Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Groepsreizen > Engelstalige rondreizen in internationaal gezelschap > Savannah Way - 9 dagen

 Voeg toe aan reismand

Savannah Way - 9 dagen

9 dagen / 8 nachten 4WD-safari van/naar Cairns
Pascoe River
Inleiding
Ontdek één van de meest oorspronkelijke Outback regio’s met Aboriginal cultuur en gigantische nationale parken en de natuurmonumenten. Het bijzondere aan Wilderness Challenge zijn wel de ‘Savannah Guides’, speciaal opgeleide gidsen die weten hoe ze hun land en de mensen dichterbij elkaar kunnen brengen én daarbij toch de natuurlijke en culturele bronnen beschermen en bewaren.
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Cairns - Chillagoe (L/D).
U rijdt naar Atherton Tableland en door het tropische regenwoud naar Mareeba en verder naar Chillagoe. Bezoek aan de marmer- en kalksteengrotten.
Overnachting: Chillagoe Observatory & Eco Lodge.
Dag 2: Chillagoe - Georgetown (O/L/D).
Tocht met de Savannahlander trein door het rundergebied. Het landschap onderweg verandert voortdurend.
Overnachting: Latara Resort Motel.
Dag 3: Georgetown - Karumba (O).
Geniet van een kopje thee aan de oever van Lake Belmore. U ziet ook Krys, een afbeelding van een 8,63 m lange krokodil. Rit naar de Golf van Carpentaria en boottocht tijdens zonsondergang.
Overnachting: Karumba Lodge Hotel.
Dag 4: Karumba - Adels Grove (O/L/D).
Bezoek aan het afgelegen Burke & Wills #119 Camp. Wandeling bij de Leichhardts watervallen en aansluitend rit naar Burketown en verder naar Adels Grove.
2 overnachtingen in een permanent tentenkamp.
Dag 5: Lawn Hill National Park(O/L/D).
U brengt de dag door in het Lawn Hill National Park met o.a. een bezoek aan de Constance Range. U kunt bijv. (optioneel) kano varen.
Dag 6: Adels Grove - Normanton (O/L/D).
Bezoek aan de fossielvelden van Riversleigh. Stop bij het Burke & Wills Roadhouse.
Overnachting: Gulfland Motel.
Dag 7: Normanton - Cobbold Gorge (O/L/D).
Tocht met de historische Gulflander door het outback landschap. Aansluitend bezoek aan Georgetown en Forsayth en verder naar Cobbold Gorge.
Overnachting: Cabins.
Dag 8: Cobbold Gorge - Undara (O/L/D).
Boottocht door de kloof met spectaculaire zandsteenrotsen. Rit naar de lavagrotten van Undara. Geniet 's avonds van poëzie bij het kampvuur.
Overnachting in antieke treinwagons.
Dag 9: Undara - Cairns (O/L).
Rondleiding door de lavatunnels. In de middag bezoek aan het Mt. Hypipamee (krater) National Park en de Curtain Fig Tree. Aansluitend terugkeer naar Cairns.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be