Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 4 - Uitgave oktober 2006  
.
.
.
back to newsletter

Aussie girl on the gab: Joke geniet van de natuur op Kangaroo Island

 

Woensdagavond 13 september laat aangekomen in Adelaide, na een lange vlucht vanuit Brussel. Gelukkig had ik op voorhand een transfer voorzien naar het hotel, ik was dan ook heel blij dat de chauffeur ons stond op te wachten in de luchthaven.

Bij aankomst in “The Medina Grand Adelaide Treasury” onmiddellijk gaan slapen want het was de volgende morgen vroeg dag om te vertrekken naar de luchthaven voor onze vlucht naar Kangaroo Island, voor een 2-daagse excursie.

Jammer dat ik niet meer tijd had om in “The Medina” te verblijven want het was er heel gezellig en zeker een aanrader.

 

Bij aankomst in Kingscote stond Brian, gids van “Exceptional Kangaroo Island”, ons op te wachten. Enkele mensen hadden die dag afgezegd omdat ze te moe waren dus we hadden het geluk om een privé tour te krijgen. Brian woont al meer dan 30 jaar op het eiland en wist ons enorm veel te vertellen over het leven op het eiland.

Met een 4x4 Landcruiser zijn we onmiddellijk gestart met een eerste kennismaking op het eiland. Ik wist onmiddellijk dat dit een prachtige 2-daagse zou worden.

Na een uurtje rijden was het tijd voor koffiepauze. Wat waren we verwend, vers gebakken koekjes en cake, koffie, thee, … de perfecte opkikker om onze jetlag te overwinnen.

Daarna “the bush” ingetrokken voor onze eerste ontdekking met de kangaroo’s, koala’s, vogels, …

Dit was een ware ontdekkingstocht, omringd door de dieren, de natuur en vooral de stilte, “pure wildlife & nature”!

Nog helemaal onder de indruk van dit schouwspel zijn we vertrokken naar een privé-domein waar Brian een barbecue lunch voor ons heeft klaargemaakt, midden in de grasvelden. Dit was alweer puur genot: vis, kaas, groenten, wijn, fruit,…

In de namiddag hebben we een grote tour gemaakt op het eiland. Brian vertelde ons alles over de dieren, planten, bomen, vogels, … en het ontstaan van het eiland.

Ondertussen was de zon al aan het zakken, de jetlag steeg de kop op dus tijd om naar onze accommodatie te vertrekken. We verbleven in “The Stranrear Homestead”, gekend als de beste B&B van het eiland. Graham & Lynn stonden al klaar om ons te verwelkomen in hun huis. De open haard lag aan in onze kamer, dit voelde onmiddellijk als een thuis. Na een verfrissende douche werden we verwacht voor het avondmaal. Gezellig rond de tafel met de andere gasten, leuke gesprekken en het 3-gangen menu smolt in onze mond, overheerlijk!

Helemaal voldaan en uitgeteld gingen we slapen want alweer een vroege dag voor de boeg.

Om 9u30 kwam Brian ons oppikken, na weeral een superlekker ontbijt.

Na een lange rit kwamen we aan in Flinders Chase NP waar Brian ons meegenomen heeft voor een exclusieve tour in het park. Een 2-uur durende wandeling bracht ons tot in het hartje van Flinders Chase waar we op zoek zijn geweest naar de platypus of vogelbekdier. Dit dier is heel moeilijk te bespeuren, onze gids had er nog maar enkele gezien in al die jaren dat hij op het eiland woont. Geen geluk gehad die dag maar wel een leuke ontdekkingstocht.

Aangekomen op een verlaten strand was het tijd voor de lunch.

 

De laatste uren waren aangebroken, maar toch nog naar Seals Bay om de zeehonden te aanschouwen. De zeehonden zijn met honderden aanwezig op het strand. Gedurende 3 dagen verdwijnen ze in de oceaan om daarna uit te rusten op het strand. Langs de kustlijn zijn we terug gereden richting luchthaven.

Jammer dat dit avontuur zo vlug voorbij was maar een ongelooflijke ervaring!

Voor mij is Kangaroo Island the place to be, pure Australia!