Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave oktober 2007  
.
.
.
back to newsletter

Regio in de kijker: Paparoa National Park, Nieuw-Zeeland

 

 

Het Paparoa National Park is gelegen aan de Westkust van het Zuidereiland, tussen Westport en Greymouth. De hoofdattracties van het park zijn de “Pancake Rocks” van Punakaiki en “the blowholes” bij Dolomite Point.

 

De “Pancake Rocks” zijn rotsformaties die er inderdaad uitzien als een stapel pannenkoeken en die direct voor de kust uit zee oprijzen. Door de erosie heeft het gesteente bizarre vormen gekregen. Bij “Dolomite Point” heeft u het beste uitzicht op de “blowholes”, spectaculair bij vloed en zware deining.

 

 

Het park werd aangelegd in 1987 en heeft een enorme variëteit aan landschappen en ecosystemen. Ontdek het regenwoud, diepe kliffen en canyons, grotten en ondergrondse waterstromingen.

 

De gemakkelijkste en kortste wandelroutes voor deze attracties lopen langs de spectaculaire kustlijn. De wandelliefhebbers kunnen de “Pororari River Track” volgen, deze duurt ongeveer 2u30 minuten. Via deze track bereikt u snel het strand, een heerlijke picknickplaats in de schaduw van verweerde kalksteenwanden.

 

U kunt ook een meerdaagse kampeertocht maken door dit natuurgebied. De “Inland Pack Track” voert door het bos van het nationale park waar ooit goudzoekers met hun paarden langs trokken.

 

TIP

Beleef verschillende activiteiten in het Paparoa NP zoals kanovaren, rotsklimmen en speleologie.

 

 

Punakaiki Rocks Hotel & Villas

Dit “eco-tourism” hotel ligt in een prachtig natuurgebied en op wandelafstand van het nationale park.

 

De kamers zijn gezellig ingericht en u kijkt uit op de spectaculaire Westkust, de Tasman Sea en Mount Cook, de hoogste berg van het land.

 

In het restaurant, met zicht op zee, kan u genieten van een lekker ontbijt, lunch of avondmaal.

 

Een ideale verblijfsplaats als u het Paparoa National Park wilt bezoeken!