Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave juli 2007  
.
.
.
back to newsletter

In de kijker: Queensland Outback - Australia

 


Bij de naam Queensland wordt in eerste instantie gedacht aan de Great Barrier Reef en het oeroude regenwoud, die natuurlijk twee van dé toppers zijn van deze “Sunshine State” van Australië.

Maar ook al eens gedacht om het binnenland oftewel de “Queensland Outback” te verkennen?! Het contrast tussen de kust en het binnenland is opmerkelijk.

Je vindt er authentieke veedrijvers of “stockmen”, rustige visplaatsen, woestijnzandduinen en zelfs dinosaurussporen.

Queensland Outback biedt een enorme verscheidenheid aan natuurpracht. De mensen, de uitgestrekte vlaktes en z’n authenticiteit nodigen uit tot een écht “Outback-avontuur”.

Tijdens een trip door het hart van “Matilda Country” ontdekt u het erfgoed en de culturele geschiedenis die bijdroegen tot de ontwikkeling van het land.

Ontdek de indrukwekkende landschappen die de liedjesteksten inspireerden van Banjo Paterson, de auteur van het officieuze Australische volkslied “Waltzing Matilda”. Leer meer over de pioniersjaren tijdens een bezoek aan de verschillende innovatieve musea en tentoonstellingen. Ontdek waar de legende van de “stockmen” ontstond en waar Qantas (de Australische nationale luchtvaartmaatschappij) z’n oorsprong vond.

Geniet rond het kampvuur van traditionele “bush tucker” en de gedichten van de gloriejaren.

Carnarvon Gorge is een prachtig staaltje natuur. Een wandeling van +/- 11 km wordt beloond met unieke Aboriginal-schilderingen.

Tambo is een levend museum van culturele geschiedenis. In de lokale pub loop je er gegarandeerd “stockmen” tegen het lijf met hun échte “Aussie hat” en hun boeiende levensverhalen.

Heb je nog een uniek presentje nodig voor een geboorte, dan kun je bij Tambo Teddies terecht voor een authentieke Tambo knuffelbeer, met de hand gemaakt met lokale producten.

Blackall is waar de schaapscheerlegende “Jack Howe” z’n record schaapscheren vestigde in 1892. U vindt er de enige overgebleven met stoom aangedreven machine om wol te wassen.

In Barcaldine leert u meer over de geschiedenis van de eerste vakbond in Australië na een staking van de schaapscheerders in 1891. De “Tree of Knowledge” is een blijvende herinnering. Het stadje gaat ook prat op z’n naam “Garden City of the West”.

Lloyd Jones Weir is een uitstekende plaats voor vogelobservatie en om te vissen.

In Ilfracombe vindt u ondermeer de “Great Machinery Mile” waarbij u een idee krijgt van de werktuigen doorheen de ontwikkeling van het land. Loop er zeker even binnen in het Welshot Hotel.Longreach
is de plaats waar Qantas (de Australische luchtvaartmaatschappij), de afkorting voor Queensland and Northern Territory Aerial Services, z’n oorsprong vond. Qantas vloog er een oude Boeing 747 in als geschenk aan het Qantas Founders Outback Museum.

Trek zeker een paar uur uit voor een bezoek aan de “Australian Stockman’s Hall of Fame” waar u een inzicht krijgt in de geschiedenis van de eerste ontdekkers en pioniers. Volg er de verhalen van de Aboriginals, de Britse nederzetting en de ontwikkeling van het land tot wat het Outback-leven vandaag is.

Een boottocht op de Thomson River gevolgd door een kampvuur diner is zeker ook een aanrader.

In Winton ontdekt u het verhaal, het lied en de “spirit” van Australië door de ogen van een Australische “swagman”. Het lied “Waltzing Matilda” heeft ieders hart geraakt sinds 1895 en wordt ook beschouwd als het officieuze nationale volkslied.

Op zo’n 100 km van Winton hebben dinosaurussen hun sporen nagelaten. Breng zeker een bezoek aan “Lark Quarry Dinosaur Trackways” waar u de 3.300 versteende voetsporen ziet die inspireerde tot de paniekscène in Steven Spielberg’s Jurassic Park.

Nabij Hughenden ontdekt u de adembenemende Porcupine Gorge, een schitterend staaltje natuur en een paradijs voor “bushwalkers”.

U kunt dit échte Australië ontdekken met Brown Dog Tours tijdens een 5-daagse trip van Brisbane tot Cairns.


Hier
kunt u het reisprogramma bekijken.

Voor verdere info en reservaties kunt u natuurlijk terecht bij één van onze specialisten.