Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Meerdaagse tours > Meerdaagse tours > Amazing Bama Way Discovery Tour - 3 dagen

 Voeg toe aan reismand

Amazing Bama Way Discovery tour - 3 dagen

3 dagen 4WD-safari met Aboriginal gids van/naar Cairns & Port Douglas
Op stap met een Aboriginal-gidsUitzicht op Cooktown vanaf Grassy Hill
Inleiding
’The Bama Way’ is een Aboriginal reis door Lower Cape York in Tropical North Queensland. Het woord ’Bama’ (uitgesproken ’Bumma’) wordt in Cape York algemeen gebruikt om een Aboriginal persoon aan te duiden, maar bij zowel Kuku Yalanji en Guugu Yimithirrr, betekent het woord gewoon ’persoon’ ongeacht zijn nationaliteit of ras. Tijdens deze 3-daagse rondreis komt u in contact met diverse Aboriginal gidsen die u deze prachtige regio laten zien door hun ogen, als traditionele bewoners van dit land. Zij zullen u een onvergetelijk inzicht bieden in de rijke Aboriginal geschiedenis en cultuur van deze regio en laten u nadenken over uw eigen plaats in deze wereld en uw verbondenheid met ’het land’...
Reisprogramma
(wijzigingen voorbehouden)
Dag 1: Cairns - Cape Tribulation (L/D).
U wordt opgehaald bij uw hotel in Cairns, Northern Beaches of Port Douglas. Vandaag start uw ontdekkingstocht terwijl u noordwaarts rijdt langs één van de mooiste kustroutes die Australië rijk is. Bij Cooya Beach ontmoet u de Kubirri Warra broers tijdens een wandeling langs het strand, de moddervlakte en de mangroves. Linc en Brandon Walker volgen de tradities van hun voorouders die reeds duizenden jaren bezoekers informeren over hun gebied. Zo blijft de Kuku Yalanji cultuur bestaan. De broers leren hun gasten de kunst van het speerwerpen en het jagen. Ze delen hun uitgebreide kennis over deze speciale omgeving. Geniet van verse ‘damper’ met thee of koffie voordat u verder reist naar de Daintree Village voor een 1 uur durende boottocht op de machtige Daintree River. Na de picknick lunch maakt u een begeleide wandeling bij de Niau watervallen met uitleg over dit unieke ecosysteem. Er is ook tijd om een frisse duik te nemen voordat u met de pont de Daintree River oversteekt richting Cape Tribulation.
Overnachting: Cape Trib Beachhouse (Std of Sup).
Dag 2: Cape Tribulation - Cooktown (O/L/D).
Na het ontbijt maakt u een wandeling langs het ongerepte strand van Cape Tribulation. Daarna zet u uw tocht voort via de 4WD Bloomfield Track die u door het hart van Daintree National Park brengt. Bij Wujal Wujal bezoekt u de Bloomfield Falls in het gezelschap van leden van de Walker Family. Zij delen hun kennis over deze unieke en heilige plaats met u (half uur begeleide wandeling op oneffen ondergrond). U reist verder tot Helenvale waar u kunt genieten van de lunch in de historische pub ’The Lions Den Hotel’. Na de lunch bezoek aan de Black Mountains waar veel Aboriginal geschiedenis ligt. Verdere doorreis naar Cooktown voor overnachting.
Overnachting: Seaview Motel (Std) of Severeign Resort (Sup).
Dag 3: Cooktown - Rainbow Serpent Tour - Cairns (O/L).
U begint de dag met het ontbijt in Cooks Landing en ontmoet Willie Gordon van Guurrbi Tours die u deze ochtend meeneemt voor een magische ervaring. Willie, de traditionele ‘story-teller’ van de Nugal-warra clan, brengt u naar de Nugal rock art sites in het verbluffend mooie platteland hoog in de heuvels boven Hope Vale, zo’n 40 minuten van Cooktown. U bezoekt zes sites, waaronder de Reconciliation Cave en een voorouderlijke Birthing Site (geboorteplaats), terwijl Willie u de verhalen achter de kunst vertelt die alleen door de Ouderen van de Nugal clan verteld kunnen worden. De rotstekeningen spreken over de essentie van het leven en de traditionele leer van zijn volk. Onder begeleiding van zijn aanstekelijke lach geeft Willie u een ongelooflijk inzicht in de Aboriginal gemeenschap en spiritualiteit. Hij doet u nadenken over uw eigen relatie met het land en hoe de leer van zijn volk op iedereen van toepassing is. Deze tour omvat een bush walk van ongeveer 30 minuten over redelijk makkelijk terrein. U volgt tijdens de terugreis de Great Dividing Range door het spectaculaire landschap van de outback van Far North Queensland en het afwisselende natuurschoon van de Palmer River Goldfield regio. Na deze unieke ontdekkingstocht wordt u teruggebracht naar uw accommodatie in Port Douglas of Cairns.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be