Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 6 - Uitgave juni 2008  
.
.
.
back to newsletter

 

Product in de kijker: Nieuw-Zeeland - Milford Sound Overnight Cruise

 


In het zuiden van Nieuw-Zeeland kan men nog iets vinden wat zeldzamer en zeldzamer wordt in deze wereld – echte wildernis.

Milford Sound (of Piopiotahi) is simpelweg overweldigend, een echt wonder der natuur. Zowel bij hevige regen als wanneer de zon de donkere wateren oplicht, zal dit gebied u inspireren. Nergens in Fjordland vindt u bergen die zo steil en hoog uit de zee opduiken. Vooraan de fjord wordt het landschap gedomineerd door de opmerkelijke Mitre Peak.

Real Journeys is een lokale organisator waarmee men het spectaculaire Fjordland in alle comfort kan ontdekken. U kunt met Real Journeys op daguitstap naar Milford Sound, maar voor een echte ‘once in a lifetime’ ervaring, kunt u overnachten op een schip. U krijgt er de kans om echt te ontspannen en het magnifieke landschap van dit wereldberoemd gebied in u op te nemen.

Er zijn twee overnachtingsmogelijkheden. De Milford Wanderer is de goedkoopste, waarbij u overnacht in kamers per vier in stapelbedden.
Het meest comfortabele schip is de Milford Mariner. U kunt overnachten in twin cabins met een eigen badkamer.

Indien u niet zelf wenst te rijden tot Milford Sound, zijn er bustransfers beschikbaar vanuit Queenstown en Te Anau. Tijdens de bustransfer naar Milford, worden stops gemaakt op de mooiste plaatsjes. De rit is op zichzelf al een fantastische ervaring. De snelle overgang tussen de landschappen is verbazend.

Het grootste voordeel van een overnachtingscruise is de absolute stilte wanneer de dagjestoeristen Milford Sound verlaten.

U start met een tocht langs de watervallen om daarna voor anker te gaan in het rustige Harrison Cove. Hier heeft u de mogelijkheid om op verkenning te gaan onder begeleiding van een natuurgids in een motorbootje of in een kayak. Natuurlijk kunt u ook wat rondslenteren op het dek.

In het salon krijgt u een overvloedig diner voorgeschoteld waarna u nog wat kunt napraten over deze dag met de medepassagiers. De natuurgids geeft u graag nog wat extra weetjes mee over de streek.

’s Morgens smult u van het heerlijke ontbijt waarna u uitvaart tot aan zee. Na de cruise heeft u, als het weer het toelaat, de mogelijkheid om met de helikopter terug te keren naar Queenstown.

Voor meer informatie kunt u de betreffende pagina uit onze brochure hier bekijken en één van onze specialisten contacteren.