Aussie News
jaargang 8 - uitgave oktober 2010
Australie New Zeeland Pacific
Terug naar nieuwsbrief

Aussie Girl Down Under - Lieselot gaat snorkelen bij de Low Isles


Wat kijk ik er naar uit, een dag aan boord van een luxe zeilcatamaran om er te snorkelen vanaf Coral Cay, een piepklein eilandje gelegen aan het begin van het Great Barrier Reef. Anders dan vanaf een ponton, kunt u al vanaf het strand de koralen en de grote aanwezigheid van tropische vissen bewonderen. Ideaal voor jong en oud!

Een korte bustransfer brengt mij van het hotel naar de kleine, gezellige haven van Port Douglas. Vlug nog een kijkje nemen in de etalages van de shopping mall vooraleer ik aan boord hartelijk word verwelkomd door de crewleden. Koffie en thee staan al klaar, met aanvullend lekkere koekjes. Nu nog een mooi plaatsje uitkiezen op het dek. Nergens beter dan vlak naast Alex, schipper van dienst! Wie zin heeft, mag even het roer overnemen.Onder begeleidende muziek varen we (max. 33 passagiers) gedurende een uurtje naar het eiland, dat exclusieve toegang biedt aan slechts 3 vaarbedrijven. Een kleine glasbodemboot vaart ons van de catamaran aan land met snorkelgerief reeds in de hand. Het eiland, gekenmerkt door tropische begroeiing en een vuurtoren, staat op de erfgoedlijst. U kunt de geschiedenis van het eiland ontdekken aan de hand van informatie langsheen een aangelegd paadje.

Tijdens een 2,5 uur durend verblijf op het eiland beleeft u eindeloos snorkelplezier op individuele of begeleide basis. Misschien spot u ook zeeschildpadden of reuzenschelpen van 1 meter! Terug op de catamaran is het aanschuiven voor een lekker tropisch buffet, vergezeld met een glaasje wijn, bier of frisdrank. Wie zin heeft kan vanaf de boot nog even snorkelen tussen de iets grotere vissen waaronder zelfs kleine haaien! Ik kies voor een tochtje met de glasbodemboot. Terwijl we vlak boven de koralen varen, krijgen wij een woordje uitleg van Alex.

Eénmaal terug aan boord staan koffie en thee al klaar met waanzinnig lekkere cakejes. Dan wordt het tijd om het anker terug op te halen en terug te varen naar Port Douglas. Aankomst in de haven is omstreeks 16.00 uur. Het busje staat ons op te wachten om ons naar het hotel te brengen. Ik kom zeker terug naar de pittoreske haven om iets lekkers te eten in één van de gezellige restaurants. Mijn verwachtingen van deze toffe excursie werden ruimschoots ingelost.

Meer informatie

 
Offerte aanvraag Brochure aanvraag Aussie Tours