Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 4 - Uitgave oktober 2006  
.
.
.
back to newsletter

Product in de kijker - Australië: Echidna Walkabout - Great Ocean Road

 

“Wildlife” is in deze regio in grote getale aanwezig. De vlaktes omvatten de grootste permanente meren van Australië, te vinden in de kraters van uitgedoofde vulkanen, de thuishaven van talrijke vogelsoorten. Koala’s en kangoeroes voelen zich thuis in de nabijgelegen beboste heuvels.

 

Reisprogramma:

Dag 1 : MELBOURNE – GEELONG - The Savannah Walkabout (L)
Uw trip start met een inleiding door uw natuurgids in het “échte Australië” waarbij u kangoeroes, koala’s en talrijke vogels in hun natuurlijke omgeving te zien krijgt. U ontdekt ook de rijke Aboriginal-cultuur en leert meer over de inheemse fauna & flora in de open grasvlaktes van het Serendip Sanctuary op de “Western Plains” en in de bush van het Brisbane Ranges National Park. Deze omgeving biedt de perfecte introductie tot de Australische dierenwereld en de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners. Zie ondermeer groepjes kangoeroes in het wild, evenals koala’s en andere unieke inheemse vogelsoorten. Op de middag wordt een uitstekende “bush lunch” geserveerd. De Brisbane Ranges zijn bewoond door een grote en gezonde koala-populatie. Uw gids leert u meer over de belangrijke betekenis van de “Western Plains” voor de Aboriginal-bevolking.
’s Avonds heeft u de mogelijkheid om te dineren in één van de gezellige restaurants van Geelong.
Overnachting: Bed & Breakfast / Geelong.

 

Dag 2 : GEELONG – GREAT OCEAN ROAD (B/L/D)
Vandaag krijgt u één van de meest spectaculaire kustpanorama’s ter wereld te zien. U volgt de “Great Ocean Road” tot de surfkust en het indrukwekkende regenwoud van het Otway National Park. U reist verder naar het Port Campbell National Park en kunt u verbeelding de vrije loop laten tijdens de trip langs de Shipwreck Coast. Bewonder het “handwerk van de natuur” bij de “12 Apostles”, “Loch Ard Gorge” en de enorme kalkstenen kliffen. Luister naar de verhalen over de verschrikkelijke scheepsbreuken voor de kust in het verleden. ’s Avonds geniet u van het diner in een lokale pub en overnacht u opnieuw in een gezellige Bed & Breakfast met zicht op de Hopkins River.

 

Dag 3 : GREAT OCEAN ROAD – MELBOURNE – Western Plains (B/L)
Deze morgen werpt u een laatste blik op de kust bij een prachtig dramatisch kleurenschouwspel van het ochtendlicht. Daarna gaat de trip richting Melbourne en reist u via de uitgestrekte grasvlaktes van de Western Plains. De 7.000 vulkanen van de Western Plains werden gevormd door intense vulkanische activiteit meer dan 2 miljoen jaar geleden. Ze zijn nu uitgedoofd en de overgebleven savanne vormt de basis voor een uiterst rijke wolindustrie. Onderweg rijdt u naar de top van een uitgedoofde vulkaan en krijgt een overweldigend panorama over de onmetelijke regio met z’n honderden kratermeren.
Bij Lake Corangamite heerst ook een gezellige vogeldrukte en na een 3-daagse gevarieerde natuurervaring keert u terug naar de kosmopolitische stad.


Weetje:
Echidna Walkabout observeert al sinds 1998 de koala-activiteit. Ze beschikken over een “Research Permit” van de Victorian Government of Sustainability & Environment. Wekelijks worden de koala-sites 3 keer bezocht en meermaals wordt een langer verblijf gepland voor uitgebreider onderzoek en waarnemingen.
Er wordt aangenomen dat koala’s tot 8 à 10 jaar in het wild kunnen leven. Echidna Walkabout heeft dus sinds 1998 koala’s zien oud worden, dood gaan maar ook anderen de grote droogte en bosbranden van januari 2006 zien overleven. Maar de geboorte van een nieuwe koala-baby overstijgt telkens het verlies van hun oude vrienden.