Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 6 - Uitgave oktober 2008  
.
.
.
back to newsletter

 

Aussie Girl in de Cook Islands – de magische “Blue Lagoon” in Aitutaki

 
De dag begint fantastisch, ontwaken met een schitterende zonsopgang op het strand en een heerlijk ontbijt met vers fruit. Een perfecte manier om te vertrekken naar de luchthaven van Rarotonga voor onze vlucht met Air Rarotonga naar het eiland Aitutaki.

Een reis naar de Cook Islands is niet compleet zonder een bezoek aan het prachtige eiland “Aitutaki”. De kristalheldere blauwgroene lagunes en de parelwitte stranden zijn een must. Het is een plaats van ongerepte natuur, schoonheid en rust.
Het eiland ligt op 220 kilometer ten noorden van Rarotanga.Na ongeveer 40 minuten vliegen komen we aan in de luchthaven van Aitutaki, waar we verwelkomd worden met de traditionele bloemenkransen, live muziek en een coconut cocktail. Dit brengt je onmiddellijk in de juiste sfeer.

Op Aitutaki zelf wonen minder dan 2000 mensen en eigenlijk is het één groot dorp, waar mensen elkaar hartelijk begroeten. Dankzij de warme sfeer op Aitutaki glijden na een paar dagen alle aardse beslommeringen gegarandeerd van je af.
Nergens op de Cook Eilanden vind je zulke goede dansers als hier. De dansshows zijn wild en de drums opzwepend. Vanaf de “Maungapu”, de hoogste piek, heb je een adembenemend uitzicht op de turkooisblauwe lagune. En tijdens een bootexcursie naar één van de “motu's” (onbewoonde eilandjes) krijg je echt het gevoel na een ontdekkingsreis op een onbewoond eiland te zijn beland.
Onze gids brengt ons naar het Aitutaki Lagoon Resort & Spa. Dit resort wordt ook “The Resort on the Beach” genoemd en algauw weten we waarom. Met de privé ferry boot “Tainui” worden we naar de overkant gebracht, waar het resort is gelegen. Het panorama is adembenemend, je wordt er stil van.


Na een hartelijk onthaal worden we rondgeleid in het paradijs. Deze plaats is uniek op de wereld. Vanuit de “Overwater Bungalows” kun je rechtstreeks de oceaan induiken, ideaal om te snorkelen.

 

 

De sportievelingen kunnen met de kajak de lagunes gaan verkennen. Honeymooners kunnen er volop van de rust genieten en een romantisch diner op “Sunset Beach” maakt alles compleet.
Wil je volledig relaxen dan kun je een arrangement boeken in de “Aitutaki Spa”.Vanuit het resort kun je een lagoon cruise maken met Bishop’s Cruises.
We worden ontvangen door “Captain Cook” en zijn gezelschap, de sfeer zit er onmiddellijk in.

Na ongeveer een uurtje varen op de helder blauwgroene oceaan meren we aan op “One Foot Island of Tapuaetai”. Tapuaetai is het kleinste eilandje ter wereld dat een eigen postkantoor heeft. Tegen een kleine vergoeding kun je hier je paspoort laten stempelen.


Na een heerlijke lunch hebben we dit Robinson Crusoë-eilandje te voet verkend, maar je kunt er ook gewoon ontspannen een boek lezen, snorkelen of zwemmen.Daarna vertrekken we opnieuw met de boot. De snorkelliefhebbers kunnen zich in de namiddag volledig uitleven, anderen kunnen genieten van de stralende zon op het dek en het panorama.
Tijdens de terugvaart krijgen we een heel interessant “coconut” verhaal te horen van onze Captain Cook en een proevertje hoort er natuurlijk bij.

In de late namiddag meren we opnieuw aan, dit is een dag om nooit te vergeten!