Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 6 - Uitgave november 2008  
.
.
.
back to newsletter

 

Product in de kijker - Ocean Spirit Cruises - Great Barrier Reef

 

Het Great Barrier Reef is één van de hoogtepunten van Australië. Veel mensen plannen dan ook een trip naar dit prachtige rif tijdens hun avontuur Down Under. Er zijn talrijke maatschappijen die snorkeltrips of duikexcursies aanbieden. Ocean Spirit Cruises is hier één van.

Ocean Spirit Cruises biedt dagexcursies aan vanuit de haven van Cairns. Ze beschikken over 4 luxueuze zeilcatamarans die elk een andere excursie maken. Drie ervan zeilen dagelijks naar het Great Barrier Reef, en de vierde blijft in de kalme waters van de Trinity baai voor een Dinner Cruise bij zonsondergang.

De Ocean Spirit I is een 32 meter lange catamaran die dagelijks naar Michaelmas Cay zeilt. Er kunnen 150 mensen aan boord. Michaelmas Cay is een lage begroeide zandbank die ook een beschermd nationaal park is voor zeevogels. Met de Ocean Spirit I heb je een uitgebreid aanbod aan activiteiten: snorkelen vanaf de zandbank, meegaan met de semiduikboot en uw kennis over het rif uitbreiden of een begeleide wandeling maken met de gids op Michaelmas Cay. Daarnaast kan je optioneel ook een begeleide snorkeltour doen of genieten van uw allereerste introductieduik. Wie nog nooit gesnorkeld heeft, kan hier ook een snorkelles volgen. Indien je een PADI certificaat hebt, kan je met de professionele gidsen meeduiken in de wondere onderwaterwereld.

Tijdens deze dagexcursie kan je genieten van een warm en koud buffet dat de chefs aan boord klaarmaken. Op de terugreis kan je gewoon ontspannen in de zon. Je krijgt een glaasje champagne, terwijl je verder vaart op de zachte tonen van de muziek van de live band! Er is ook voldoende crew aan boord, waardoor de 5-sterren service zeker nagestreefd wordt!

De Ocean Spirit II is met haar 25 meter het kleinere zusje. Deze catamaran heeft een capaciteit van 100 passagiers en vaart naar 2 adembenemende plaatsen in het Great Barrier Reef. Oyster Reef is de eerste halte en is exclusief voor de passagiers van de catamaran. Uw tweede bestemming is Upolu Reef. Deze magische plaats is rijk aan zee-egels, reuzenschelpen, schildpadden en als je geluk hebt kan je hier ook rifhaaien zien.

In de prijs van deze excursie is een introductieduik inbegrepen. Aan het Oyster Reef leer je de basisbegrippen van het duiken. Eens je die beet hebt, doe je een begeleide duiktoer met een gebrevetteerde PADI instructeur. Je start van een stabiel platform onderwater, en daarna ga je geleidelijk naar de diepere wateren. Er zijn maximum 4 duikers per instructeur, waardoor ze de nadruk leggen op de veiligheid en het plezier van de beginnende duikers.

Deze daguitstap is dus zeker een aanrader voor wie nog nooit gedoken heeft, maar toch de diepere koralen van dichtbij wil bewonderen.
Met Ocean Spirit Cruises beleef je dus een onvergetelijke dag op het rif, welke excursie je ook kiest. Ze hebben reeds 50 jaar zeilervaring, en de vele crewleden maken er een persoonlijke ervaring van.

Kortom, een uitstekende manier om het Great Barrier Reef te beleven!

Zoals je op de laatste foto kan zien, gebeuren ook de nodige verbroederingen tussen de mensen van Ocean Spirit en het team van Aussie Tours. Op die manier blijven we steeds 100% geïnformeerd over de laatste nieuwigheden.