Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave maart 2007  
.
.
.
back to newsletter

Cook Islands - het hart van de South Pacific

 

Kia Orana!

 

Vijftien paradijselijke eilanden verspreid over een oppervlakte van 2 miljoen km² met een totale bevolking van 18 000 mensen… Welkom op de Cook Islands.

 

De unieke en gastvrije Cook Islanders hebben hun eigen taal (Cook Island Maori) en hebben een levendige en diverse cultuur.
De eilanden zijn grotendeels ongerept door toerisme en bieden een zeldzame kans voor een volledig ander soort vakantie. Elk eiland biedt de reiziger een unieke ervaring.

 

 

Rarotonga is het levendige hart van de Cooks. Het eiland wordt gedomineerd door hoge bergtoppen met weelderig regenwoud in het binnenland en wordt omzoomd door palmbomen.

Raro is volledig ingesloten door het rif, dat helder blauwe lagunes en uitnodigende witte stranden herbergt.

 

Een bezoek aan de Cook Islands is niet volledig zonder het prachtige eiland Aitutaki te bewonderen. U vliegt er vanuit Rarotonga naar toe in minder dan een uur, waardoor een dagtrip mogelijk is. Maar als de tijd er is, raden we u zeker een verblijf van enkele dagen aan.

Het adembenemende zicht op de turkooise lagune en parelwitte stranden is een essentieel ingrediënt in iedere Cook Island vakantie. Aitutaki biedt u onovertroffen schoonheid en rust waar u gegarandeerd de rest van de wereld even vergeet.

 

 


De volledige lagune heeft een omtrek van 45 km en is omgeven door vele onbewoonde eilandjes (motus) die makkelijk bereikbaar zijn.


Tijdens een lagoon cruise vaart u bijvoorbeeld naar Tapuaetai (One Foot Island), waar u een stempel in uw paspoort ontvangt.

 

Het derde grootste eiland van de groep, Atiu, is het eiland van vogels en legendes. Het is een klein vulkanisch eiland dat wordt omgeven door het Makatea rif.

 

De belangrijkste inkomsten van de Cook Islands, naast toerisme, komen uit de parelindustrie. De parelfarms zijn gelegen in Manihiki, een grote atol met een diepe lagune. Hier kweekt men de wereldberoemde zwarte parels, een niet te missen souvenir!

 

Hoe lang u ook op de Cooks blijft, u wordt er meteen uitgenodigd om te delen in de plaatselijke sfeer. Ontsnap aan de haast van ons Belgenlandje en geniet van de rustige manier van leven. Zowel de openheid en gastvrijheid van de plaatselijke bevolking als de schoonheid van de eilanden zullen ongetwijfeld een diepe indruk op u nalaten.