Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave oktober 2007  
.
.
.
back to newsletter

Aussie Boy Down Under: Jelle vliegt boven de Great Ocean Road

 

 

 

Melbourne is het startpunt voor verschillende spannende tochten door Victoria. Vandaag staat één van de meest panoramische routes ter wereld op mijn programma. De Great Ocean Road kronkelt zich een baan langs een verrassend mooi landschap. De steile rotskusten en de kleine baaien wisselen elkaar af. Maar ik kijk uit naar één bepaald iets, laat ons zeggen de zoetste kers op één van de lekkerste taarten van Australië.

 

 

We rijden langs verschillende baaien waar surfers liggen te wachten op hun perfecte golf. Wat moet het hier als surfer heerlijk zijn om deze golven langs de prachtige zuidkust te beheersen. Bells Beach behoort zeker tot de beroemdste surfplaatsen van Australië. Verder passeren we mooie kustplaatsjes die populaire toevluchtsoorden zijn voor de Melburnians. Nadat we het Otway Nationaal Park doorkruist hebben, komen we aan bij hét hoogtepunt van de Great Ocean Road.

 

 

Het beeld van de steile rotskusten waartegen de ruige zee botst, wordt nog overtroffen door het natuurwonder van de Twaalf Apostelen. Enkel acht reusachtige rotsen hebben tot nu toe duizenden jaren lang de wind en de branding kunnen weerstaan en steken bij Port Campbell boven de zee uit. Stilaan komt die zoete kers dichter en dichter.

 

 

 

We wandelen naar de landingsplaats van de Great Ocean Road Helicopters, waar een moderne helikopter op ons wacht. Het idee om deze ruige kust vanuit de lucht te bewonderen, maakt mij ongelooflijk ongeduldig. Na een korte veiligheidsbriefing van de enorm vriendelijke piloot, worden we naar de helikopter geleid. De deur gaat open, we nemen onze plaatsen in, de veiligheidsriemen aan en de koptelefoons op en… ready for take off. De rotorbladen nemen in snelheid toe en we verlaten de grond. Het lied Thunderstruck van AC/DC klinkt door de koptelefoon eens we op weg zijn naar de kust.

 

 

We vliegen langs de belangrijkste rotsformaties van de streek. Loch Ard Gorge, the Bakers Oven, Sentinel Rock, Thunder Cave, Mutton Bird Island, The Arch, London Bridge en natuurlijk de spectaculaire Twelve Apostles. We vliegen op verschillende hoogtes en krijgen zo de mogelijkheid om prachtige foto’s te nemen. Tijdens de vlucht vertelt de piloot ons allerlei anekdotes en verhalen over de geschiedenis van de streek. De 15 minuten vlogen letterlijk en figuurlijk voorbij. Na een zachte landing krijgen we nog de mogelijkheid om de rotsformaties van op de begane grond te bewonderen. Maar met mijn gedachten zit ik nog steeds hogerop.

 

 

 

Deze helikoptervlucht maakt van de mooie Great Ocean Road een nog meer unieke ervaring. De helikopterbasis is gemakkelijk te bereiken en ligt langs de Great Ocean Road, tegenover de Twelve Apostles. Ontdek deze wondermooie natuur vanuit vogelperspectief en je hebt er een prachtige herinnering bij voor de rest van je leven.