Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 4 - Uitgave juni 2006  
.
.
.
back to newsletter

Aussie girls on the gab: Céline vliegt per helikopter over Sydney!  

 

Na een paar hotelbezoeken kuier ik enkele uurtjes rond in “the Rocks”, het historische hart van Sydney. Bij “the Rocks” ligt de haven “Sydney Cove”, van waaruit verschillende haventours georganiseerd worden. Langs de esplanade vind je allerlei straatanimatie. Iets verderop merk ik de imposante Harbour Bridge en het Opera House op. Terwijl ik een foto neem van de Harbour Bridge zijn enkele toeristen de bekende brug aan het beklimmen. Daarna keer ik terug naar het centrum waar ik nog enkele souvenirwinkeltjes doorsnuister. En dan is het eindelijk tijd om terug te keren naar het hotel.

 

 

Omstreeks 15 uur komt een shuttlebus van de organisatie “Sydney Helitours” mij en een paar collega’s oppikken en rijden we naar een kleine luchthaven buiten het centrum van Sydney. Bij aankomst krijgen we in een klein kantoortje uitleg over de veiligheidsmaatregelen in een helikopter. Daarna moeten we ons één voor één wegen, want vanaf een gewicht van 110 kg moet je een supplement betalen (gelukkig heb ik niet teveel desserts gegeten tijdens de rondreis door Australië). Na een kort bezoek aan de hangars waar enkele helikopters gestald staan, is het eindelijk zover! We mogen met 3 personen aan boord, 2 collega’s achteraan en de bijna jarige vooraan… mijzelf dus! We krijgen een koptelefoon zodat we kunnen communiceren met de piloot ondanks het vele lawaai.

 

 

Er staat een gure wind op waardoor de piloot moeilijk kan opstijgen. Gelukkig heeft hij voldoende ervaring en wordt de helikopter de juiste richting ingestuurd, op naar Sydney Harbour! Na enkele minuten zie ik in de verte de skyline van Sydney. Naarmate we het centrum naderen, rijzen de gebouwen als paddestoelen uit de grond. Wat een fantastisch uitzicht! We vliegen verder over de haven van Sydney waar we al snel de Harbour Bridge en het Opera House opmerken. Vanuit de lucht kan je ook duidelijk de vele baaien en stranden zien die in de omgeving van Sydney liggen.

 

 

Na 20 minuten is het tijd om terug te vliegen naar de luchthaven. Juist op dat moment gaat de zon langzaam onder. Ik werp nog een laatste blik op Sydney vanuit de lucht en wederom was dit een unieke ervaring Down Under!