morgen zal worden. Zie hoe de maan voor de zon komt te staan waarbij u geniet van een totale verduistering van ongeveer twee minuten. Na getuige geweest te zijn van dit unieke natuurverschijnsel , zet u uw trip verder naar het nabijgelegen Moore Reef. U heeft er de gelegenheid om te snorkelen of een tochtje te maken met de glasbodemboot. Optioneel kunt u er ook een gecertificeerde duik maken.

Dag 6
U geniet van een volledige dag op het Outer Great Barrier Reef. U gaat voor anker bij Thetford Reef en Sudbury Cay. Vervoeg uw marine bioloog voor een tocht met de glasbodemboot over de unieke koraaltuinen. Daarna wordt een voedersessie gehouden wellicht krijgt u volgende bijzondere vissoorten te zien … Spangled Emperor, Giant Trevally, Hump Headed Maori Wrasse. ’s Avonds geniet u van een spectaculaire zonsondergang vanop het bovendek.

Dag 7
Deze morgen gaat u aan land op Fitzroy Island met gelegenheid om het eiland te verkennen en deel te nemen aan de strandactiviteiten. U kunt een wandeling maken tussen de inheemse bomen naar het hoogste punt van het eiland met fantastisch uitzicht over het omliggende rif en de eilanden. Kijk ook uit naar inheemse vogels. Rond de middag vaart u Trinity Bay terug binnen en omstreeks 13u30 meert u aan in Cairns.

Prijs per persoon op basis van een dubbele kajuit:
Cabin 2.226 €
Stateroom 2.574 €
Upper deck Stateroom 2.818 €
Deluxe Stateroom 2.957 €

Inbegrepen in de prijs:
- 4 resp. 6 overnachtingen in de geboekte kajuitcategorie
- Alle maaltijden, morning & afternoon tea/coffee
- Gebruik van snorkeluitrusting
- Begeleide activiteiten: tocht met glasbodemboot, snorkeltoer, wandelingen op eilanden en door het regenwoud - Presentaties door marine biologen
- Een introductieduik voor beginners
- Haventaksen en fooien

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours