Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Australië > Speciale aanbiedingen > East Coast Highlights

 
DAG 1 - Vertrek Brussel.

’s Middags vertrekt u vanaf Brussel en reist u met Cathay Pacific via Hong Kong naar Australië.

DAG 2 - Aankomst Sydney

’s Avonds komt u aan in Sydney, reeds meermaals uitgeroepen tot mooiste stad ter wereld. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Sydney is er een shuttletransfer voorzien naar uw hotel in de stad.

Overnachting: Cambridge Hotel/premium room
DAG 3 - 5 - Sydney.

Welkom Down Under! U heeft 3 dagen om Sydney en omgeving te verkennen. De stad heeft een unieke ligging aan Sydney Harbour met de wereldberoemde Harbour Bridge en Sydney Opera House als voornaamste trekpleisters. Historische wijken zoals The Rocks en Paddington, moderne stadsdelen zoals de CBD, hippe wijken zoals Kings Cross en Glebe, u heeft ogen te kort. Naast de charmes van al dat 'Brick and Mortar' kan u ook wegdromen in de ruime, weelderig aangelegde parken zoals The Royal Botanical Gardens, The Domain en Hyde Park. U kunt ook opteren om bv. een optionele excursie te maken naar het schitterende nationale park van de Blue Mountains. Dit prachtige park op een boogscheut van Sydney behoort tot het werelderfgoed en is bekend om de eeuwig aanwezige blauwe waas die afkomstig is van de oliedampen uit de eucalyptusbomen. U kan er genieten van de prachtige panorama’s en een stevige bush wandeling maken op zoek naar kangoeroes in het wild.

Overnachting: Cambridge Hotel/premium room
DAG 6 - Sydney - Brisbane

's Morgens is voor u een shuttletransfer voorzien van uw hotel naar de domestic luchthaven van Sydney waar u incheckt voor uw binnenlandse vlucht met Qantas naar Brisbane. Bij aankomst in Brisbane neemt u een huurauto categorie S/SCAR op in het verhuurdepot van Hertz op de luchthaven. U laat de stad achter u en trekt in noordelijke richting met bestemming Glasshouse Mountains.

Overnachting: Glasshouse Mountains Eco Lodge/Orchard of Beerwach room
DAG 7 - Glasshouse Mountains.

Laat u verrassen door de ongerepte schoonheid van het hinterland van de Sunshine Coast. Dit groene achterland wordt gekenmerkt door het mystieke silhouet van steile, vulkanische bergtoppen. Een paradijs voor bushwalking en klimtochten. Of breng een bezoek aan Australia Zoo, opgericht door de betreurde krokodillenjager Steve Irwin.

Overnachting: Glasshouse Mountains Eco Lodge/Orchard of Beerwach room
DAG 8 - Glasshouse Mountains - Fraser Island.

Langs de suikerrietvelden rond Maryborough bereikt u River Heads. Uw huurauto kunt u parkeren bij de ferryhaven waar u inscheept voor uw overzet naar Fraser Island.

Overnachting: Kingfisher Bay Resort/Wallum Lagoon resort room
DAG 9 - Fraser Island (O/L).

Vandaag is voor u een begeleide trip per 4WD-bus voorzien om het eiland te verkennen. Fraser Island behoort tot het Werelderfgoed en is het grootste zandeiland ter wereld. Op het 123 km lange en 25 km brede eiland kan je genieten van reusachtige zandduinen, subtropisch regenwoud en kristalheldere zoetwatermeren met als bekendste Lake McKenzie. Het brede Seventy-Five Mile Beach doet hier dienst als ‘highway’ voor de terreinwagens en landingsstrip voor de sportvliegtuigen. Bij het strand zie je ook de Maheno, het enige zichtbare scheepswrak van het eiland. Met een beetje geluk krijgt u ook de wilde dingo te zien.

Overnachting: Kingfisher Bay Resort/Wallum Lagoon resort room
DAG 10 - Fraser Island - Noosaville (O).

's Morgens neemt u de ferry terug naar het vasteland waar u met uw huurauto verder reist. De trip brengt u zuidwaarts naar de geliefde Sunshine Coast.

Overnachting: Noosa Lakes Resort/1 bedroom apartment
DAG 11 - Noosaville

In Noosa kan u genieten van het mooie strand, een wandeling maken in het nationale park dat bewoond wordt door koala’s, een optionele excursie maken in het hinterland of een halve dag gaan vissen naar de typische 'mud crabs' die een ware delicatesse zijn voor de streek,... Een boottocht of trip per kajak te midden van de ongerepte wildernis van de Noosa Everglades is alvast een aanrader. U kan zich niet vervelen in deze unieke badplaats.

Overnachting: Noosa Lakes Resort/1 bedroom apartment
DAG 12 - Noosaville - Brisbane - Hamilton Island.

