Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Speciale aanbiedingen > Red Hot Deal

 
DAG 1 - Vertrek Brussel.

’s Middags vertrekt u vanaf Brussel en reist u met Cathay Pacific via Hong Kong naar Australië. Aan boord zijn dranken en maaltijden inbegrepen.

DAG 2 - Aankomst Sydney.

Welkom Down Under! 's Avonds aankomst in Sydney, reeds meermaals uitgeroepen tot mooiste stad ter wereld. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Sydney is er een shuttletransfer voorzien naar uw hotel in de stad.

Overnachting: Cambridge Hotel Sydney/premium room.
DAG 3 - 5 - Sydney (O).

Vrije dagen om Sydney te verkennen, zonder enige twijfel één van de hoogtepunten van iedere reis naar Australië. De stad heeft een unieke ligging aan Sydney Harbour met de wereldberoemde Harbour Bridge en Sydney Opera House als voornaamste trekpleisters. Historische wijken zoals The Rocks en Paddington, moderne stadsdelen zoals de CBD, hippe wijken zoals Kings Cross en Glebe, u heeft ogen te kort. Naast de charmes van al dat "Brick and Mortar" kan u ook wegdromen in de ruime, weelderig aangelegde parken. Verder heeft Sydney ondanks zijn jonge leeftijd vele culturele bezienswaardigheden: The Australian Museum, The Harbour Bridge Museum, vanwaar u een adembenemend panoramisch zicht hebt op de Sydney Opera House en omgeving. Voor durvers is er ook de avontuurlijke Bridge Climb. U kunt ook opteren om bv. een optionele excursie te maken naar het schitterende nationale park van de Blue Mountains (zie pag. 178). Dit prachtige park op een boogscheut van Sydney behoort tot het werelderfgoed en is bekend om de eeuwig aanwezige blauwe waas die afkomstig is van de oliedampen uit de eucalyptusbomen. U kan er genieten van de prachtige panorama’s en een stevige bushwandeling maken op zoek naar kangoeroes in het wild.

Overnachting: Cambridge Hotel Sydney/premium room.
DAG 6 - Sydney - Ayers Rock (O/D).

’s Morgens is er een shuttletransfer voorzien van het hotel naar de domestic luchthaven van Sydney waar u incheckt voor uw binnenlandse vlucht met Virgin Australia naar Ayers Rock. Bij aankomst wordt u om 13.00 uur opgepikt door de gids van Wayoutback. Hier start uw kampeersafari in een terreinwagen (zie pag. 215). Weg van de platgetreden paden ontdekt u de adembenemende hoogtepunten van de Red Centre op een bijzondere manier. Via de 'outback' wegen doorkruist u de uitgestrekte weilanden, bezoekt u Aboriginals, zwemt u in afgelegen rotspoelen en geniet u van het duizenden jaar oude landschap. 's Avonds kunt u bij het kampvuur napraten over de gebeurtenissen van de dag. In de namiddag verkent u Uluru (Ayers Rock). Bezoek aan het interessante Uluru-Kata Tjuta cultureel centrum. Tijdens een wandeling aan de voet van Uluru bekomt u alle wetenswaardigheden over de monolieten en de oorspronkelijke Aboriginals. Aansluitend is er een introductie in de schilderkunst van de Aboriginals vooraleer u geniet van een glas schuimwijn tijdens de zonsondergang bij Uluru (Ayers Rock). Het diner in het kamp is onder een vrije sterrenhemel.

Overnachting: permanent tentenkamp op basis van tweepersoonstent of swag
DAG 7 - Uluru – Kings Creek Station (O/L/D).

De dag begint met een spectaculaire zonsopgang in het Camp met zicht op Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Olga's). Na het ontbijt gaat het richting de Olga's. Dit gebied met reusachtige rotsen kan men het beste verkennen tijdens een wandeling door de "Valley of the Winds". Na een gezellige lunch is er nog een bezoek aan de Curtin Springs runderfarm, voordat u doorreist naar Kings Creek Station, nabij het Kings Canyon National Park. Geniet in het privé kamp van een frisse douche onder de vrije sterrenhemel.

