Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 6 - Uitgave mei 2008  
.
.
.
back to newsletter

 

Aussie Girl Down Under: Fabienne op avontuur in het Abel Tasman National Park

 Na een zonnige dag in Nelson rijden we door naar Tasman Bay waar we onze Spaceship camper parkeren voor de nacht. Morgenvroeg om 9u worden we namelijk verwacht in het Abel Tasman National Park voor de Seals, Bush & Beach excursie.

Dit is het kleinste nationaal park in Nieuw-Zeeland en vooral bekend voor zijn vele gouden zandstranden of “golden beaches”.

In Kaiteriteri overhandigt de agent ter plaatse ons een plannetje van het Abel Tasman National Park en vertelt ons wat vandaag op het programma staat.


Een cruise naar Onetahuti Beach langs Tonga Island, een wandeling naar Torrent Bay en per watertaxi terug naar Kaiteriteri. Dit klinkt alvast niet slecht!


De cruise naar Onetahuti Beach is zalig. Het zonnetje schijnt en de omgeving is ronduit fantastisch. We hadden al de schitterende Marlborough Sounds uitgebreid verkend maar dit is terug heel bijzonder en toch compleet anders. Dit eiland blijft ons iedere dag verbazen.

Net voor we aankomen kunnen we nog genieten van een groep zeehonden op Tonga Island.

Uiteindelijk gaan we met een zodiac aan wal. Het water is glashelder en we kunnen het niet laten om even met onze voeten door het water te ploeteren.

Vanaf hier wandelen we tot in Torrent Bay langs de Abel Tasman Coast Track, één van de Great Walks van Nieuw-Zeeland. Een prachtige route die wij jammer genoeg slechts één dag beleven. Niettegenstaande deze route populairder en dus drukker is dan de Queen Charlotte Track, genieten we toch van elk moment. Langs de route kunnen we voortdurend genieten van idyllische baaien en stranden. Dit is genieten!

Halverwege bereiken we Bark Bay van waaruit je ook de watertaxi kan terugnemen naar Kaiteriteri. We voelen ons fit en we besluiten nog wat verder te gaan. Bovendien willen we nog iets langer genieten van deze wandeling.

Na een stevige wandeling van een 4-tal uur bereiken we moe maar voldaan Torrent Bay.


Het mooie weer is ondertussen omgeslagen en we hebben onze regenjackets bovengehaald. Iets wat je trouwens in Nieuw-Zeeland nooit mag vergeten. Het weer kan hier namelijk zeer vlug veranderen!

Zoals voorzien is de watertaxi stipt op tijd. De wind is inmiddels wel opgestoken en na een ruwe vaart op zee bereiken we terug Kaiteriteri. Door te grote golven kan de watertaxi zelfs niet aanmeren en met een avontuurlijke “jump” in het water eindigt deze geweldige dag in het Abel Tasman National Park. Deze excursie biedt een leuke afwisseling en bovendien kan je op één dag een groot deel van het park verkennen.