Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Ontdek Australië > South Australia > Desert tracks

 

Desert tracks

Onverharde eindeloze wegen dwars door de Outback van Zuid-Australië. Een must voor outback-freaks die houden van een flinke dosis avontuur.

 
Things to do
  • 4WD
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Niet te missen hoogtepunten
  • Oodnadatta trackOodnadatta track
    Deze bekende 4x4 route tussen Marree en Oodnadatta loopt over 406 kilometer en doorkruist het droogste gedeelte van Zuid-Australië. Deze piste was oorspronkelijk een handelsroute voor de aborigines. Onderweg passeer je het zuidelijke meer van Lake Eyre National Park. Op verschillende plaatsen vind je er waterbronnen die opwellen uit het Groot Artesisch Bekken. Het beste voorbeeld is de bron die je vind bij Coward Springs. Later werd deze route, omwille van de aanwezigheid van water, gekozen voor de aanleg van de ‘Central Australian Railway’, de originele route van de Ghan. Op vandaag zie je hier en daar nog overblijfselen van deze oude spoorlijn.
  • Birdsville trackBirdsville track
    De Birdsville Track is een van de meest legendarische en avontuurlijke Outback pistes. De lange tocht van 517 km loopt door het hart van de Outback van Marree tot Birdsville, net over de grens met Queensland. Je doorkruist de Strzelecki Desert en de Sturt’s Stony Desert. Deze extreme desolate regio kan je enkel per 4x4 bezoeken.
  • Strzelecki TrackStrzelecki Track
    De Strzelecki track is een typische outback route die Innamincka verbindt met Lydnhurst. Met z’n 470 kilometer is deze onverharde weg enkel toegankelijk voor terreinwagens.
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be