Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Groepsreizen > Engelstalige rondreizen in internationaal gezelschap > Tasmanian Wonders -10 dagen

 Voeg toe aan reismand

Tasmanian Wonders - 10 dagen

10-daagse busreis met hotelovernachtingen van Hobart naar Hobart
Wineglass Bay, Freycinet NPGordon River
Inleiding
Ontdek de mooiste plekjes van Tasmanië tijdens deze 10-daagse exclusieve busrondreis. Deze actieve rondreis laat u ook kennismaken met een aantal minder bekende plaatsen. De ongerepte natuur, een rijke geschiedenis en de zeer vriendelijke bevolking zijn de ideale mix voor een geslaagde vakantie in Tasmanië!
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Aankomst Hobart (D).
Bij aankomst (vóór 13.00 uur) in Hobart is er een transfer geregeld naar het hotel voor check-in. Kennismaking met uw gids/chauffeur en oriëntatietour in Hobart. Bezoek aan Battery point, Salamanca Place en Constitution Rock. Daarna welkomstdrankje en diner in het hotel met uw Tour Director en medereizigers.
Overnachting: Wrest Point, Hobart.
Dag 2: Hobart - Russell Falls - Queenstown (O/D).
's Morgens trekt u westwaarts naar New Norfolk en het schitterende Mt. Field National Park. Dit is het oudste nationale park van Tasmanië en herbergt ondermeer de driedelige Russell Falls. Een kronkelende weg leidt u verder naar Lake St. Clair waar u prachtige uitzichten krijgt. De rit tot Queenstown gaat langs het Franklin-Gorden Wild Rivers National Park dat afgezet is met regenwoud en ook tot het Werelderfgoed behoort.
2 overnachtingen: West Coaster Motel, Queenstown.
Dag 3: Strahan - Gordon River Cruise (O/L/D).
U reist verder naar het vissersstadje Strahan aan de Macquarie Harbour. Van hieruit maakt u een boottocht op de Gordon River; inclusief lunch. U wordt overweldigd door de schoonheid van het donkere water met de reflectie van de ongerepte wildernis. In de namiddag kunt u optioneel een bezoek brengen aan het Huon Pine Museum.
Dag 4: Queenstown - Smithton (O/D).
Langs Lake Plimsoll en via Tullah, op de oevers van Lake Rosebery en omgeven door regenwoud en bergen, gaat het naar het Cradle Mountain National Park. U verkent Waldheim en het schitterende Dove Lake, één van de spectaculairste hoogtepunten van uw trip. Over glooiende groene heuvels trekt u naar Table Cape waar u een mooi uitzicht krijgt over Bass Strait, de vuurtoren en de kustlijn. Onderweg naar het pittoreske Stanley geniet u van het uitzicht op "The Nut". Uw einddoel vandaag is Smithton.
Overnachting: Tall Timbers, Smithton.
Dag 5: Smithton - Launceston (O).
Na een stop in Wynyard gaat het verder naar Stanley voor de ontdekking van "The Nut". U bezoekt de Highfield Historic Site, een zeldzaam exemplaar van inheemse architectuur en gebouwd door de Van Diemen's Land Company. Volgende stop is Burnie waar een begeleide tour is voorzien in de Paper Makers' Workshop. Later maakt u ook nog een stop in Sheffield dat bekend staat om de talrijke muurschilderijen op de gebouwen. Onderweg naar Launceston brengt u een bezoek aan de Ashgrove Farm Cheese Factory.
Overnachting: Mercure, Launceston.
Dag 6: Launceston (O).
In de voormiddag bezoekt u de Cataract Gorge. Op slechts 2 minuten rijden buiten de stad bent u omringd door rivieren, exotische fauna & flora en een kloof. Geniet van een wandeling over de hangbrug, ontdek pauwen in het wild of maak een ritje met de stoeltjeslift om een schitterend uitzicht de krijgen over de regio. Bewonder nadien de Tasmanian Devil van dichtbij in de Tasmanian Zoo. Vrije namiddag.
Overnachting: Mercure Hotel, Launceston.
Dag 7: Launceston - Bicheno (O/D).
's Morgens bezoek aan de Bridestowe Lavender Farm (december - maart). Daarna gaat het naar de Legerwood Carved Memorial Trees, ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten uit WO I. Via het oude mijnstadje Derby en door weelderig regenwoud in de Weldborough Pass gaat het naar St. Helens. In het Freycinet National Park maakt u een begeleide wandeling met een lokale ranger. U krijgt schitterende uitzichten over het glinsterende blauwe water, de bossen en het gouden strand. U bent zeker onder de indruk bij Cape Tourville Lookout.
Overnachting: Beachfront at Bicheno.
Dag 8: Bicheno - Port Arthur (O/D).
Via de stadjes Copping, Swansea, Orford en Sorell gaat het naar Port Arthur. U komt langs het 100 jaar oude Denison Canal en de historische controlepost van Eaglehawk Neck. Houd uw ogen open voor de indrukwekkende Tasman's Arch, Devil's Kitchen en de Blowhole. U maakt een boottocht rond de "Isle of the Dead", gevolgd door een begeleide wandeling op de historische site met de gevangenis. Test uw zenuwen en maak een optionele begeleide tocht in het donker ...!
Overnachting: Fox and Hounds Inn, Port Arthur.
Dag 9: Port Arthur - Hobart (O/D).
U reist terug over het Tasman-schiereiland richting Hobart. Door de Coal River Valley naar het historische Richmond met de oudste nog operationele brug van Australië. In de namiddag maakt u kennis met de Tasmanian Devil en andere inheemse dieren in het Bonorong Wildlife Sanctuary. Op weg naar Hobart steekt u de Derwent River over. 's Avonds diner met uw tour director en reisgenoten.
Overnachting: Wrest Point, Hobart.
Dag 10: Vertrek Hobart (O).
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de individuele voortzetting van uw reis.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be