's Morgens rijdt u terug naar Brisbane waar u uw huurauto inlevert bij Hertz op de luchthaven. U checkt er in voor uw binnenlandse vlucht met Qantas naar Hamilton Island in het hartje van de Whitsunday Islands. Bij aankomst wordt u naar uw verblijf gebracht. De Whitsunday eilandengroep bestaat uit 74 eilanden waarvan er slechts 7 toegankelijk zijn voor het publiek. Ze genieten bijna allemaal bescherming als nationaal park. Deze continentale eilanden zijn eigenlijk een verzonken bergkam. Hun tropische begroeiing in combinatie met de witte zandstranden en hemelsblauw water maken ze ideaal voor zeiltochten.

Overnachting: Palm Bungalow
DAG 13 - 14 - Hamilton Island

Vrije dagen. Mogelijkheid om een optionele excursie te maken. Scheep in voor een zeiltocht tussen de eilanden met een bezoek aan het unieke Whitehaven Beach. Of vaar met een snelle catamaran naar het Outer Barrier Reef waar u kunt snorkelen of duiken bij de prachtige koraalriffen.

Overnachting: Palm Bungalow
DAG 15 - Hamilton Island - Cairns - Atherton Tablelands.

's Morgens wordt u naar de luchthaven op Hamilton Island gebracht waar u incheckt voor uw vlucht met Qantas naar het tropische Cairns. Bij aankomst neemt u een huurauto categorie S/SCAR op in het verhuurdepot van Hertz op de luchthaven. U trekt onmiddellijk het binnenland in en een panoramische rit leidt u naar de Atherton Tablelands.

Overnachting: The Summit B&B/Bandicoot room
DAG 16 - Atherton Tablelands (O).

U heeft de ganse dag om deze unieke regio te verkennen. Laat u overweldigen door de verscheidenheid van natuurwandelingen, meren en watervallen. De Millaa Millaa Falls en de bekende Curtain Fig Tree in Yungaburra mogen alvast niet op uw programma ontbreken. Onderweg ziet u misschien “golden bower birds”, “cassowaries”, “tree kangaroos” en “possums”.

Overnachting: The Summit B&B/Bandicoot room
DAG 17 - Atherton Tablelands - Daintree NP (O).

Langs Mareeba, dat ook unieke wetlands herbergt, reist u verder naar Mossman. Een bezoek aan het Mossman Gorge Visitor Centre is een aanrader. U kunt er ook een begeleide interpretatie wandeling maken met een Aboriginal gids. Doorreis naar de Daintree River waar u inscheept op de autoferry (niet inbegrepen en ter plaatse cash te betalen).

Overnachting: Cow Bay Homestay B&B/queen room
DAG 18 - Daintree National Park (O).

Vrije dag om het mooie uitgestrekte Daintree National Park met zijn unieke fauna en flora te ontdekken. Dit tot werelderfgoed uitgeroepen regenwoud bevat ’s werelds grootste aantal zeldzame en uitgestorven dieren en plantensoorten. Cape Tribulation is de enige plaats ter wereld waar 2 gebieden werelderfgoed (Great Barrier Reef en Daintree NP) zo dicht bij elkaar liggen. Maak een avontuurlijke tocht tussen de hoge boomtoppen van het regenwoud met Jungle Surf.

Overnachting: Cow Bay Homestay B&B/queen room
DAG 19 - Daintree NP - Port Douglas (O).

U steekt terug de Daintree River over (ter plaatse te betalen) en rijdt naar de leuke kustplaats Port Douglas met zijn gezellige jachthaven, trendy restaurants, leuke winkeltjes en het prachtige Four Mile Beach.

Overnachting: The Meridian/studio premier
DAG 20 - 21 - Port Douglas.

Vrije dagen. U kan ondermeer een optionele excursie maken naar het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. Vanaf Port Douglas vertrekt u met de helikopter of met een moderne catamaran naar het Outer Barrier Reef waar u de prachtige onderwaterwereld kan verkennen met zijn kleurrijke koralen en veelvoud aan vissen. Er zijn mogelijkheden om te snorkelen, te duiken, een tochtje te maken met een glasbodemboot, enz. Dit is werkelijk een unieke excursie die niet mag ontbreken in uw Australië reis.

Overnachting: The Meridian/studio premier
DAG 22 - Port Douglas - Cairns - vertrek (O).

Een panoramische rit langs de kust brengt u terug naar Cairns waar u uw huurauto inlevert bij Hertz op de luchthaven. U checkt er in voor uw terugvlucht met Cathay Pacific via Hong Kong naar Brussel.

DAG 23 - Aankomst Brussel.

Einde van een fantastisch avontuur "Down Under" bij aankomst in Brussel.

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be