Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Nieuw-Zeeland > Autorondreizen > Hike & Drive

 Voeg toe aan reismand

Hike & Drive - 25 dagen

25 dagen van Auckland naar Christchurch incl. ferry en boottransfers
Onderweg op het ZuidereilandEinde van de Milford Track
Inleiding
Wilt u de natuur van Nieuw-Zeeland van dichtbij beleven? Dan hebben we dé reis voor u! Deze tour is een perfecte combinatie van avontuur, comfort, vrijheid en activiteiten. De reis is zo samengesteld dat er ook voldoende tijd voor ontspanning overblijft. De reis is geschikt voor iedereen met een normale conditie. U kunt uw eigen wandelingen ter plaatse uitkiezen. U verblijft in gunstige budget of in middenklasse (standard) accommodatie.
Reisprogramma
vanaf 01.04.14. (wijzigingen voorbehouden). Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 1 = eenvoudig 2 = middelmatig 3 = veeleisend 4 = ervaren wandelaars met goede conditie
Dag 1: Auckland.
Aankomst in Auckland en begroeting op de luchthaven. Transfer naar het hotel, waar de originele reisroute met aanvullende informatie voor u klaar ligt.
1 overnachting.
Dag 2: Auckland - Coromandel (ca. 170 km).
Uw huurauto wordt naar het hotel gebracht. U kunt een excursie maken naar de westkust van Auckland voor een bezoek aan de Gannet kolonie van Muriwai. Vervolgens rijdt u richting het Coromandel schiereiland en langs de kust naar Coromandel Town.
2 overnachtingen.
Dag 3: Coromandel schiereiland.
U reist naar het noorden van het Coromandel schiereiland voor de 4 uur durende Coromandel Coastal Walkway. Geniet van de kustlandschappen en native bush. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 2.
Dag 4: Coromandel Town - Whangamata (ca. 110 km).
Via verschillende wandelwegen (met diverse moeilijkheidsgraad en duur) kunt u de bijzonder indrukwekkende waterval waar dit dal bekend om staat verkennen. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 2.
1 overnachting.
Dag 5: Whangamata – Rotorua (ca. 175 km)
Vandaag verkent u Rotorua, het centrum van de Maoricultuur en van de thermische activiteit in Nieuw-Zeeland. ’s Middags is het thermische centrum 'Whakarewarewa' een bezoek waard met aansluitend een ontspannend bad in de 'Polynesian Spa'. ’s Avonds kunt u optioneel deelnemen aan een Maori Hangi.
2 overnachtingen.
Dag 6: Whirinaki Forest.
Vandaag wandelt u in vijf à zes uur door het Whirinaki Forest, een 60.000 ha groot gebied, met honderdjarige boomsoorten en zeldzame vogelsoorten zoals de karearea (valk) of de kaka (papegaai). Een unieke ervaring! Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2.
Dag 7: Rotorua – Tongariro National Park (ca. 220 km).
U verlaat Rotorua via de Thermal Highway richting Taupo. Onderweg maakt u een stop bij Wai-o-tapu Thermal Wonderland, de Aratiatia Rapids en de Huka Falls. U reist verder naar het Tongariro National Park met nog 3 actieve vulkanen, één van de meest spectaculaire en oudste nationale parken van Nieuw-Zeeland.
2 overnachtingen.
Dag 8: Tongariro Crossing.
Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald in Ohakune. Vandaag wandelt u door verschillende vegetatiezones, omhoog via alpine bushvegetatie naar haast onbegroeide vlaktes en weer naar beneden naar weelderige wouden. Kraters, kleinere meren, de hete bronnen van Ketetahi, koude sodabronnen en het toverachtige Mangatepopo-dal zullen u enthousiast maken. De Tongariro Crossing is een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 4. Voor minder ambitieuze wandelaars worden alternatieven aangeboden.
Dag 9: Tongariro National Park – Wellington (ca. 310 km).
Langs de Whanganui River gaat u verder naar Pipiriki en Wanganui en vervolgens langs de kust naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Een stadsrondrit en een bezoek aan het Te Papa National Museum zijn een absolute must!
1 overnachting.
Dag 10: Wellington – Queen Charlotte Sound.
U levert de Budget huurauto in bij de ferry terminal, de auto van Jucy neemt u mee op de boot. Bij aankomst in Picton transfer per watertaxi naar uw accommodatie in de Queen Charlotte Sound. Verblijven in de Sound is een fantastische ervaring. Met een beetje geluk ziet u dolfijnen tijdens uw boottocht. In de namiddag raden wij een korte wandeling door het wondermooie fjordenlandschap aan.
2 overnachtingen.
Dag 11: Queen Charlotte Sound.
