Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Autorondreizen > Great Southern Touring Route - 5 dagen

 Voeg toe aan reismand

Great Southern Touring Route - 5 dagen

5-daagse autorondreis van/naar Melbourne
Great Ocean RoadGeelong
Inleiding
De Great Southern Touring Route biedt de hoogtepunten van vier verschillende regio's in Victoria: de Great Ocean Road, het Grampians National Park, Ballarat en de Gold Fields.
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Melbourne – Apollo Bay (ca. 180 km).
Ophalen van de huurauto bij het verhuurdepot en rit tot Geelong. Een korte wandeling bij de haven en een bezoek aan het Wool Museum zijn zeker de moeite waard. Verder naar Torquay, de poort naar de wereldberoemde Great Ocean Road, langs de steile kliffen. Oeroude Norfolk-ceders omzomen het strandpark van Lorne, een geliefde badplaats.
Overnachting: Captain's at the Bay.
Dag 2: Apollo Bay – Dunkeld (ca. 265 km;O).
Bij Apollo Bay slingert de weg door de Otway Ranges. Hier voeren de 600 m lange bruggen van de Otway Fly Tree Top Walk door de kruinen van het regenwoud, met zijn oeroude met mos bedekte eucalyptusreuzen en metershoge varenwouden. In het Port Campbell National Park bevinden zich de 12 Apostles, na Ayers Rock het bekendste monument van Australië. Tot 65m hoog reiken de kalksteenrotsen uit de woelige zee omhoog. Spectaculair is de 10-minuten durende helikoptervlucht over de rotsen (optioneel)! Vervolgens verlaat u de kust en rijdt u naar het silhouet van de Grampians.
2 overnachtingen: Royal Mail Hotel.
Dag 3: Grampians National Park (O).
Vandaag bezoekt u Halls Gap in het Grampians National Park. Het grandioze berglandschap lijkt op een reusachtige botanische tuin. In de kruinen van de eucalyptusbomen slapen koala’s, in de schemering grazen kangoeroes. Koorie Aboriginals versierden grotten en overhangende rotsen met schilderingen. Meer dan 4.000 rotstekeningen werden tot op heden ontdekt.
Dag 4: Dunkeld – Ballarat (ca. 150 km;O).
Vandaag rijdt u door naar Ballarat. Het dagelijkse leven van de goudzoekers wordt in het openluchtmuseum Sovereign Hill aan de hand van 100 beelden getoond. Elke nacht wordt het Sound & Light spektakel “Blood on the Southern Cross” opgevoerd, dat de bloedige belevenissen van de Eureka Stockade vertelt, waarbij goudzoekers tegen de Britse overheid in opstand kwamen. Uw gerenoveerde accommodatie dateert uit deze tijd.
Overnachting: Craig’s Royal Hotel.
Dag 5: Ballarat – Melbourne (ca. 116 km).
In de ochtend heeft u nog tijd om Ballarat verder te bezichtigen. Aansluitend 1,5 uur durende rit terug naar Melbourne. De reis eindigt met het inleveren van uw huurauto.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be