Als u problemen ondervindt om deze pagina te lezen, lees hem dan online op:
Oceania News - Uitgave september 2005
www.aussietours.be blt Oceania News - Jaargang 5 - Uitgave september 2007  
.
.
.
back to newsletter

Aussie Girl Down Under - Eveline op bush safari

 

Tijdens mijn 3-daags verblijf in Cairns besloot ik het tropische noorden van Australië te verkennen met Billy Tea Bush Safaris.

 

’s Morgens vroeg na een stevig ontbijt stopt een robuuste auto voor de ingang van het hotel. Er springt een rasechte Aussie-gids uit, die mij vriendelijk welkom heet. John begeleidt mij naar de grote jeep waar hij spontaan alle inzittenden aan mij voorstelt. Ik ben meteen onder de indruk van zijn geheugen en zijn enthousiasme, en dat zo vroeg in de morgen.

 

De rit start richting het noorden van Cairns. Onderweg zijn we voortdurend in gesprek met de gids/chauffeur. Via zijn microfoontje vertelt hij over het leven ter plaatse en over wat er onderweg te zien valt. Hij vertelt over de attracties die Cairns te bieden heeft, de suikerrietvelden, de Queensland bouwstijlen, …

 

We houden halt aan het vertrekpunt van de Daintree River Cruise. In het kleine centrum worden we getrakteerd op een deugddoende koffie of thee. De koffiepauze is meteen de juiste ijsbreker om aan de praat te raken met mijn medereizigers. Ik ontmoet er een Canadees koppeltje dat blijkbaar ook al ons kleine Belgenlandje had bezocht. Marc vroeg me meteen of ik “Duvel” kende, hij had daar precies geen zo’n goeie herinneringen aan over gehouden…

Na de pauze komt een natuurgids ons halen. Hij voert ons met zijn boot over de Daintree River. De gids vertelt over wat we kunnen verwachten: het mangrovewoud, slangen, kikkers, vogels en met een beetje geluk krokodillen. Want als het broedtijd is zijn er namelijk zelden vrouwtjes te bespeuren, alle hoop is dus op de mannetjes gevestigd!

Ik ben al snel overtuigd van zijn kennis of moet ik van zijn “ogen” zeggen?! Plots vertraagt de boot… “There was a snake!”, klinkt het. Na goed kijken tussen de bomen en de bladeren zien we ze ook! Een lange groene slang. Een eindje verder ontmoeten we onze eerste krokodil, een jong mannetje van 2 meter ligt er rustig te zonnen. Maar deze blijkt algauw een niemendalletje als we een kwartiertje later “Scar Face” passeren. Een ouder mannetje van 4,5 meter, dat omwille van zijn vele littekens de naam Scar Face kreeg, ligt er rustig tussen het groen.

 

Na de riviercruise trekken we verder richting regenwoud. Onderweg kijken we uit voor een “Cassowary”, de zeldzame vogel, maar het mag niet zijn. Samen met John maken we een korte wandeling door het woud. Weeral wijst hij mij op dingen die ik zonder hem nooit zou zien of weten. Zo sta ik blijkbaar al 5 minuten met mijn neus voor een “Rainforest Dragon”, zonder hem te zien!!

 

Na de wandeling begint onze maag al een beetje te knorren. Bij de volgende halte is het lunchtijd! John prepareert ons heerlijke steaks op de “barbie”. Voor we verder noordwaarts trekken krijgen we ook nog de kans om enkele kangoeroes te voederen.

 

Onze meest noordelijke stopplaats bereiken we over de Bloomfield Track. Emmagen Creek is enkel te bereiken per 4x4 en is een prachtig afgelegen plaats in het woud waar we een frisse duik nemen. Na het zwempartijtje is John druk in de weer. Hij heeft voor ons een fantastisch dessert klaargezet, acht verschillende soorten tropisch fruit, allemaal van plaatselijke teelt. Daarnaast start hij een grappig ritueel, de Billy Tea. Hij haalt een zwart keteltje te voorschijn dat hij ontelbare keren door de lucht zwiert. Tijd om de typisch Australische thee te proeven!

 

Op de terugweg is nog een halte voorzien bij Alexandra Lookout, waar we een prachtig zicht hebben op de Coral Sea en het woud. Eindigen doen we bij Cape Tribulation, het punt waar rif en regenwoud elkaar ontmoeten …