Vanuit uw lodge start vandaag een wandeling op Motuara Island en de Queen Charlotte Track. Aan het einde van de wandeling wordt u per boot teruggebracht naar uw accommodatie. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2.
Dag 12: Queen Charlotte Sound - Marahau (ca. 190 km).
Per boot keert u terug naar Picton, waar u uw huurauto weer ophaalt. U rijdt langs de Queen Charlotte Drive naar Havelock, Nelson en via Motueka naar Marahau in het Abel Tasman National Park.
2 overnachtingen.
Dag 13: Abel Tasman National Park.
Een boot brengt u naar het beginpunt van uw wandeling. Gedurende 5 à 6 uur wandelt u langs de kust voorbij eenzame baaien, gouden zandstranden en groene wouden. Met een beetje geluk ziet u spelende robben in het water. Moeilijkheidsgraad: 1-3.
Dag 14: Abel Tasman National Park – Punakaiki (ca. 315 km).
Via Murchison en Westport (robbenkolonie bij Cape Foulwind) rijdt u langs de fascinerende westkust naar Punakaiki. Door water en wind zijn hier de bizarre Pancake Rocks ontstaan.
2 overnachtingen.
Dag 15: Paparoa National Park.
Vandaag wandelt u door het weelderige regenwoud en de ongerepte wildernis van het Paparoa National Park. De wandeling zal afhankelijk van de eigen conditie tussen 4 en 7 uur duren. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2. Optioneel kunt u een kajaktocht maken op de rivier.
Dag 16: Punakaiki – Franz Josef Glacier (ca. 235 km).
Rit naar Franz Josef waar u in de namiddag door het regenwoud naar de voet van de gletsjer kunt wandelen. Bij mooi weer is ook een rondvlucht mogelijk over de Alpen inclusief gletsjerlanding (optioneel). Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 1-2.
1 overnachting.
Dag 17: Franz Josef Glacier – Wanaka (ca. 285 km).
U rijdt verder langs de kust. Onderweg nodigen korte wandelpaden in de wildernis u uit tot een stop, bv. bij de duinen en het duinenmeer aan de kust voor Haast. Tijdens de wandelingen is het mogelijk met een beetje geluk robben, dolfijnen en tijdens de maanden oktober tot december ook pinguïns van dichtbij te bekijken. Uw bestemming voor vandaag is Wanaka. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 1.
2 overnachtingen.
Dag 18: Mt. Aspiring Nationalpark.
De Rob Roy Glacier track begint in Matukituki Valley en loopt door een alpine gebied met gletsjers, sneeuw, steile rotswanden en watervallen. Moeilijkheidsgraad van de wandelingen: 2-3.
Dag 19: Wanaka - Te Anau (ca. 230 km).
Via de Crown Range, officieel de hoogste pas in Nieuw-Zeeland rijdt u langs Lake Wakatipu en naar Te Anau, uitvalsbasis voor tal van wandelingen.
2 overnachtingen.
Dag 20: Milford Track.
Vandaag maakt u een begeleide wandeling op de wereldberoemde Milford Track. Deze ca. 11 km lange wandeling begint met een boottocht over Lake Te Anau. Aansluitend loopt u door het oeroude kustwoud tot aan de Neale Burn River. Uw gids zal u onderweg de natuur en geschiedenis van deze unieke omgeving verklaren. De wandeling duurt slechts drie uur. Er is dus voldoende tijd voor ontspanning, misschien zelfs om te zwemmen. De wandeling is alleen van november tot maart mogelijk. In de andere maanden wordt als alternatief een excursie naar de Doubtful Sound aangeboden. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2-3.
Dag 21: Te Anau - Milford Sound - Queenstown (ca. 410 km).
Vandaag staat een rit naar Milford Sound met een boottocht op het programma (optioneel). De rit door de fjorden is al een belevenis op zich. In de namiddag rijdt u terug naar Te Anau.
2 overnachtingen.
Dag 22: Queenstown.
Vrije dag. Wat dacht u van bungeejumpen, varen met een jetboat of een rondvlucht maken over Fiordland? Queenstown heeft van alles te bieden.
Dag 23: Queenstown - Mt. Cook (ca. 260 km).
Rit naar Mt Cook. Daar kunt u in ca. twee uur naar de voet van de Southern Alps wandelen en van de alpine flora en fauna genieten. Een omweg naar Omarama met een bezoek aan de Clay Cliffs loont beslist de moeite. Moeilijkheidsgraad van de wandeling: 2-3.
1 overnachting.
Dag 24: Mt. Cook - Christchurch (ca. 335 km).
Optionele rondvlucht mogelijk boven Mt. Cook. In de namiddag rijdt u langs het turkooisblauwe Lake Tekapo verder naar Christchurch. Na de overweldigende natuur kunt u weer van het stadsleven proeven. Geniet van een kopje koffie in de nieuwe Cashel Mall of ontspan in Hagley Park.
1 overnachting.
Dag 25: Christchurch.
Inleveren van de terreinwagen. Einde van de reis.
Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be