Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Autorondreizen > The Canning Stock Route - 19 dagen

 Voeg toe aan reismand

The Canning Stock Route - 19 dagen

19-daagse konvooi-expeditie langs de meest veeleisende 4WD-Track in Australië
Onderweg op de Canning Stock Route
Inleiding
The Canning Stock Route - de naam alleen al doet het hart van elke Outbackliefhebber sneller slaan. Deze legendarische route van Wiluna naar Halls Creek door West-Australië is de meest veeleisende Australische Track. Met recht wordt deze Canning Stock Route bestempeld als één van de laatste grote avonturen. De Track leidt door eindeloze mooie wildernisgebieden ver weg van de beschaving. De ruimte en de oneindige landschappen bezorgen u een onbeschrijflijk gevoel. De kleuren en de vormen van de oorspronkelijke landschappen veranderen voortdurend. In bepaalde groene gebieden treft u spinifexgras. Steeds keren de woestijnlandschappen terug. Glinsterende witte zoutmeren doen denken aan reusachtige sneeuwgebieden. De bronnen langs de weg zijn niet enkel getuige van het verleden maar ook dankbare oases voor de kampen. En natuurlijk is er ook zand. 900 diverse duinen in verschillende vormen en hoogtes moeten tijdens de expeditie overwonnen worden - saai wordt het zeker niet! Bij alle tours is een 4WD opleiding met certificaat inbegrepen (onderweg tijdens de tour) - zo kunt u met uw 4WD voertuig op een veilige en rustige manier, zelfs op "moeilijk terrein", de route volledig afleggen.
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Perth.
Ophalen van de 4WD voertuigen bij het depot van de verhuurmaatschappij (transfer van hotel naar depot op eigen houtje). Vervolgens worden er aankopen gedaan en de voertuigen ingepakt.
Overnachting: hotel naar keuze (exclusief).
Dag 2: Perth - Mt. Magnet (ca. 570 km).
In de ochtend maakt u in de binnenstad kennis met alle deelnemers en verlaat u Perth. Via New Norcia, een Benedictijns kloosterdorp volgt u de Great Northern Highway verder naar Paynes Find, waar u een gouderts verwerkingsbedrijf kunt bezoeken (optioneel). In de namiddag bereikt u tenslotte Mt. Magnet, het reisdoel van vandaag.
Overnachting: Camp.
Dag 3: Mt. Magnet - Wiluna (ca. 400 km).
Via Cue rijdt u verder naar Meekatharra, waar u de geasfalteerde highway verlaat en naar Wiluna afslaat. Op de weg bezoekt u Well 1 en North Pol.
Overnachting: Camp.
Dag 4: - 16: Op de Canning Stock Route.
Vandaag verlaat het konvooi Wiluna, om na 14 dagen in Billiluna bij de meteorietkrater Wolfe Creek aan te komen. Op deze route doorkruist u vier woestijngebieden: Gibson Desert, Little Sandy Desert, Great Sandy Desert en Tanami Desert. Bij de geplande bezienswaardigheden behoren naast talrijke bronnen, The Granites, Lake Nabberu, Windich Springs, beklimming van Ingebong Hill en Canning Cairns, Durba Springs, Savory Creek Crossing, Lake Dissapointment, Thring Rock, bezoek aan de Kunawarritji Aboriginal Community, Lake Tobin, Gravity Lakes, South Esk Tableland, Breaden Pool, Lake Gregory.
Dag 17: Wolfe Creek.
Volgens het routeplan bereikt u vandaag Wolfe Creek Crater. De Canning Stock Route eindigt hier voor de deelnemers met als einddoel Darwin. Uw gids neemt hier afscheid, zonder begeleiding rijdt u verder naar Darwin waar u uw huurauto inlevert op dag 19.
Overnachting: Camp.
Dag 18: Tanami Road.
De gids en deelnemers met als einddoel Alice Springs tanken in Billiluna en zetten hun route verder op de Tanami Track richting de Red Centre.
Overnachting: Camp
Dag 19: Tanami Road - Alice Springs.
Tegen de middag komt u aan in Alice Springs. Inleveren van uw 4WD voertuig of verder (optioneel) door de Simpson Desert naar Adelaide.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be