Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave juni 2007  
.
.
.
back to newsletter

Dunk Island - Eiland van rust en overvloed

 

Queensland is de meest tropische deelstaat van Australië en daarbij denk je dan meteen aan witte stranden, helderblauw water, talloze palmbomen en regenwouden. In het Great Barrier Reef ligt een eiland waar je al deze bovenvermelde zaken kan terugvinden. Dunk Island werd door de eerste bewoners “Coonanglebah” genoemd, wat zoveel betekent als “Eiland van rust en overvloed”. Dat lijken misschien tegenstrijdige elementen, maar je komt er gegarandeerd tot rust in een overvloedige oase van regenwoud en goudwitte stranden bezaaid met palmbomen waar het heldere water komt over gerold.

 

Dunk Island ligt voor de kust van Tropical North Queensland, 4km van Mission Beach. Dat is ongeveer halfweg tussen Townsville en Cairns. Het eiland is amper 10 km² groot en bestaat voor driekwart uit een Nationaal Park. Je kan naar Dunk Island reizen per boot of per vliegtuig.

Mission Beach Dunk Island Connections zorgt voor een autocartransfer van Cairns city, Cairns Airport of van The Northern Beaches naar Mission Beach. Van daar neem je dan de Quickat ferry naar Dunk Island. De totale reistijd is ongeveer 2h30min., waarvan de ferryovertocht een half uur duurt.

Daarnaast kan je ook met het vliegtuig naar Dunk Island. De 45 minuten durende vlucht in een klein toestel voor ongeveer 16 passagiers, is al een belevenis op zich. Je vliegt met Hinterland Aviation vanuit Cairns over het Great Barrier Reef naar Dunk Island. Hou er rekening mee dat je beperkt bent tot 1 stuk bagage en 1 stuk handbagage die samen niet meer dan 32kg mogen wegen.

Op Dunk Island mag u zich aan een aangenaam verblijf verwachten met tal van mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld jouw dag starten met een wandeling op de aangelegde paden door het regenwoud. Ga zeker naar Mt. Kootaloo, want dan heb je een prachtig vergezicht op de baai en delen van het eiland. Daarna kan je een verfrissende duik nemen vanaf Muggy Muggy Beach en kan je gaan snorkelen. En kan je jezelf natuurlijk ook uitleven bij een partijtje tennis of squash, een bezoek aan de gym of nog enkele watersporten beoefenen. Dunk Island heeft kayaks, jetski's, waterskiën en tuberiding in hun aanbod. Plezier verzekerd!

 

Voor wie het liever iets rustiger aan doet, is een partijtje golf zeker aan te raden. Dunk Island heeft een 9 holes golfbaan, zorgvuldig aangelegd in het regenwoud. De golfbaan werd ontworpen door Scott Dowdle, die ook de golfbaan Laguna Quays aangelegd heeft voor het internationaal kampioenschap. Zelfs als je nog nooit tegen een golfbal zou geslagen hebben, mag je je zeker niet laten afschrikken. Het is de ideale gelegenheid om het golfen eens uit te proberen. Je kan trouwens genieten van een prachtige omgeving en mooie uitzichten!

 

Het Voyages Dunk Island Resort is ook de trotse eigenaar van een eigen spa. De Spa of Peace en Plenty biedt voor elk wat wils. Je kan er terecht voor gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen, massages en alles wat met haar en schoonheid te maken heeft. Ze hebben verschillende behandelingen en programma’s in hun aanbod, zelfs voor de mannen.

 

In het resort kan je kiezen uit 3 verschillende kamertypes: Beachfront suites, Beachfront rooms en Garden rooms. De namen verklaren natuurlijk al veel. De Garden Rooms liggen in de tropische tuinen op wandelafstand van het strand en de hoofdgebouwen van het resort. Ideaal dus voor een rustig verblijf. Wie van het strand en de zee houdt, kan terecht in de Beachfront suites en rooms. Als je een voet uit je Beachfront suite zet, is het eerste wat je voelt het zand van Brammo Bay. De Beachfront rooms hebben een balkon of een patio. Om aan het strand te komen, moet je eerst een stukje door de tropische tuin. Het zijn allemaal ruime kamers die modern ingericht zijn en over de nodige faciliteiten beschikken.

 

Voyages Dunk Island resort heeft ook een uitgebreid aanbod aan eetgelegenheden.

In het Beachfront restaurant kan je terecht voor al je à la carte wensen. In de Plantation Bar & Deck is het aangenaam zitten met een uitzicht dat net op een postkaart kan. Daarnaast kan je ook nog naar Jetty’s cafe voor een snack.

 

Kortom, Dunk Island is een ideale verblijfplaats om uw vakantie Down Under op een aangename manier af te sluiten. Na een lange rondreis kan je hier nog eventjes verpozen alvorens naar huis terug te keren.