Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Autorondreizen > Sydney Melbourne Alpine Drive - 6 dagen

 Voeg toe aan reismand

Sydney Melbourne Alpine Drive - 7 dagen

7-daagse autorondreis van Sydney naar Melbourne
Sprookjesachtige Jervis BayParlement in Canberra
Inleiding
De “Sydney Melbourne Alpine Drive” voert u van Sydney naar de hoofdstad Canberra en door de Australische Alpen naar Victoria. De grote metropolen Sydney en Melbourne zijn naast de landschappelijke hoogtepunten het doel van deze reis.
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Sydney – Canberra (ca. 435 km).
’s Morgens ophalen van uw huurauto. We raden aan de langere, maar veel mooiere route door het Royal National Park en langs de Illawara Coast te kiezen. Schitterende, witte stranden wachten op u langs de glinsterende Jervis Bay. Vanaf Batemans Bay volgt u de Kings Highway. De kleine plaatsen Braidwood en Bungendore zijn mooie stops op weg naar Canberra, de hoofdstad van Australië.
Overnachting: Novotel Canberra.
Dag 2: Canberra – Thredbo (ca. 210 km).
Maak gebruik van de ochtend om Canberra te verkennen. Het kunstmatige Lake Burley Griffin, interessante musea, de indrukwekkende parken en de regeringsgebouwen lonen de moeite. De Monaro Highway leidt naar Cooma. Langs de granietrotsen bij Berridale en langs Lake Jindabyne naar het bergdorp Thredbo, gelegen op een hoogte van 1.365 m in het Mount Kosciuszko National Park.
2 overnachtingen: The Denman Hotel (tijdens de wintermaanden juni-september overnachting in lager gelegen plaatsen, zoals bv. Jindabyne).
Dag 3: Jindabyne.
Mogelijkheid om Mt. Kosciuszko te beklimmen, met 2.229 m de hoogste berg van Australië. Een stoeltjeslift naast het hotel brengt u naar het bergstation, vanwaar u via verstevigde, veilige paden naar de top wandelt (heen/terug 4-5 uur wandelen).
Dag 4: Thredbo- Albury (ca. 240 km).
Een wondermooie tocht door de alpenregio van Australië, met steeds weer indrukwekkende panorama’s. Via de Alpine Way komt u in Thredbo en Gheehi (vele kangoeroes!). Hier laat u het Kosciuszko National Park achter zich en vervolgt u de Murray Valley Highway via Corryong naar Tallangatta. In Bonegille krijgt u in het Migrant Experience Heritage Park een betere kijk op de geschiedenis van de immigranten.
Overnachting: Ibis Styles Lake Hume Resort.
Dag 5: Albury – Bright (ca. 160 km).
Vandaag doorkruist u op weg naar Beechworth opnieuw de grens met de staat Victoria. Plan een bezoek aan het Historic Park. De Great Alpine Road voert u nadien door de schitterende bergwereld naar het Mount Buffalo National Park, waar een omweg naar The Horn. loont. U wordt er beloond met een fantastisch 360° uitzicht. Aansluitend terugrit naar Bright.
Overnachting: Highland Valley Villas.
Dag 6: Bright – Lakes Entrance (ca. 275 km).
Via de Great Alpine Road bereikt u - in het Alpine National Park - de Mt. Hotham Pass, met 1.820 m de hoogste pas van Victoria! Van hier volgt een rit langs steile bergwanden en door schilderachtige dalen tot aan de kust.
Overnachting: Waverley House Cottages.
Dag 7: Lakes Entrance - Melbourne (ca. 330 km).
In Lakes Entrance is een grote visvloot gestationeerd. Het badplaatsje ligt ideaal voor trips naar de vogelrijke Gippslands Lakes. Een korte wandeling brengt u naar het spectaculaire 90 Mile Beach. Van hieruit rijdt u over de Princess Highway naar Melbourne, de hoofdstad van Victoria. De autotour eindigt met het inleveren van uw huurauto.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be