Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 4 - Uitgave oktober 2006  
.
.
.
back to newsletter

Regio in de kijker - Nieuw-Zeeland: Marlborough Sounds

 

Marlborough is één van de regio’s van Nieuw-Zeeland in het noordoosten van het Zuidereiland. De centrale stad is Blenheim. Marlborough is gekend voor zijn droog klimaat, schilderachtige Marlborough Sounds en de wijn van Sauvignon blanc.

 

De Marlborough Sounds omvatten 20% van de totale kustlijn van Nieuw-Zeeland. Het ingewikkelde labyrint van waterwegen bestaat uit 3 Sounds, namelijk de Queen Charlotte Sound, de Keneperu Sound en de Pelorus Sound. In feite is het een onder de zeespiegel verdwenen stelsel van rivierdalen.. Torenhoge 800 jaar oude Rimu bomen, weelderige Ponga boomvarens en mooie inheemse orchideeën werpen zich tot aan de oevers van de Sounds. De verschillende baaien en inhammen zijn perfect om te kajakken.

 

 

De Queen Charlotte Sound is de meest bekende van de 3 en wordt overheerst door met struiken beboste oevers en diepe baaien. De Keneperu Sound is de kleinste van allemaal. De Pelorus Sound heeft 2 mooie baaien, de Tennyson en de Nydia baai. Zij nodigen u uit om er te kajakken. De rest van de Sound wordt overheerst door landbouwgrond en bosbouw.

In het hart van de Queen Charlotte Sound ligt Picton. Picton is de grootste stad in de Marlborough Sounds. Hier is de ferryhaven van waar de veerboten vertrekken en aankomen om naar het Noordereiland te gaan. De oversteek met de Interislander ferry duurt ongeveer 3 uur. Bij slecht weer kan de Cook Strait één van de onaangenaamste stukjes water op aarde zijn. Zodra u echter de Marlborough Sounds binnenvaart, komt u in een volkomen andere wereld terecht, een wereld van ontelbare beschutte inhammen en prachtige baaien, waar het zeewater in allerlei tinten blauw en groen ligt te schitteren.