Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 4 - Uitgave oktober 2006  
.
.
.
back to newsletter

Product in de kijker - Nieuw-Zeeland: Get out and do it!

 

Mis dit juweel van Nieuw-Zeeland niet! De Marlborough Sounds op het noordelijke punt van het Zuidereiland. De combinatie van ongerept subtropisch regenwoud met de voor Nieuw-Zeeland uitzonderlijke flora en fauna. U vindt hier een rijke vogelwereld, afgelegen zeebaaien met zeerobben en dolfijnen. Deze indrukwekkende en rustgevende omgeving maakt van een stop in deze regio een onvergetelijke belevenis!

 

 

 

Tijdens dit 3-daagse programma beleeft u de schoonheden van deze regio van zeer nabij. Elke dag is er een activiteit in de prachtige natuur. Breng de dag door met een wandeling op de beroemde Queen Charlotte Track, met de kajak in de rustige baaien en een dag met de fiets op de Queen Charlotte Track. Speciale conditie is niet vereist. Uw verblijfplaats is een mooi 4-sterren hotel vlakbij Marlborough Sounds. De bagage wordt per boot vervoerd. Voor de dagexcursies moet u een kleine rugzak meenemen. Voor en na de tour moet u een overnachting in Picton plannen.

 

 

Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden)

 

1 e dag: Picton – Queen Charlotte Track. ‘ s Morgens vaart u om 09.00u met een watertaxi naar Ship Cove, het beginpunt van de Queen Charlotte Track. Ship Cove is één van de historische plaatsen van de Sound, waar James Cook heel vaak een stop maakte tijdens zijn expedities. Door het dichte subtropische regenwoud wandelt u de volgende 5 uur in alle rust tot aan Endeavour Inlet. Onderweg kunt u luisteren naar de vogels en genieten van het uitzicht van de gedroomde baaien van de Sound. U bereikt Furneaux Lodge, van waaruit u dan met de watertaxi naar uw verblijfplaats, het Portage Hotel wordt gebracht. 2 overnachtingen in dit hotel.

 

2e dag: Met de kajak onderweg. Vandaag krijgt u de hele dag vanaf/tot aan uw hotel een kajak ter beschikking. In de rustige Keneperu Sound kunt u een mosselfarm bezoeken. Ontdek een scheepswrak uit vergane tijden en kijk uit naar robben en dolfijnen, die deze wateren bewonen. ’s Middags kunt u aan het strand uw verdiende middagpauze inlassen, in de zee zwemmen en waarschijnlijk nog een kleine wandeling door het ongerepte regenwoud maken. In de namiddag peddelt u terug naar het hotel.

 

3e dag: Queen Charlotte Track – Picton. Vandaag reist u met de fiets. Op de Queen Charlotte Track ontdekt u afgelegen, baaien die u uitnodigen tot pootje baden. U hebt voldoende tijd om onderweg te stoppen. Na 4 uur (fietstijd 2 uur) bereikt u Ngakuta Bay, waar een bus op u wacht om u terug naar Picton te brengen. Uw bagage wacht daar reeds op u.

 

Reisdata: elke woensdag van november tot midden april