Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave maart 2007  
.
.
.
back to newsletter

Papua New Guinea - een waar paradijs voor ontdekkers

 


PAPUA NEW GUINEA, of gewoon kortweg PNG, is een waar paradijs voor ontdekkers! De diversiteit in de verschillende regio’s van het land, maakt dat u er kunt genieten van sterk uiteenlopende ervaringen. Z’n schitterende panorama’s variëren van onaangestaste koraalatollen over uitgestrekte rivier- en deltavlaktes tot ongerept regenwoud.

 

 
De verscheidenheid van het land weerspiegelt zich ook in de 700 verschillende talen die er gesproken worden evenals in de verschillende culturen, van de Highland culturen gebaseerd op de imitatie van de paradijsvogel tot de offerceremonies van de Sepik-stammen. Het is fantastisch als u één van de jaarlijks terugkerende festivals kunt meepikken tijdens uw PNG trip.

De vriendelijkheid en de openheid van de dorpsbevolking is opmerkelijk en in sterk contrast met de sterke militaire aanwezigheid (vooral in de hoofdstad).

 


 
PNG herbergt enkele van ’s werelds meest spectaculaire duiksites. Omringd door de Bismarck, Coral en Solomon Zeeën, biedt PNG de grootste diversiteit aan tropische vissen en koralen ter wereld.

Visliefhebbers kunnen hun hartje ophalen zowel bij het riviervissen als bij het oceaanvissen.

Een cruise op de Sepik rivier is een rustige, maar unieke manier om de authentieke dorpen te ontdekken.
Wie het graag wat actiever heeft, kan zich wagen aan één van de vele trekkings. Verder is PNG ook een paradijs voor ornitologen en mensen die interesse hebben voor oorlogsgeschiedenis.

 

Tussen de verschillende regio’s reist u best met binnenlandse vluchten.

De temperaturen schommelen tussen 30 & 34°C, met frissere temperaturen in de hooglanden. Het droge seizoen varieert van regio tot regio, maar de droogste maanden zijn van mei tot oktober.

 

Wacht niet langer en ontdek PNG… weg van de platgetreden paden … !

 

 

Meer info