Aussie News
jaargang 7 - uitgave oktober 2009
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Aussie Boy Down Under - Jelle gaat op verkenning op HuahineTahiti, Bora Bora, Huahine, Raiatea,… Er zijn maar weinig eilandnamen die zo tot de verbeelding spreken. Net zoals schilder Paul Gauguin, was ik betoverd door de schoonheid van de eilanden in Frans-Polynesië. Eén voor één zijn het tropische eilanden met heerlijke stranden, koele watervallen en dansende eilandbewoners versierd met bloemenkransen. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Deze parels van de Zuidzee moet u gewoon zien en beleven!
Op deze droomeilanden kan je uiteraard terecht voor een ontspannende strandvakantie. Maar de meeste eilanden hebben meer te bieden dan zon, zee en strand.

Huahine, één van de Genootschapseilanden, is één grote tropische tuin waar natuur en cultuur hand in hand gaan en waar het aantal mogelijkheden voor uitstapjes eindeloos is. Om dit schitterende eiland te bezoeken heb ik beroep gedaan op een ervaren plaatselijke gids, die zijn rijke patrimonium graag even met mij deelt.

’s Morgens werd ik opgepikt voor een rondleiding op het eiland. Onze eerste halte is de prachtig bewaarde Marae in Maeva, een heilige plaats waar vroeger onder andere de goden werden vereerd. Deze oudste archeologische site van Polynesië is omgeven door een landschap dat zo lijkt weggelopen uit de mythes en legendes van de lokale bevolking.

Onze rit gaat verder via een hele kleine charmante vanilleplantage naar een parelkwekerij. Tijdens een verblijf in Frans-Polynesië moet een bezoek aan een parelkwekerij zeker op het programma staan! Al sinds mensenheugenis huist er in de warme wateren van de Stille Zuidzee een échte parel, de "Pinctada Margaritifera Cumingi”, zo genoemd naar de bioloog die haar in 1820 voor het eerst beschreef.

Wat deze pareloester zo uniek maakt, is de zuivere en uitzonderlijke omgeving van de lagunes waarin ze groeit en waaraan ze haar weergaloze natuurlijke tinten dankt. Niet verwonderlijk dat de gecultiveerde parels van Tahiti zulke prachtige juwelen zijn. Iedere vrouw draagt deze parels met veel plezier, omdat ze symbool staan voor elegantie en schoonheid. Ik moest zo'n parel mee naar huis brengen als souvenir, als aandenken aan de onvergetelijke momenten tijdens mijn vakantie in de Stille Zuidzee. En uiteraard was mijn vriendin hier ook blij mee…Daarna stond er een overheerlijke lunch op het programma. Met een typische boot, een “pirogue”, varen we door de blauwe lagune naar een motu, een klein onbewoond eiland. De gids maakt er met de nodige show een lokaal gerecht klaar, de befaamde “poisson cru” met kokosmelk. Wie het recept wilt, kan het mij altijd vragen, maar een echte poisson cru smaakt altijd beter op een eiland, in de tropische sfeer, in de schaduw van de palmbomen en met zicht op een prachtige lagune…Na deze heerlijke lunch, was er nog tijd voorzien om te relaxen of te snorkelen. En wees gerust, met een klein stukje brood krijg je heel veel vissen bij jou! De kleine motorboot bracht ons terug naar het hoofdeiland. Ondertussen zorgde onze gids voor de sfeer door traditionele muziek te brengen op zijn kleine gitaar. Op weg naar ons hotel, gingen we in de rivier van een klein dorp op zoek naar de “heilige alen van Faie”. Ook hier zorgde wat brood ervoor dat de grote alen uit hun schuilplaats kwamen en zich rond ons voeten kronkelden. Dit was alleszins een heel gladde ervaring!


Terug in mijn hotel aangekomen, restte er mij niets anders dan nagenieten van deze rijkelijk gevulde dag, terwijl ik op mijn terras zat met een prachtig uitzicht op de ondergaande zon…

Ik ben er van overtuigd dat dit het paradijs is!

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours