Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Autorondreizen > Off the beaten track - 24 dagen

 Voeg toe aan reismand

Off the beaten track - 24 dagen

24-daagse autorondreis per 4WD van Darwin naar Perth
Inleiding
Ontdek met uw terreinwagen het buitengewone West-Australië. U overnacht in vooraf geboekte hotels, lodges, vaste tentenkampen en eenvoudige farmstays. U rijdt op eindeloze highways of eenzame Outback tracks. Zo kunt u ook als onervaren 4WD-chauffeur het échte West-Australië ontdekken!
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Darwin - Katherine (ca. 320 km).
Ophalen van de terreinwagen in het stadsdepot van Darwin. Voorbij het Litchfield National Park met de reusachtige termietenheuvels rijdt u naar het zuiden. Bij de Edith Falls heeft u de mogelijkheid een verfrissend bad te nemen. In de namiddag is een spectaculaire boottocht (optioneel) mogelijk in de allermooiste kloven van de Katherine Gorge - met z'n steile en ruige klifwanden en Aboriginal schilderingen.
Overnachting: Nitmiluk Chalets.
Dag 2: Katherine - Kununurra (ca. 530 km).
Langs de Victoria Highway rijdt u door het Gregory National Park en over Aboriginal land naar West-Australië. Nadien bereikt u Kununurra.
Overnachting: Freshwater Apartments.
Dag 3: Kununurra - Purnululu National Park (ca. 320 km; D).
Vandaag ontdekt u Kununurra (in het Aboriginal = veel water) aan de Ord River. Over bergwegen leidt de route u tot Lake Argyle. Met een boottocht (optioneel) kunt u de zoetwaterkrokodillen observeren. Aansluitend verkent u ook de bijenkorfachtige rotsformaties van de Bungle Bungle in het Purnululu National Park. Op de tracks in het nationale park bewijst uw voertuig nog maar eens, dat het dit terrrein met gemak de baas kan.
2 overnachtingen: Bungle Bungle Safari Camp.
Dag 4: Purnululu National Park (O/D).
Vandaag verkent u de Bungle Bungle. Maak zeker ook een wandeling door de unieke Cathedral Gorge.
Dag 5: Purnululu Nationalpark - Home Valley Station (ca. 410 km; O).
Via de Northern Highway gaat u eerst terug richting Kununurra voor het begin van Gibb River Road, de meest bekende Outback track van West-Australië. Voorbij het bekende El Questro Station verder naar de Pentecost River. Daarachter ligt de geweldige Cockburn Range met Home Valley Station, een actieve veeboerderij met prachtige kloven, waterlopen en een interessant programma over de Aboriginals.
2 overnachtingen: Home Valley Station.
Dag 6: Home Valley Station (O).
Home Valley is bekend als filmdecor uit de film "Australia", met Nicole Kidman en Hugh Jackman. U kunt hier o.a. vissen, paardrijden, wandelen, kleiduifschieten of 4WD trips maken, om de contrastrijke schoonheid van de Kimberley te leren kennen. Begeleide tours met Aboriginal gidsen geven u een goede indruk over deze oeroude cultuur.
Dag 7: Langs de Gibb River Road (ca. 310 km; O/D).
Verder langs de Gibb River Road langs de geweldige Cockburn Range door de East Kimberley. Bij een rivieroversteek kruist u de Durack River (heeft weinig water tijdens droge seizoen) en bereikt u een typische veeboerderij, uw verblijf voor vanavond.
Overnachting: Mt. Elizabeth Station (gemeenschappelijke faciliteiten).
Dag 8: Langs de Gibb River Road (ca. 170 km; O/D).
De weg is het doel. U reist door het meest oorspronkelijke deel van Australië, het Kimberley gebergte. De onverharde weg voert door de meest droge rivierbeddingen naar Bell Gorge - een bekende krater met natuurlijke rotspoelen.
Overnachting: Bell Gorge Wilderness Lodge.
Dag 9: Gibb River Road - Fitzroy Crossing (ca. 370 km; O).
U verlaat de Gibb River Road en rijdt nadien naar Windjana Gorge waar u in een versteend koraalrif talrijke zoetwaterkrokodillen treft. Van hieruit rijdt u door naar Tunnel Creek en Fitzroy Crossing als einddoel vandaag.
Overnachting: Fitzroy River Lodge.
Dag 10: Fitzroy Crossing - Broome (ca. 400 km).
De Geikie Gorge nabij Fitzroy Crossing is het meest bezochte park in de Kimberley regio. Over een afstand van 14 km strekt zich hier een oorspronkelijk barrière rif uit, dat u kunt verkennen met korte wandelingen of tijdens een boottocht. Zeker de moeite waard! Aansluitend rijdt u langs de Great Northern Highway naar Broome.
