Aussie News
jaargang 8 - uitgave oktober 2010
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Regio in de kijker - Port Douglas, Australië


Port Douglas, een voormalig vissersdorpje op ongeveer een uur rijden ten noorden van Cairns in het tropische North Queensland, is dé locatie bij uitstek om een paar dagen te verpozen weg van alle drukte.

Dit mondaine badplaatsje is gesitueerd in de tropische klimaatgordel van Australië en heeft bijgevolg een regenseizoen dat loopt van begin november tot begin april. In deze periode kent men dan ook warmtepieken die kunnen klimmen tot zo’n 30-35°C.

Anders dan het bekendere Cairns, beschikt Port Douglas wel over een zandstrand, meer bepaald Four Mile Beach. Ellenlang wit verlaten zandstrand, azuurblauw water en een tropische begroeiing maken van dit plaatsje een idyllische bestemming.


Macrossan Street, de hoofdstraat in Port Douglas biedt een brede waaier aan winkeltjes, cafés en restaurants. Van deze laatste zijn er een aantal wereldbefaamde, uitmuntende restaurants waar o.a. Kylie Minogue, Bill Clinton, … regelmatige bezoekers zijn.

‘s Zondagsvoormiddags (08.00 – 13.00 uur) dient u beslist een bezoekje te brengen aan Anzac Park. Op dat ogenblik is er markt, waar locals van het verre noorden hun producten zoals “arts en crafts”, souvenirs, tropische kledij, fruit, groenten enz. aanprijzen. Kunstenaars en straatartiesten zorgen voor de “couleur local”.

Port Douglas is de ideale uitvalsbasis voor daguitstappen naar het Great Barrier Reef, het tropische regenwoud Daintree National Park waar u een rondvaart kunt maken op de Daintree River op zoek naar zoutwaterkrokodillen of Cape Tribulation, geklasseerd als Werelderfgoed waar regenwoud en het koraalrif elkaar ontmoeten. De luxe hotelresorts liggen vlakbij of aan het strand van Four Mile Beach.

Hoteltip: Shantara Resort & Spa Port Douglas

Ikzelf ben in dit 4*-juweeltje verbleven gedurende 3 nachten. Dit recent familiehotel opende zijn deuren in 2007 en straalt pure klasse uit. Wat mij het meest opvalt is de uitstekende service en hun klantvriendelijkheid. Shantara ligt in een zijstraat van de hoofdstraat Macrossan Street en biedt een oase aan rust. Kinderen zijn dan ook pas welkom vanaf 16 jaar. Kamers zijn ingericht in moderne/strakke appartementstijl. Sommige terrassen hebben directe toegang tot het zwembad. Gelaatsverzorging, massage, hand/voetverzorging zijn slechts een paar dingen die u kunt kiezen uit hun aanbod. Een ware aanbeveling voor honeymooners en mensen die de rust willen opzoeken.

Meer info

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours