Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave maart 2007  
.
.
.
back to newsletter

Aussie boy on the gab: Jelle geniet van het Sounds of Silence dinner

 


4 mei 2007, een onvergetelijke dag in mijn leven, een ervaring die ik graag met jullie deel.

Op die dag zette ik mijn eerste kleine stappen in de rode aarde van de uitgestrekte Australische Outback, net zoals Neil Armstrong zijn eerste stappen zette in het witte zand van de maan, het hemellichaam waar ik die avond nog dichter zou bij zijn dan oorspronkelijk gedacht.

’s Avonds stond het Sounds of Silence Dinner op het programma. Iedereen die het al heeft mogen meemaken, zal zeker kunnen bevestigen wat ik hieronder schrijf. Alle anderen zullen het water in de mond krijgen, letterlijk en figuurlijk, want dat doet iedereen bij het horen en ruiken van een “Aussie Barbie”, oftewel een typische Australische barbecue.

 


Ongeveer 45 minuten voor zonsondergang werden we opgepikt aan ons hotel in het Ayers Rock Resort. Ze brengen ons naar een unieke locatie in The Red Centre. De sfeer die er hangt is onbeschrijfelijk. Let niet op alle andere mensen rondom jou, die deze avond ook zullen genieten, maar kijk rond je en geniet van de kleurenpracht die moeder natuur daar creëert. De zon verdwijnt bijna onder de horizon wanneer iedereen een glaasje champagne krijgt, champagne die nog goudkleuriger is dan anders. Ligt het aan de rode aarde? Of aan de oranje gloed die in de lucht verschijnt?

 

Dit alles gaat op de tonen van een didgeridoo verder. Wie het aandurft, kan zijn verborgen talenten om dit Australische instrument te bespelen, prijs geven. Iedereen krijgt de kans om het vibrerende geluid richting Ayers Rock te blazen. Ondertussen maakt de oranje lucht plaats voor lichtblauw, donkerblauw, roze en paars… Tijd om aan tafel te gaan.

 

 

Bij het Sounds of Silence Dinner kan je genieten van Australische delicatessen zoals kangoeroe, krokodil, emu of barramundi vergezeld van lekkere rode of witte wijn. De duisternis heeft nu volledig zijn intrede gedaan en de verlichting komt nu enkel van de kaarsen op tafel en de volle maan. Eén voor één komen de sterren schitteren. Dineren onder de helderste sterrenhemel ooit in het midden van de woestijn is een ervaring die je zeker moet meemaken. Het is zo perfect en soms zo onrealistisch, dat ik zelf denk dat Walt Disney het nog niet kan verfilmen…

 

Na enige tijd, wanneer iedereen gedaan heeft met zijn hoofdschotel en het verrukkelijke dessert aan het verorberen is, komt een plaatselijke astronoom een interessante en enigszins humoristische uitleg geven over de sterrenhemel op het zuidelijke halfrond. Wie al heeft zitten zoeken naar de grote beer, de kleine beer en de poolster, heeft tevergeefs zijn poging moeten staken. Hier zijn de Southern Cross, de Alfa Centauri en de Beta Centauri de baas. Zo heb je meteen ook de betekenis van de sterren op de Australische vlag.

 

 

Na deze boeiende uitleg krijg je de mogelijkheid om door een telescoop naar de sterrenhemel te gluren. “Waw” zijn telkens de eerste woorden van iemand die door de telescoop naar de maan kijkt. Dichter bij Neil Armstrong kan je niet geraken. Naast de maan krijg je ook de bekende omringde Saturnus te zien, allerlei sterren en als je geluk hebt, misschien zelfs een satelliet.

 

Kortom, champagne drinken met op de achtergrond de meest heilige aboriginal rots van Australië, de kleuren aan de hemel zien veranderen op de tonen van een didgeridoo, Australische specialiteiten eten onder miljoenen sterren,… alle ingrediënten zijn er om van het Sounds of Silence Dinner een onvergetelijke ervaring te maken!