Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 6 - Uitgave juni 2008  
.
.
.
back to newsletter

 

Regio in de kijker: South Australia - Kangaroo Island

 Kangaroo Island is een uniek stukje AustraliŽ! Het is het op twee na grootste eiland van AustraliŽ en ligt zestien km voor het Zuid-Australische vasteland. Het eiland is 155 km lang en 55 km breed. Helemaal geen klein eilandje dus.

Het eiland beschikt over een zeer uitgebreide variŽteit aan fauna en flora, het was destijds beschermd voor verwoestende invloeden van vossen en hazen die uit Europa werden ingevoerd. Zo ontstond ťťn van de boeiendste natuurgebieden van AustraliŽ.

Het is het leefgebied van talrijke water- en zeevogels, koala's, kangoeroes, echidnaís, vogelbekdieren, wallabies, zeeleeuwen en zelfs pinguÔns. Terwijl er helemaal niet veel mensen wonen. Het grootste deel van de bevolking woont in Kingscote.

Bezoekers doen er onvergetelijke indrukken op: steile steenrotsen, hevig opspattende golven, stille stranden, diepblauwe zee, reusachtige eucalyptusbossen, beschutte baaien en verborgen grotten. Kangaroo Island behoort zonder twijfel tot ťťn van de hoogtepunten van een AustraliŽ-reis.

Wat u zeker niet mag missen op het eiland: het Flinders Chase National Park in het westen, waar u tijdens een wandeling kunt genieten van de unieke fauna en flora. Cape du Couedic ligt ook in het westen van het eiland, hier kunt u in de Admirals Arch (rotsformatie) een kolonie Nieuw-Zeelandse pelsrobben bewonderen.

Wat verder vindt u de Remarkable Rocks, dit is een groep grillige rotsen die door de erosie een heel speciale vorm hebben gekregen. Bij Seal Bay wordt u door een ranger naar de Australische zeeleeuwen gebracht, deze liggen er meestal vredig te zonnen op het strand. Wie koalaís wil spotten vindt ze vooral in Hanson Bay. Tussen de eucalyptusbossen duiken plots witte zandduinen op, Little Sahara genoemd. Vivonne Bay is zeker ook een stop waard, het werd met zijn witte strand en azuurblauwe water uitgeroepen tot het mooiste strand van AustraliŽ.

De afstand en reistijd van Adelaide naar Kangaroo Island is kort. Met de auto is het ongeveer anderhalf uur rijden naar Cape Jervis op het schiereiland Fleurieu. Van hieruit vaart een auto- en passagiersferry naar Penneshaw op Kangaroo Island. De overtocht duurt nog geen uur. Er kan natuurlijk ook van Adelaide naar Kingscote gevlogen worden. Dit vluchtje duurt slechts 35 minuten en is voor de terugreis zeker een aanrader.

U kan Kangaroo Island zowel individueel als in kleine groep verkennen. Omdat de dieren zich niet altijd gemakkelijk laten ontdekken, is de aanwezigheid van een ervaren natuurgids absoluut geen overbodige luxe.