2 overnachtingen: Seashells Resort.
Dag 11: Broome.
Het kleine stadje Broome, dat ooit het parelcentrum van de wereld was, is met het levendige pioniersverleden nog altijd het boegbeeld van architectuur en een ontspannen levenswijze. Excursies kunnen in de omgeving gemaakt worden, zoals naar het wereldberoemde Cable Beach.
Dag 12: Broome - Port Hedland (ca. 620 km).
U rijdt langs de Great Northern Highway - door heel verlaten gebieden - richting Port Hedland. Ontdek deze verlaten gebieden van Australië, want hier botst de Great Sandy Desert op de Indische Oceaan.
Overnachting: Ibis Styles Port Hedland.
Dag 13: Port Hedland - Karijini NP (ca. 580 km).
De tocht voert u door de Pilbara richting Millstream National Park. De Python Pool is een tropische oase en een echt paradijs voor dieren. Het is een unieke omgeving om schitterende foto’s te nemen van zeldzame dieren of om bij de verschillende bronnen tot rust te komen.
2 overnachtingen: Karijini Eco Retreat.
Dag 14: Karijini National Park (O).
Het Karijini National Park is volgens velen één van de mooiste parken van West-Australië. Het decor van het Karijini National Park kan enkel spectaculair genoemd worden. Kraters, bergen, rivieren en hoogvlaktes bepalen er het landschap. Ontdek en bewonder dit unieke landschap met uw auto en te voet.
Dag 15: Karijini National Park - Mt. Augustus (ca. 580 km; O).
Met uw terreinwagen rijdt u verder via offroad tracks door de oneindige Outback. Vanavond verblijft u in een eenvoudige accommodatie.
2 overnachtingen: Mt. Augustus Tourist Park.
Dag 16: Mt. Augustus National Park.
Het Mt. Augustus National Park verwacht u vandaag! De grootste monoliet ter wereld, tweemaal zo groot als Ayers Rock, doet u onmiddellijk versteld staan!
Dag 17: Mt. Augustus - Exmouth (ca. 550 km).
U verlaat de landbouwwegen - langs vee- en schapenboerderijen - om later de kustgebieden te bereiken. Tegen de avond bereikt u Exmouth, de uitvalsbasis voor excursies naar het Ningaloo Reef.
2 overnachtingen: Potshot Hotel.
Dag 18: Ningaloo Reef.
Het Ningaloo Reef behoort tot de grootste riffen ter wereld en is slechts tussen 100 m en 7 km van de kust verwijderd. Tijdens een optionele boottocht kunt u met een beetje geluk zeldzame zeesterren, waterschildpadden en de grootste vis ter wereld, de walvishaai, zien.
Dag 19: Exmouth - Monkey Mia (ca. 700 km).
Langs de unieke kusten van de Gascoyne gaat het via Carnarvon, bekend om de unieke “Blowholes”, naar Monkey Mia. Monkey Mia dankt haar de bekendheid aan de dolfijnen die tot aan het strand zwemmen. Zo kunt u onder begeleiding de dolfijnen van dichtbij bewonderen.
2 overnachtingen: Monkey Mia Resort, Denham.
Dag 20: Monkey Mia.
Nog een dagje op het Peron schiereiland om door door te brengen aan het strand of verder bezoek aan Monkey Mia waar de dolfijnen dagelijks worden gevoerd door de Ranger. Deze zorgt ervoor dat niemand de dieren aanraakt! Tijdens een excursie (optioneel) met een catamaran kunt u de dieren goed bewonderen.
Dag 21: Monkey Mia - Kalbarri (ca. 420 km).
Op het Peron schiereiland loont een bezoek aan Shell Beach met de miljoenen schelpen en de "stromatolites" in Hamelin Pool, voordat u doorreist naar het Kalbarri National Park. In het Kalbarri National Park heeft de Murchison River enorme ravijnen in het zandsteen gecreëerd. Geniet van het unieke landschap van dit onbekende park.
Overnachting: Kalbarri Edge Resort.
Dag 22: Kalbarri - Cervantes (ca. 470 km).
Via Geraldton en Dongara volgt u de Coastal Highway 1 richting Perth, totdat u de afslag naar de Indian Ocean Drive bereikt. In het Nambung NP bezoekt u de bizarre kalkstenen pilaren van de Pinnacles, die door eeuwenlange erosie ontstaan zijn.
Overnachting: Cervantes Pinnacles Motel.
Dag 23: Cervantes - Perth (ca. 260 km).
Via de Indian Ocean Drive rijdt u langs de kust (of de alternatieve route via de highway) naar Perth, uw eindbestemming met een overnachting in het centrum van de stad.
Overnachting: Travelodge Perth.
Dag 24: Perth.
Uw reis eindigt met het inleveren van de huurauto.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be