Overnachting: permanent tentenkamp op basis van tweepersoonstent of swag
DAG 8 - Kings Creek Station – Glen Helen (O/L/D).

In de ochtend maakt u een wandeling bij Kings Canyon, de grootste canyon van Australië. U geniet van indrukwekkende zandsteenkoepels, steile rotswanden en grandioze uitzichten in de kloof. Bezoek het Amfitheater, Lost City en de oase van de Garden of Eden, voordat u doorrijdt op de 4WD track van de Mereenie Loop op weg naar Glen Helen.

Overnachting: permanent tentenkamp op basis van tweepersoonstent of swag
DAG 9 - Glen Helen – Hugh River (O/L/D).

4WD-rit naar Ormiston Gorge in de Western MacDonnell Ranges. Na een wandeling door de beroemde kloof en een stop bij Ochre Pits kunt u een verfrissende duik nemen bij Ellery Creek. Verder naar het afgelegen bush camp bij Hugh River, waar u overnacht onder een fonkelende sterrenhemel.

Overnachting: onderweg in een swag (tent optioneel zonder meerprijs).
DAG 10 - Hugh River - Alice Springs (O/L).

Na het ontbijt gaat de tocht verder door het Owen Springs reservaat. Langs de Hugh River kan u de ruïnes zien van de eerste bezoekers in deze regio. U ruilt de Stuart Highway voor de 4x4-weg in Rainbow Valley. Rainbow Valley bevat belangrijke Aboriginal plaatsen om te verkennen. U geniet er tevens van fantastische uitzichten. Doorreis naar Alice Springs langs de Old South Road met aankomst omstreeks 17.30 uur.

Overnachting: Aurora Alice Springs Hotel/deluxe room
DAG 11 - Alice Springs - Cairns.

Vrije voormiddag om dit typische Outback stadje te verkennen. Optioneel kan u een bezoek brengen aan de Flying Doctors Service of School of the Air. ’s Middags is er een shuttletransfer voorzien vanaf het hotel naar de luchthaven van Alice Springs waar u incheckt voor uw binnenlandse vlucht met Qantas naar het tropische Cairns. Bij aankomst in Cairns is er opnieuw een shuttletransfer voorzien naar uw hotel, waar u de volgende 5 nachten verblijft.

Overnachting: Bay Village Tropical Retreat/standard room
DAG 12 - Cairns – Great Barrier Reef (O/L).

U wordt 's morgens aan uw hotel afgehaald voor uw dagtrip naar het Great Barrier Reef. Aan boord van de 32 meter lange luxe zeilcatamaran vaart u naar Michaelmas Cay op het Outer Reef. Michaelmas Cay is een afgelegen vogelreservaat dat omgeven wordt door koralen en heeft een schitterend zandstrand. U heeft de keuze uit een groot aantal activiteiten waaronder een begeleide snorkeltour of een strandwandeling. De lunch bestaat uit een warm en koud buffet. U kunt ook duiken of deelnemen aan een introductieduik (optioneel). U heeft de mogelijkheid om een tour te maken met een glasbodemboot. Tijdens uw terugkeer geniet u van een glas Australische wijn.

Overnachting: Bay Village Tropical Retreat/standard room
DAG 13-15. - Cairns (O).

De volgende dagen kan u een optionele excursie maken naar het Wooroonooran National Park met de Mamu Treetop Walk. Alternatief kan u ook een optionele 4WD excursie maken naar Daintree National Park en Cape Tribulation (zie pag. 225, 227). U kan uiteraard ook opteren om eens lekker te relaxen of te flaneren langs de Esplanade in Cairns!

Overnachting: Bay Village Tropical Retreat/standard room
DAG 16 - Vertrek Cairns (O).

Vandaag is uw shuttletransfer voorzien naar de luchthaven van Cairns. Na check-in vangt u de terugreis aan met Cathay Pacific via Hong Kong naar Brussel.

DAG 17 - Aankomst Brussel.

Einde van een fantastisch avontuur “Down Under” bij aankomst in Brussel!

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be